Μαραθώνιος λογικών αλμάτων – Καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέα για τον Τάσο Θεοφίλου

Σε ένα μαραθώνιο λογικών αλμάτων, διαστρέβλωσης, ανακρίβειας και εμπάθειας – ολοκληρώθηκε η πρόταση της εισαγγελέως Άννας Καλουτά η οποία πρότεινε την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες – έτσι όπως ακριβώς υπέδειξε η αντιτρομοκρατική. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι πολιτικά ενάγοντες – ο δικηγόρος της Alpha Bank και οι δικηγόροι της αδελφής του θανόντος.

Πιο συγκεκριμένα η Καλουτά πρότεινε την καταδίκη του Θεοφίλου για: ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας σχετικά με τους υπόλοιπους πολίτες που κινήθηκαν κατά των ληστών, ληστεία και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αναφορικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και για πλαστογραφία

Η μη αποδοχή των όσων είπαν οι πραγματογνώμονες για το βίντεο και το DNA χωρίς επιχειρήματα, η μετατροπή της φράσης του διαλόγου «-Αυτά τα χρήματα είναι του πελάτη -Ε τότε δε τα παίρνω» σε «Δεν παίρνω λεφτά από τις τράπεζες», η χρήση ονομάτων ατόμων που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στη ΣΠΦ και τελικά αθωώθηκαν, αποτελούσαν ένα μόνο μέρος της εισαγγελικής πρότασης προκειμένου να “τεκμηριωθεί” το σαθρό κατηγορητήριο της αντιτρομοκρατικής, προκαλώντας ουκ ολίγες φορές αντιδράσεις από το ακροατήριο.

Η κ. εισαγγελέας με ειρωνικό τρόπο και απαξίωση αναφερόταν στους επιστήμονες που κατέθεσαν ως μάρτυρες, ακυρώνοντας χωρίς τεκμηρίωση την επιστημονική τους ιδιότητα. Απέδειξε ότι όχι μόνο δεν παρακολουθούσε επαρκώς την όλη διαδικασία όλον αυτόν τον καιρό αλλά και ότι από την πρώτη μέρα είχε προσέλθει με σχηματισμένη γνώμη και πρόταση.

Ο δικηγόρος της Alpha Bank αλλά και οι δικηγόροι της αδελφής του Μίχα συνέχισαν να ακολουθούν τον εύκολο δρόμο παίρνοντας την σκυτάλη που τους έδωσε η αντιτρομοκρατική, χωρίς καμία προσπάθεια αναζήτησης των πραγματικών γεγονότων.
Ταυτίστηκαν απόλυτα με τα όσα είπε η εισαγγελέας χωρίς να έχουν την ικανότητα να προσθέσουν κάτι περισσότερο και ουσιαστικό, επαναλαμβάνοντας μάλιστα πολλές φορές και αυτολεξεί αυτά που είπε η εισαγγελέας.

Λόγω της επερχόμενης απεργίας η δικάσιμος στις 17/5 δε θα πραγματοποιηθεί και η δίκη θα συνεχιστεί στις 27/6/2017 (Αίθουσα 120Α, 9π.μ., 6ος όροφος), με την φυλάκιση του Τάσου Θεοφίλου να παρατείνεται για ενάμιση επιπλέον μήνα.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό άρθρο με τα όσα ειπώθηκαν από την εισαγγελέα και την πολιτική αγωγή και τα οποία δεν συνάδουν με την πραγματικότητα έτσι όπως αποδείχτηκε από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν σε όλη τη δικαστική διαδικασία, αλλά και τα οποία έρχονται σε άμεση σύγκρουση με την κοινή λογική.

Ρεπορτάζ: Σύλβια Βαρνάβα & Μπαϊραμίδης Χρήστος

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο