Το ΓΕΣ λογοκρίνει το Δίκτυο Σπάρτακος, γιατί αποκαλύπτει τις βρωμιές του!

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου γράφαμε: “Τελικά η κυβέρνηση, ο ορισμός του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού έχει βαλθεί να αποδείξει αυτό που πραγματικά είναι: αυταρχικότερη και από την Χούντα των Συνταγματαρχών. Φυσικά η συμπεριφορά της απέναντι στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τα δικαιώματα των στρατευμένων είναι ένα στιγμιότυπο της καθημερινής φρενήρης κούρσας του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη που ολοένα περισσότερο βγάζει το Βοναπάρτη που κρύβει μέσα του και κινείται στο πλαίσιο «έκτακτης ανάγκης» και περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών που καθόρισε η συνολική κυβερνητική πολιτική”.

Όμως το ΓΕΣ ήρθε και αυτή την Κυριακή 9/10, να προσθέσει άλλο ένα επεισόδιο του τελευταίου σήριαλ Λογοκρισίας απέναντι στις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που ξεκίνησαν με τις αυθαιρεσίες που σημειώθηκαν στο ΚΕΝ Ναυπλίου για να καταλήξουν στην αποκάλυψη των αμαρτωλών σχέσεων μεταξύ ΓΕΣ-ΥΕΘΑ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΠΕ!

Πιο συγκεκριμένα, στις αναδημοσιεύσεις της ηλεκτρονικής σελίδας του ΓΕΣ army.gr που αναφέρονταν στον Κυριακάτικο Τύπο της 9/10 περικόπηκε το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΧΛΩΡΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ» από την εφημερίδα ΠΡΙΝ. Ανακοίνωση που αναφέρονταν στις ελλείψεις σε μέσα καθαριότητας, στα μαζικά καψόνια και τη παράνομη διακίνηση μιλιταριστικών εντύπων από συγκεκριμένο εκδότη με την πλήρη κάλυψη του ΓΕΣ.

Είναι το τρίτο  συνεχόμενο κρούσμα λογοκρισίας, με πρωταγωνιστή όπως πάντα τον Επίλαρχο Ιωάννη Δ. Σηφάκη, Εκπρόσωπο Τύπου ΓΕΣ, που κινείται στο πλαίσιο άνωθεν διαταγών. Γνώμονας του είναι η συγκάλυψη των καταγγελιών για τη διαφύλαξη του κύρους του ΓΕΣ και του αρχηγού του αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκο που βαρύνεται με σοβαρές ευθύνες.

Είχε προηγηθεί, τη προηγούμενη βδομάδα, λογοκρισία στην επιστολή-καταγγελίας του ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που αναφέρονταν στη διαταγή να τεθεί ο στρατός σε κατάσταση επιφυλακής καθώς η κυβέρνηση φοβούνταν κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της ανακοίνωσης των βίαιων αντιλαϊκών μέτρων. Διαδέχτηκε την λογοκριμένη επιστολή φαντάρων για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΝ Αυλώνας, όπου η σίτιση των συναδέλφων γίνεται συστηματικά με ληγμένα κρέατα και πουλερικά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων νέων.

Καταδικάζουμε την ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά των επιτελών του ΓΕΣ και των εκπροσώπων του ΥΕΘΑ.

Καταδικάζουμε την επιχείρηση κουκουλώματος των αυθαιρεσιών και των απαράδεκτων συμπεριφορών, τη περιφρόνηση των στρατευμένων και τη βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους, τους σχεδιασμούς εμπλοκής του στρατού σε επιχειρήσεις Καταστολής των Κοινωνικών Αγώνων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αναδημοσιεύουμε την λογοκριμένη επιστολή καταγγελία των φαντάρων από το ΓΕΣ.

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΧΛΩΡΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ

Σε κάθε σειρά κατάταξης ένας εκδότης περιδιαβαίνει εδώ και χρόνια τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, διαφημίζοντας και πουλώντας μιλιταριστικά βιβλία. Οι συμφωνίες του με το ΓΕΣ είναι τόσο ισχυρές ώστε η διαφήμιση της ελεεινής πραμάτειας του έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης.

Τη Δευτέρα 3/10 βρισκόταν στο ΚΕΝ Ναυπλίου για να επιτελέσει το θεάρεστο μιλιταριστικό του έργο.

Η παρουσία των συναδέλφων στην παρουσίαση ήταν όπως πάντα υποχρεωτική και αναγκάστηκαν να πάνε τροχάδην στο χώρο παρουσίασης των βιβλίων. Λοχαγός έκανε ομαδικό καψόνι στους νεοσύλλεκτους ώστε να τους πειθαρχήσει για να παρακολουθήσουν με τον «απαιτούμενο σεβασμό»!

Στο καψόνι τους ανάγκαζε να κάθονται οκλαδόν, να πετάγονται όρθιοι και να κάνουν 3 μεταβολές συνεχόμενες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του καψονιού εξαπέλυε προσβλητικούς προς τους φαντάρους χαρακτηρισμούς.
Αναρωτιόμαστε: 1ον) Για ποιο λόγο υποχρεώνονται οι φαντάροι να παρακολουθούν παρουσίαση βιβλίων ενός ιδιώτη σαν να είναι μέρος της εκπαίδευσης, 2ον) Αξιωματικός έκανε καψόνι στους φαντάρους για να ακούσουν πειθαρχημένοι την παρουσίαση. Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσουν τα στελέχη ότι είναι πρώτα από όλα δικό τους καθήκον να γνωρίζουν και να σέβονται τον Στρατιωτικό Κανονισμό, που ρητά αναφέρει ότι δε μπορεί ατομικό παράπτωμα να επιφέρει συλλογική ποινή. 3ο) «Ο τύπος» αυτός γυρνάει όλα τα στρατόπεδα και παρουσιάζει τα βιβλία του στους στρατιώτες. Με ποιου τις πλάτες μπαίνει στα ΚΕΝ και βγάζει λεφτά από υποχρεωτική παρουσίαση βιβλίων;

Μπορεί ο διοικητής και οι αξιωματικοί στο Ναύπλιο να έδειξαν τόσο ενδιαφέρον για την επιχειρηματική δράση του εκδότη, αλλά αδιαφόρησαν πλήρως για τις συνθήκες υγιεινής του στρατοπέδου, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων.

Στο ΚΕΝ Ναυπλίου τις δύο πρώτες μέρες δεν υπήρχαν ούτε καθαριστικά για τις τουαλέτες.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των νεοσύλλεκτων και ως εκ θαύματος, μετά την έκφραση παραπόνων «ήρθαν οι χλωρίνες»!

Οι παραπάνω καταγγελίες αποτελούν αντιπροσωπευτική εικόνα των όσων βιώνουν οι συνάδελφοι φαντάροι. Αποτελούν όμως και απόδειξη ότι μόνο με την συλλογική, αγωνιστική στάση μπορεί να αλλάξει έστω και το παραμικρό.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο