Ασπρόπυργος: πόλη καθαρή από φασίστες

Το εργατικό και το αντιφασιστικό κίνημα βρέθηκε για δεύτερη φορά μαζικά, σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, μέσα σε ένα μήνα, στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η αιχμή της κινητοποίησης αυτή τη φορά ήταν και προς τα κέντρα εξουσίας: το δήμαρχο του Ασπροπύργου, ο οποίος είχε ζητήσει να απαγορευθεί η πορεία, και προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Είναι γνωστό πώς και οι δύο αυτοί θεσμοί υποκινούν και υποθάλπουν φασιστικούς και εγκληματικούς θύλακες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή με θύματα την ντόπια κοινωνία και τους εργάτες γης.

Η συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο καθώς και η πορεία προς το αστυνομικό τμήμα ήταν δυναμική και μαχητική φτάνοντας τα 500 άτομα παρά την σταθερή βροχόπτωση. Σε αυτή συμμετείχαν μαζί με την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, η Ένωση Μεταναστών Εργατών Ασπροπύργου, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, η Ταξική Αντεπίθεση, το ΕΕΚ και άλλες συλλογικότητες. Ομάδα φασιστών προσπάθησαν να εμφανιστεί μέσα στα στενά του Ασπροπύργου και πίσω από τις διμοιρίες της αστυνομίας κατά την διάρκεια της πορείας και στο τέλος αυτής, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να εξασκηθούν στο τρέξιμο, κάτι που το συνηθίζουν τελευταία, όπως έκαναν και στο Πέραμα δύο εβδομάδες πριν.

Ο δρόμος προς την μάχη ενάντια στον καπιταλισμό και την εξέγερση για μία κοινωνία αταξική, όπου ο κόπος του εργάτη και η παραγωγή θα έρχεται απευθείας στην κοινωνία και όχι στις τσέπες των αστών, περνά πρώτα πάνω από τα τσιράκια των αφεντικών, τους κάθε λογής φασίστες.

Η παρουσία του κινήματος σε περιοχές, όπως ο Ασπρόπυργος το Πέραμα και το Μενίδι, όπου οι φασίστες με την στήριξη των ξεπουλημένων στην λεγόμενη “άρχουσα τάξη” ΜΜΕ, προσπαθούν να χτίσουν κοινωνική γείωση είναι επιβεβλημένη. Ο Ασπρόπυργος δεν είναι φασιστικός θύλακας ούτε οι κάτοικοι του είναι ναζιστές, όπως προσπαθεί να παρουσιαστεί από κάποια κομμάτια του κινήματος. Σημαντικά τμήματα της περιοχής ενίσχυσαν την Οργάνωση μας παίρνοντας την Αντιφασιστική Φρουρά, άκουσαν με ενδιαφέρον τις απόψεις μας, ανακουφίστηκαν από την παρουσία μας και πλαισίωσαν την συγκέντρωση και την πορεία. Όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, την Νίκαια, τον Πειραιά και κάθε γειτονιά της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων το πρόταγμα είναι να σταματήσουν παντού οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις με την δυναμική παρουσία του ντόπιου κάθε φορά αντιφασιστικού δυναμικού και την στήριξη πάντα του κινήματος.

Η συνέχεια του αγώνα βρίσκεται στις τοπικές μικροφωνικές και πορείες που θα πραγματοποιηθούν στις 24/07, 7μμ, πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι και στη 01/07, 6μμ, πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.

Λέμε όχι στις φασιστικές πρακτικές, πολεμάμε τις ρατσιστικές επιθέσεις, κλείνουμε τα γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Βίντεο από την απόκρουση των φασιστών και περισσότερες φωτογραφίες από τη διαδήλωση: https://ormantifa.wordpress.com/2017/06/18/%CE%B1%CF%83%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο