#Βίντεο «Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση» Βιβλιοπαρουσίαση

Μας πρωτοσυστήθηκε ως Κώστας Λουλουδάκης προς τα τέλη του 2015 όταν παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο, τα “Άσπρα Μαντίλια στην Plaza de Mayo”. Mέχρι τότε τον γνωρίζαμε με το ψευδώνυμο “Ιουλιανός” μέσα από τα άρθρα που έγραφε σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, πρώτα στους “Παραλληλογράφους” και μετά στο “Redflecteur”.

Όσοι είχαμε έρθει σε επαφή με την γραφή του μέσα από το διαδίκτυο και μετά διαβάζοντας τα “Άσπρα Μαντίλια” ήμασταν σίγουροι ότι ο Κώστας θα επανέρχεται και θα μας εκπλήσσει συχνά πυκνά πλέον με όλο και πιο ουσιώδη συγγραφικά δημιουργήματα.

Την Δευτερα 26 Ιουνίου λοιπόν, παραβρεθήκαμε στο Polis Art Cafe στην παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του “Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Σε μια εποχή που γίνονται προκλητικές προσπάθειες να παραποιηθεί η ιστορία, που το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του προσπαθούν με κάθε μέσο να πείσουν ότι η Ε.Ε είναι ωφέλιμη για τους λαούς, ενώ ο καπιταλισμός που περνάει κρίση έχει αρχίσει να προωθεί για άλλη μια φορά το δημιούργημά του τον φασισμό, το βιβλίο του Κώστα Λουλουδάκη επιδιώκει με συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα και στοιχεία να παρουσιάσει την άγνωστη ιστορία της δημιουργίας της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης και την άμεση σχέση ναζιστών και φασιστών με τη διαδικασία της “ευρωπαϊκής ενωποίησης”, αποδεικνύοντας ότι το σήμερα είναι το επακόλουθο μιας συγκεκριμένης ιστορικής πορείας.

Τον πρόλογο του βιβλίου έχει γράψει ο Νίκος Μπογιόπουλος και το επίμετρο ο Δημήτρης Γκόβας. Στην παρουσίαση μίλησαν εκτός από τον ίδιο τον συγγραφέα, ο Αρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος και συγγραφέας και ο Δημήτρης Μαριόλης, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, οι οποίοι όπως θα δείτε στο βίντεο προσέγγισαν με αφορμή τα όσα καταγράφει το βιβλίο σημαντικά θέματα που αφορούν την ίδρυση της Ε.Ε ενώ προβλήθηκαν κατά την παρουσίαση και αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.» (παραγωγή INFOWAR).

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο