C Star: Το καράβι που θέλει να πνίξει ανθρώπους στη θάλασσα

Ένας εντρεπρενέρ των θαλασσών καταδικασμένος για απάτη, με ένα σκάφος που μίσθωναν εταιρείες ιδιωτικών στρατών, συμπράττει με ένα «δίκτυο ακτιβιστών της δεξιάς» για να κάνουν διακίνηση ανθρώπων… ενάντια στη μετανάστευση.

Απανωτά προβλήματα φαίνεται να έχει το εγχείρημα “Defend Europe” της νεοφασιστικής οργάνωσης “Generation Identity”. Το “Defend Europe” έχει μισθώσει το σκάφος “C Star” για να εμποδίσει την διάσωση μεταναστών και προσφύγων που διασχίζουν την Μεσόγειο, από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία.

Προβλήματα στο Σουέζ αλλά και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του C Star συνελήφθησαν χτες, Τετάρτη 26 Ιουλίου και κρατήθηκαν για μια ημέρα από την αστυνομία των κατεχομένων της Βόρειας Κύπρου, αφού το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, με κατηγορίες για πλαστά έγγραφα.

Screenshot_20170727_010110.png

Μετά την αναχώρηση από το Τζιμπουτί, το C Star είχε ανακοινωθεί ότι θα περνούσε την διώρυγα του Σουέζ για να μπει στην Μεσόγειο και να ελλιμενιστεί στην Κατάνια της Σικελίας, απ’ όπου θα ξεκινούσε η δράση του “Generation Identity”. Ωστόσο, αντιμετώπισε πρόβλημα στην είσοδο του Κόλπου του Σουέζ, όπου οι αιγυπτιακές αρχές το σταμάτησαν, καθώς εντόπισαν «πρόβλημα με την λίστα επιβατών» του. Το θέμα αυτό έληξε σύντομα και το C Star πέρασε το Σουέζ. Δεν κατευθύνθηκε όμως προς την Κατάνια αλλά προς τα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου και ελλιμενίστηκε στην Αμμόχωστο με σκοπό «ανεφοδιασμό και αλλαγή πληρώματος». Κατά τον έλεγχο των αρχών των κατεχομένων όμως, διαπιστώθηκε και πάλι πρόβλημα με τα έγγραφα του πλοίου, ο καπετάνιος και ο υποπλοίαρχος συνελήφθησαν και το πλήρωμα μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αμμοχώστου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, πέντε από τα 15 μέλη του πληρώματος με χώρα προέλευσης την Σρι Λάνκα κατέθεσαν αίτημα ασύλου.

Σύμφωνα με οργισμένα και αλλοπρόσαλλα – κατά το σύνηθες ύφος του ευρύτερου φασιστικού χώρου – ποστ στα σόσιαλ μήντια του “Generation Identity”, όλα αυτά τα γεγονότα ήταν αποτέλεσμα «συνωμοσίας των ΜΚΟ», οι οποίες «υποχρέωσαν τα μέλη του πληρώματος να υποβάλουν αίτημα ασύλου» ενώ στην πραγματικότητα ήταν «εκπαιδευόμενοι που είχαν πληρώσει για αυτήν την εκπαίδευση, κάτι απόλυτα νόμιμο».

https://twitter.com/DefendEuropeID/status/890274008192757760

Σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 19:40, το C Star αναχώρησε από το λιμάνι της Αμμοχώστου με άγνωστη ακόμα κατεύθυνση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τουρκοκυπριακού μέσου, όλο το πλήρωμα απελάθηκε με το πλοίο. Ο δήμαρχος της Κατάνιας έχει δηλώσει ότι το σκάφος είναι ανεπιθύμητο στο λιμάνι της πόλης και έχει ενημερώσει σχετικά τις λιμενικές αρχές.

Το πλοίο, ο πλοιοκτήτης και το Κέρας της Αφρικής

b2ap3_thumbnail_sven-tomas-egerstrom.jpgΣτην αστυνομία των κατεχομένων κατέθεσε επίσης χτες και ο ιδιοκτήτης του C Star, Σβεν Τόμας Έγκερστρομ (Sven Tomas Egerstrom).

Το C Star απέκτησε πολύ πρόσφατα σημαία Μογγολίας, ενώ πριν έπλεε υπό σημαία Τζιμπουτί. Έχει αριθμό IMO 7392854, ναυπηγήθηκε στην Σουηδία το 1975 κι είχε μέχρι πρόσφατα το όνομα Suunta. Πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι η Maritime Global Services Ltd με έδρα το Κάρντιφ της Ουαλλίας, η οποία ανήκει στον Έγκερστρομ.

Ωστόσο, ο Έγκερστρομ είναι ένας δραστήριος εντρεπρενέρ. Σουηδός πολίτης, σήμερα κάτοικος Βρετανίας, είχε καταδικαστεί το 2002 στην Σουηδία σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση για απάτη. Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έγκερστρομ δραστηριοποιείται σε μια πολύ επικερδή βιομηχανία: την παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών ένοπλης φύλαξης πλοίων στο Κέρας της Αφρικής, εναντίον κυρίως των λεγόμενων «Σομαλών πειρατών». Σε αυτόν τον τομέα λοιπόν, είναι ιδρυτής του ομίλου εταιρειών The Marshals Group. Στον όμιλο αυτόν ανήκουν οι εξής εταιρείες:

SeaMarshals Risk Management Ltd.: Παρέχει ένοπλους φρουρούς σε φορτηγά, δεξαμενόπλοια και γιωτ. Δραστηριοποιείται στην Ερυθρά Θάλασσα, το Τζιμπουτί, το Ομάν, την Σρι Λάνκα, την Νότια Αφρική και την Νιγηρία.
Land Marshals Ltd.: Παρέχει υπηρεσίες ένοπλης φύλαξης προσώπων, εγκαταστάσεων «οικονομικού ενδιαφέροντος» (πετρελαιοπηγές, ορυχεία κ.ά.), καθώς και από ξηράς ένοπλη υποστήριξη εναντίον «πειρατικών ομάδων».
Oceanic Surveillance Ltd.: Κατασκευάζει και εγκαθιστά θαλάσσια μη επανδρωμένα σκάφη (drones) για την παρακολούθηση εγκαταστάσεων «οικονομικού ενδιαφέροντος» στη θάλασσα αλλά και την επιτήρηση των περιοχών ψαρέματος.

Screenshot_20170727_071340.png

Ο όμιλος έχει επίσης και εταιρεία που ναυπηγεί ταχύπλοα για τους σκοπούς του, όπως και εταιρείες που αναπτύσσουν το λογισμικό που χρησιμοποιεί.

Ο «ακτιβισμός» των αυτοαποκαλούμενων «υπερασπιστών της ευρωπαϊκής ταυτότητας» αρχίζει και τελειώνει στα ίδια θολά νερά που κινούνται όλοι οι εθνικιστές του πλανήτη: ιδιωτικά συμφέροντα, εφοπλιστές και παρακρατικές δραστηριότητες.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο