Εμπρηστική επίθεση κατά του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα» στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, 29 Αυγούστου, με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και κροτίδες. Η φωτιά σβήστηκε άμεσα από περίοικους και έτσι υπήρξαν μόνο μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Το γεγονός αυτό έρχεται λίγες ημέρες πριν τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Η «Φαβέλα» έχει στοχοποιηθεί και στο παρελθόν από φασιστικούς κύκλους που συνδέονται με την νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» η οποία, παρά την εν εξελίξει δίκη του αρχηγού της, των ηγετικών στελεχών και μελών της με τις κατηγορίες – μεταξύ άλλων – της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνσής της, επιδιώκει να έχει παρουσία στον Πειραιά υπό την καθοδήγηση του τοπικού πυρηνάρχη Σωτήρη Δεβελέκου.

Ως απάντηση στην επίθεση η «Φαβέλα» καλεί σε αντιφασιστική κινητοποίηση την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

b2ap3_thumbnail_afisa_favela_1Sept.jpg

Την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο εκδήλωση ενημέρωσης για την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει δημοσιευτεί και κάλεσμα για την αντιφασιστική διαδήλωση την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments