Τα ΕΛΠΕ «χαρτογραφούν» πρόσωπα και κινήσεις που αντιδρούν στη ρύπανση

Έκθεση της εταιρείας OneTeam για λογαριασμό των ΕΛΠΕ χαρτογραφεί πρόσωπα και ομάδες που κινητοποιούνται στην Θεσσαλονίκη κατά της ρύπανσης που προκαλεί η πετρελαϊκή εταιρεία. Αυτό αποκαλύπτεται από την διαρροή εσωτερικού εγγράφου στο ίντερνετ, στο οποίο περιγράφονται λεπτομερώς, όχι μόνο τα ονοματεπώνυμα, οι ιδιότητες και μια σύντομη βιογραφία όσων αντιδρούν, αλλά και οι κοινωνικές ομάδες – στόχοι στις οποίες θα πρέπει να απευθυνθούν τα ΕΛΠΕ προκειμένου να επιτύχουν θετική δημοσιότητα.

Το έγγραφο με την έκθεση εντόπισε με μιαν απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο – προφανώς η εταιρεία OneTeam που δραστηριοποιείται στον τομέα της «επικοινωνιακής στρατηγικής» δεν είχε φροντίσει να είναι απόρρητο – ο κ. Κλεάνθης Χαϊδευτός και την δημοσιοποίησε στο Facebook. Για το θέμα δημοσιεύτηκε άρθρο από το NewReport, στο οποίο απάντησε η OneTeam επιβεβαιώνοντας ότι είναι γνήσιο.

Η έκθεση

Στα κεφάλαια 1 έως 4 της έκθεσης, γίνεται συνοπτική αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης της δυσοσμίας στην Δ. Θεσσαλονίκη και εκτενέστατη χαρτογράφηση των αντιδράσεων στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, συμπεριλαμβάνοντας τις κινήσεις πολιτών που αντιδρούν με ονοματεπώνυμοβιογραφικό και πλήρες ιστορικό της συμμετοχής σε τοπικές κινητοποιήσεις. Η έκθεση ξεχωρίζει και υπογραμμίζει τα πιό δραστήρια μέλη των κινήσεων.

Σε αυτό το τμήμα συμπεριλαμβάνονται επίσης και άλλα στοιχεία, όπως η πληθυσμιακή σύνθεση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου αλλά και λεπτομερή βιογραφικά για τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, χρήσιμα προφανώς στην εταιρεία προκειμένου να δομήσει μια εκστρατεία αντιμετώπισης αυτών των αντιδράσεων.

Στο κεφάλαιο 5, η έκθεση καταλήγει σε προτάσεις για την επικοινωνιακή στρατηγική των ΕΛΠΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων στη Δ. Θεσσαλονίκη. Όπως γράφει και ο κ. Κλεάνθης Χαϊδευτός στο Facebook:

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την λειτουργία «υποστηρικτικού στρατού» των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ αποτελούμενος από εργαζομένους, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων, φοιτητές και όσους με διάφορες βραβεύσεις ή διάφορα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής έλαβαν χρήματα από τα ΕΛΠΕ. Γίνεται αναφορά σε σχεδιασμό θετικών υποστηρικτικών πυρήνων, αποτελούμενων από ένα μετεωρολόγο έναν περιβαλλοντολόγο και έναν γιατρό, οι οποίοι θα γνωμοδοτήσουν πως για την ρύπανση ευθύνονται η λυματολάσπη, οι υπόνομοι, η φορά των ανέμων και πως η δυσοσμία δεν επιβαρύνει απαραίτητα την δημόσια υγεία.
Επίσης σχεδιάζεται η πρόσβαση «από μέσα» πληροφόρησης για την άμεση διαχείριση πιθανών ανησυχιών των κατοίκων καθώς και το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας , με πρόσωπα της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

H «phygital» εταιρεία δημοσίων σχέσεων

Update: Στο άρθρο αρχικά αναφερόταν ως στέλεχος της OneTeam και ο Παναγιώτης Παπαχατζής, αντλώντας τις σχετικές πληροφορίες από το σάιτ της εταιρείας. Όπως όμως μας ενημέρωσε ο ίδιος, έχει αποχωρήσει εδώ και μήνες από την OneTeam και το όνομά του εσφαλμένα δεν έχει αφαιρεθεί από το σάιτ της εταιρείας, παρ’ ότι ο ίδιος το έχει ζητήσει. Ζητάμε κι εμείς συγγνώμη από την πλευρά μας για την δημοσίευση αυτής της λανθασμένης πληροφορίας.

Ένα από τα βασικά στελέχη της OneTeam είναι και ο Κώστας Νοδάρας που είναι επίσης ιδρυτής της ΜΚΟ «Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CSID)» και της ΜΚΟ «Ανέλιξη». Η ΜΚΟ CSID αναφέρεται μάλιστα στην διαρρεύσασα έκθεση της OneTeam ως οργάνωση της «κοινωνίας των πολιτών» που «δραστηριοποιείται» στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο