Καταγγελία κρατουμένων μαθητών και σπουδαστών για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Κορυδαλλού

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη καταγγελία κρατουμένων μαθητών και σπουδαστών, σχετικά με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές Κορυδαλλού:

Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και μοιάζει με ”σχέδιο σκοτεινών κύκλων”, ή απλά με εκπαιδευτική ανεπάρκεια και αυθαιρεσία, η άσκηση των καθηκόντων της διευθύντριας του Σ.Δ.Ε. του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού η οποία με τις ενέργειές της και τις δηλώσεις της, δυσχεραίνει την εκπαίδευση των κρατουμένων ή ακόμη και επιδιώκει την κατάργηση του ίδιου του Σ.Δ.Ε.

Στα πλαίσια αυτά: 

1. Δημιούργησε πολύ κακό κλίμα στην ψυχολογία μας, παραμονές των πανελληνίων, αρνούμενη πεισματικά την διεξαγωγή των εξετάσεων μέσα στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού. Επιπροσθέτως ενώ κατ’ ουσίαν δυναμίτιζε την διεξαγωγή τους, θέλησε να καρπώθει τα οφέλη της, όταν πλέον διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να τις αποτρέψει.

2. α) Παραβίασε την κλειδαριά του φοριαμού των σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. και πέταξε όλο το περιεχόμενο του! Δεν σεβάστηκε ούτε ότι η γραφική ύλη είναι για εμάς δυσευρετη κ αναγκαία, ούτε ότι δεν μας χορηγείται δωρεάν.

β) Δεν σεβάστηκε τα έργα σπουδαστών του Ι.Ε.Κ. και τα πέταξε (τα βιβλία στην πυρά) αναβιώνοντας μεσαιωνικό κλίμα σε περιβάλλον σχολείου και μάλιστα σ’ έναν ευαίσθητο χώρο, όπως είμαστε εμείς. Είναι πέρα από κάθε λογική η ενέργεια μιας εκπαιδευτικού να καταστρέψει μοναδικά έργα κρατουμένων σπουδαστών.

γ) Εκδηλώνει με διάφορους τρόπους και απαράδεκτες εκπαιδευτικά συμπεριφορές εις βάρος μας, ανεξήγητα εκδικητικά. Όπως, όχι μόνο αρνούμενη να βοηθήσει αλλά και επιβάλλοντας την άποψή της, προκάλεσε στο συμβούλιο καθηγητών να μη δικαιολογηθούν  απουσίες που ως μόνο αίτιο είχαν τις μεταγωγές, με αποτέλεσμα συγκρατούμενοι να χάσουν την διδακτική τους χρονιά.

δ) Δημιούργησε απαράδεκτο υπηρεσιακά κλίμα εις βάρος των συναδέλφων της, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί που για σειρά ετών υπηρετούσαν στο σχολείο μας να επιδιώξουν να φύγουν και έφυγαν. 

Το αποκορύφωμα των πραγματικών επιδιώξεών της ήρθε όταν ζήτησε από φοιτητές που βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου να φύγουν.

Η άρνησή τους προκάλεσε την εκδικητηκότητά της και τους κατηγόρησε αδίκως για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Την ενέργεια της αυτή την έκανε με τελικό στόχο να πετύχει οι φοιτητές να μην βρίσκονται στο χώρο του σχολείου.

Έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη αυτή της την πρόθεση, παρά το γεγονός ότι πολύ καλά γνωρίζει ότι δυσκολεύει έως απαγορεύει την μελέτη των φοιτητών. 

Στην αγωνία των μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών κρατουμένων ότι με τον τρόπο που λειτουργεί θα κλείσει κατ’ ουσίαν το σχολείο, η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Δεν με νοιάζει».

Την ενημερώνουμε ότι δεν θα της το επιτρέψουμε. 

Καλούμε κάθε αρμόδιο να λάβει μέτρα για την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό κα Κουτούλα Παγώνα και να την απομακρύνει άμεσα.

Δεν είναι δυνατόν μόλις πέρισυ και παρουσία του Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης να αναφέρεται η παντελής έλλειψη βίας σε σχολείο κρατουμένων, σε αντίθεση με τα ελεύθερα σχολεία, και η ίδια η διευθύντρια του σχολείου να ασκεί βία.

Βία λεκτική, ψυχολογική και με μια ιδιότυπη άσκηση εξουσίας να μετατρεπει το σχολείο σε φυλακή μέσα στην φυλακή.

Δεν θα της επιτρέψουμε να καταστρέψει το σχολείο που έφτιαξε ο προκάτοχός της, Γιώργος Ζουγανέλης, που μένει στην καρδιά όσων τον γνωρίσαμε.

Πρωτοβουλία κρατουμένων μαθητών και φοιτητών Κορυδαλλού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο