Αντιφασιστική παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας – Να απολυθεί ο φασίστας επιστάτης

Στις 14/09, 4 μέρες από την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και στο πλαίσιο αντιφασιστικής αφισοκόλλησης που γινόταν στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, οι αφισοκολλητές δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τον φασίστα επιστάτη. Πρόκειται για γνωστό οργανωμένο φασίστα της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Παπαδημητρίου, πρώτο ξάδερφο του συνονόματου πυρηνάρχη του φασιστικού μορφώματος στη Σαλαμίνα και που κατά καιρούς είχε καθοδηγητικό χαρακτήρα στο σχολείο. Ο σκοπός του οργανωμένου και κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης, περήφανου και δηλωμένου Χρυσαυγίτη (σε αντίστοιχη ερώτηση που του απηύθυνε εκείνη την ώρα αντιφασίστας απάντησε με περηφάνια “ναι είμαι Χρυσαυγίτης”), ήταν η  αποτροπή αυτής με το πρόσχημα ότι πρόκειται για παράνομη πράξη και χειροδικώντας εναντίον του αντιφασίστα. Τα αντανακλαστικά του ήταν άμεσα απωθώντας τον και εκμεταλλευόμενος τη στήριξη περαστικών ολοκλήρωσε την αφισοκόλληση. Η απάντηση στην πρόσκληση του επιστάτη φασίστα, όμως δεν έμεινε εκεί. Έχοντας πληροφορίες πως συγκεντρώνονται υπογραφές για να τεθεί το αίτημα της απόλυσης του φασίστα στο Δημοτικό συμβούλιο και τον αναβρασμό που έχει προκαλέσει η επίθεση στον εκπαιδευτικό κόσμο του νησιού και στην ευρύτερη κοινωνία, την Τετάρτη 11/10 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική παρέμβαση στο εν λόγω σχολείο από την ΟΡ.Μ.Α. Η κινητοποίηση αυτή έλαβε χώρα έξω από το σχολείο που έγινε το προαναφερθέν συμβάν την ώρα προσέλευσης των μαθητών και καθηγητών με σκοπό την ενημέρωση αυτών αλλά και των γονιών για το περιστατικό και για τον ρόλο του επιστάτη μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Βέβαια κατά την προσέλευση του κλιμακίου της ΟΡ.Μ.Α. το εν λόγω μίασμα προνόησε να κλειδωθεί στο φυλάκιο της εισόδου και στην συνέχεια αποχώρησε από τον χώρο στα μουλωχτά και με την ουρά κάτω από τα σκέλια, αντιλαμβανόμενος πως οι όροι πλέον στο νησί, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία έχουν αντιστραφεί. Οι ιδέες και οι πρακτικές των νεοναζί, όχι μόνο δεν είναι ανεκτές, αλλά κάθε φορά σηκώνουν αντιφασιστικές αντιδράσεις που τις ποινικοποιούν και τις περιθωριοποιούν.

Έχοντας σταθερή παρουσία στο νησί της Σαλαμίνας από την αφετηρία της υπόθεσης του Ουαλίντ Ταλέμπ, στην καταδίκη των βασανιστών του φούρνου Σταρ μέχρι και σήμερα, κάνοντας πράξη δεκάδες αντιφασιστικές παρεμβάσεις, διατρανώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε καμιά φασιστική ανασυγκρότηση που διεκδικείται στην ευρύτερη περιοχή της Β’ Πειραιά. Ο αγώνας θα παραμείνει ανυποχώρητος και θα συνεχιστεί μέχρι να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής και να καθαρίσουν οι λαϊκές γειτονιές μας από την εγκληματική παρουσία τους.

Fun fact no1: η προκλητική συμπεριφορά του Χρυσαυγίτη επιστάτη που ήταν κλειδαμπαρωμένος στο δωματιάκι και η απόφαση του να γίνει Λούης όταν του ξεκαθαρίστηκε πως “δεν είναι σωστό αυτό που κάνει”.

b2ap3_thumbnail_22404257_1465742336843277_2128202340_o.jpg

Μιχάλης Παπαδημητρίου: οργανωμένος φασίστας της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα

Fun fact No2: το σχόλιο του ξαδέρφου του, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα σε γνωστή σελίδα στο facebook που έκανε αναφορά στο γεγονός, η απελπισμένη προσπάθεια του να πείσει πως η Χρυσή Αυγή στη Σαλαμίνα υπάρχει (με το ζόρι συγκεντρώνουν 10 υπεήλικους – κατάλοιπα της χούντας – στις διαδικασίες του) και η κυκλοθυμία που τον έπιασε ξαφνικά επιλέγοντας να διαγράψει το εν λόγω σχόλιο λίγα λεπτά μετά. Οι δωσίλογοι είναι περήφανοι για τις ιδέες τους μόνο εκ του ασφαλούς.

b2ap3_thumbnail_FB_IMG_1507751734526.jpg

Μιχάλης Παπαδημητρίου: πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα

 

b2ap3_thumbnail_20171011_074918.jpgb2ap3_thumbnail_20171011_081542.jpg

 

 

Πηγή: ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο