Εργασιακό δελτίο 11/10/2011

 

alt

http://antistachef.wordpress.com/ (από την ίδια ιστοσελίδα και οι υπόλοιπες εικόνες)
.
.
.
.

Μπάτσοι έσπρωξαν τα μέλη ομοσπονδίας τυφλών στο Υπ.Οικονομικών
Ένταση σημειώθηκε μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών από τον… υπερβάλλοντα ζήλο μερικών αστυνομικών!
Μέλη της ομοσπονδίας τυφλών συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις των συντάξεών τους και το «κόψιμο» επιδομάτων που έπαιρναν.
Ζήτησαν συνάντηση με μέλος του υπουργείου. Και όταν τριμελής αντιπροσωπεία πέρασε μέσα, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί για να… τηρήσουν την τάξη, έκριναν πρέπον και σωστό να μην αφήσουν τους συνοδούς τους να περάσουν.

Και δε σταμάτησαν εκεί! Έσπρωξαν τους συγκεντρωμένους και προκάλεσαν, άνευ λόγου και αιτίας ένταση.
Και αφού την προκάλεσαν, τελικά άφησαν τους συνοδούς να περάσουν για να γίνει η συνάντηση. Αλλά το ότι τα μέλη της επιτροπής δε μπορούσαν να περάσουν στο υπουργείο χωρίς συνοδεία, δεν το σκέφτηκαν…
http://www.youtube.com/watch?v=Gb8h1P6FW7c&feature=player_embedded
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1340334
.
.
.
.
.

Απόπειρα κατάλυσης ασύλου στο Φυσικό Ηρακλείου Κρήτης
καθηγητης του Φυσικου επειτα απο παρασταση διαμαρτυριας στην ΓΣΤ του Φυσικου Ηρακλειου Κρητης που συζηταει το χασιμο της εξεταστικης των φοιτητων πηρε τηλεφωνο τους μπατσους και εδωσε και ονοματα αγωνιστων,οι φοιτητες παραμενουν μαζικα εκει και κρατανε τους καθηγητες μεχρι να δωσουν την εξεταστικη πισω
(αρχικά 10 αη-ΔΙΑΣ και 3 τζιπ με ΟΠΚΕ στάθμευσαν μισό χιλιόμετρο μακριά)
“ο πρύτανης εδω προσπαθεί να κρατήσει πιο ουδέτερη στάση απο τους καθηγητές και ειπε ότι πήρε τηλέφωνο τους μπατσους για να τους πει να μην μπουν στο χώρο του πανεπιστημίου.”
Ένα ασφαλιτικο (που) είχε αραξει απέναντι απο την είσοδο του πανεπιστήμιο το πήρε στο κυνήγι κόσμος και έφυγε .
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1340405
.
.
.
.

Πορεία του κινήματος “δεν πληρώνω” υπό βροχή και κατάληψη γραφείων της ΔΕΗ

http://www.youtube.com/watch?v=gSlPqS_YoWU&feature=player_embedded

.
.
.

.

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε δικαστήριο στο Ρέθυμνο, 33χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, η οποία στις 25 Σεπτεμβρίου εκτόξευσε αυγό προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα.

Η δίκη επαναλήφθηκε μετά την αναβολή που είχε λάβει στις 26 Σεπτεμβρίου επειδή ο κ. Όθωνας, ως μηνυτής, δεν ήταν παρών. Ο υφυπουργός ήταν και σήμερα απών και επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις, ενώ σε έγγραφό του προς τον εισαγγελέα ανέφερε πως ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, επιμένει όμως στη δίωξη της 33χρονης μεταπτυχιακής φοιτήτριας για την πράξη της.

Αν και οι συνήγοροι της 33χρονης ζήτησαν εκ νέου αναβολή της δίκης, το δικαστήριο αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση η οποία πρωτόδικα έκλεισε σήμερα Δευτέρα με τη συγκεκριμένη ποινή, ενώ οι συνήγοροι της φοιτήτριας κατέθεσαν έφεση.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1340448

.
.
.

.

Απεργιακό πρόγραμμα
-48 ωρη απεργία για τις 18 και 19 Οκτωβρίου έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ, που μετατρέπεται σε γενική απεργία με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στις 19 του μήνα.
Στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές και οι τράπεζες.
Επίσης στην 48ωρη απεργία καλούν και πολλές συνελεύσεις, ενώ την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, κλείνουν για 24 ώρες τα καταστήματά τους και τα εμπορικά καταστήματα, κατόπιν απόφασης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
http://omniatv.com/blog/48-1819-.html
-Στάσεις εργασίας, απεργίες, καταλήψεις κτιρίων κ.α οργανώνονται αυτήν την εβδομάδα από τα συνδικάτα εν`όψει της κορύφωσης των κινητοποίησεων με την γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη. Σοβαρό είναι επίσης το ενδεχόμενο απεργίας των ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός
-Αύριο συνεχίζεται και η απεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων που ξεκίνησε σήμερα ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.
http://www.alterthess.gr
-Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), ενώ την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.
– Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί
-Οι τελωνειακοί προχωρούν σε τρεις 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23 Οκτωβρίου
-Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια
-Οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ξεκίνησαν από σήμερα απεργία διαρκείας.
-Οι δικηγόροι προειδοποιούν για πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19 Οκτωβρίου, εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δεσμευθεί πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=316922
-Στάση εργασίας για Τρίτη από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν τη Δευτέρα καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα
-Η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ έχει εξαγγείλει επιπλέον τρίωση στάση εργασίας για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου από τις 07:00
-Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 18 Οκτωβρίου
-«Σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων» στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας προαναγγέλλει επίσης η ΟΣΥΠΑ, χωρίς να προσδιορίζει ακόμη ημερομηνίες ή τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις.
http://prezatv.blogspot.com/2011/10/19_10.html#more
-Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ) έχει προκηρύξει γενική απεργία σε όλο τον κλάδο για την Τρίτη (07:00).
-Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίση προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό ARIS FM, από τις 6 π.μ. της Τρίτης μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης 12/10, διαμαρτυρόμενοι για την καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών στους εργαζόμενους.
-Μετά από τρεις μήνες υπομονής, αλλά και κινητοποιήσεων, το προσωπικό (συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής, που εκδίδει τις εφημερίδες “Μακεδονία”, “Θεσσαλονίκη” και “Σπορ του Βορρά”, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου
http://www.alterthess.gr
-Αύριο (Τρίτη) το πρωί θα συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να αποφασίσουν για νέα κινητοποίηση καθώς και οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνδικάτα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες προσανατολίζονται σε ακόμη μια 24ωρη απεργία την Πέμπτη.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5041:polynomosxedio-sfageio-mexri-kai-50-deko-trapezes&catid=81:kivernisi&Itemid=198
.
.
.
.

Το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα που εκπόνησαν κυβέρνηση – τρόικα αρχίζει να συζητείται άρον – άρον στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής την Τρίτη (11.10).
Στο πολυνομοσχέδιο αυτό και συγκεκριμένα με το άρθρο 31, εντάσσεται όλος ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και ειδικότερα οι ΔΕΚΟ και οι τράπεζες.
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ!
Χαρακτηριστικά στο πολυνομοσχέδιο εντάσσονται μεταξύ άλλων ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εθνική Τράπεζα, ΕΛΤΑ, κλπ

Το πρώτο πράγμα που κάνει το πολυνομοσχέδιο, κατά πρωτοφανή, αντισυνταγματικό και πραξικοπηματικό τρόπο στο άρθρο 31, είναι να καταργεί με μια μονοκοντυλιά όλες τις συλλογικές ή και ατομικές συμβάσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Το δεύτερο που κάνει το πολυνομοσχέδιο είναι ότι εντάσσει ουσιαστικά όλους τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ειδικότερα των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, στο νέο μισθολόγιο, για τους δημοσίους υπαλλήλους, θέτοντας ως ανώτατο πλαφόν αποδοχών το οριζόμενο στο εν λόγω μισθολόγιο, που φτάνει το πολύ, σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, τα 2123 ευρώ μηνιαίως!

Ως αποτέλεσμα αυτής της ρύθμισης, οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, θα δουν να κατακρεουργούνται οι αποδοχές τους, με μειώσεις μισθών που θα ξεκινάνε από το 30% και θα ξεπερνούν το 50%.

Η πιό μεγάλη σφαγή προβλέπεται να γίνει στους εργαζόμενους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Το τρίτο πράγμα που κάνει το πολυνομοσχέδιο στο άρθρο 31 είναι να ορίζει ότι το μέσο κόστος τακτικών αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων κλπ δεν μπορεί να ξεπερνά κατά φορέα τα 1.900 ευρώ. Με τη διάταξη αυτή τίθεται ένας ακόμα γενικότερος αυθαίρετος και αντισυνταγματικός περιορισμός, που μπορεί να μειώνει περαιτέρω επιδόματα και εν γένει το μισθολογικό κόστος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5041:polynomosxedio-sfageio-mexri-kai-50-deko-trapezes&catid=81:kivernisi&Itemid=198
.
.
.

alt
.
.
.
.

ΚΑΛΕΣΜΑ 22 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ!
Μαζικό συλλαλητήριο όλων των Ομοσπονδιών που συμμετείχαν στην σύσκεψη, το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, στις 10.00 το πρωί, με στόχο αλλαγή πολιτικής και ανατροπή όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.

Λέμε ΟΧΙ:                                                           Διεκδικούμε:
Στις απολύσεις και την εργασιακή εφεδρεία.   Εργασία για όλους .
Στα χαράτσια.                                                  Αξιοπρεπή διαβίωση.
Στις περικοπές μισθών και συντάξεων.          Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους.
Στα αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα.              Κοινωνική Δικαιοσύνη και ευημερία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τη νεολαία στο συλλαλητήριο του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011, ώρα 10.00. Προσυγκεντρώσεις στα γραφεία της κάθε Ομοσπονδίας και πορεία που θα ξεκινάει από την Γ΄ Σεπτεμβρίου προς τα Υπουργεία και τη Βουλή.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την επίθεση στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Καλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να στηρίξει τις πρωτοβουλίες μας και να τις εντάξει στο ευρύτερο πλαίσιο δράσης της, στον προγραμματισμό και συντονισμό των αμέσων αναγκαίων κινητοποιήσεων και του όλου Αγώνα !

Συντονιστικό όργανο για την υλοποίηση της παραπάνω. πρωτοβουλίας: Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης–Ο.Λ.Μ.Ε., (210 3221255), Θέμης Μπαλασόπουλος – Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (210 5229512), Χρήστος Μουστάκας – Π.Ο.Ε.-Υ.ΕΘ.Α. (210 3819710), Νίκος Χατζόπουλος – Π.Ο.Σ.Ε.-.I.Κ.Α. (210 5243714), Γιώργος Φωτεινογιαννόπουλος – Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υ.Β.Ε.Τ. (210 6965837).
1. Δ.Ο.Ε. – ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.
2. Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.
3. Ο.Λ.Μ.Ε. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
4. Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α.
5. Π.Ο.Ε.-Υ.ΕΘ.Α. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΕΘ.Α.
6. Π.Ο.Σ.ΥΠ.ΠΟ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
7. Π.Ο.Σ.Ε.-Ι.Κ.Α. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Κ.Α.
8. Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
9. Ο.Τ.Υ.Ε. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.
10. Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.-Ι.Κ.Α. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ι.Κ.Α.
11. Π.Ο.ΥΓ.Υ.ΙΚ.Α. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ι.Κ.Α.
12. Ο.Δ.Π.Τ.Ε. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
13. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
14. Ο.Σ.Υ.Ο. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
15. Π.Ο.Σ.Υ.Π. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ.
16. Ο.Σ.Υ.Π.Α.Ε. – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛ. ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.
17. Π.Ο.ΣΥ.ΠΛ. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
18. Π.Ο.Υ.Ε.Ν. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
19. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Υ.Β.Ε.Τ.
20. Ο.Σ.ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.
21. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
22. Σ.Π.Ε.Τ. – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5045:omospondies-syllalitirio&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274
.
.
.
.

Νέα δυναμική κινητοποίηση στο κατάστημα του «PRAKTIKER» στη Θεσσαλονίκη, όπου την Παρασκευή έγιναν δύο ακόμα απολύσεις, έγινε το Σάββατο με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης μαζί με εργαζόμενους άλλων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Το κάλεσμα βρήκε απήχηση στο σύνολο των πελατών, οι οποίοι ζητούσαν να ενημερωθούν, επιδίωκαν να μιλήσουν με τους ίδιους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, δήλωναν τη στήριξή τους και αποχωρούσαν αναδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη και με αυτή τη μορφή της δυναμώνει καθημερινά και περισσότερο.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6286549&publDate=7/6/2011
.
.
.

alt
.
.
.
.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ Η MEDIA MARKT
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου, ο όμιλος Media-Saturn προχωρά σε στρατηγική αναδιάρθωση του δικτύου καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετονομάζοντας 3 καταστήματα Saturn σε Media Markt και βάζοντας λουκέτο σε δύο καταστήματα στην Αθήνα και σε ένα στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του ομίλου, τα καταστήματα του Φαλήρου, του Saturn Σταθμού Λαρίσης και του Saturn Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη θα βάλουν λουκέτο, ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία, σχεδόν το 50% του προσωπικού τους θα μεταφερθεί σε θέσεις εργασίας εντός του ομίλου.
http://prezatv.blogspot.com/
.
.
.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ…ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΕΡΓΑ ΡΕ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ
alt
ο πρωτος ηλιακός συλλέκτης αριστερά της εικόνας
.
.
.
.

Εφοπλιστικό κεφάλαιο: Έλληνες, φονιάδες των θαλασσών…
…..το μυστικό της επιτυχίας των ελλήνων εφοπλιστών φαίνεται ότι δεν είναι άλλο από τη στενή διαπλοκή με τις πολιτικές εξουσίες και την εκμετάλλευση, πέρα από κάθε ηθικό ή νομικό όριο, οποιασδήποτε ευκαιρίας για κερδοφορία. Πέρσι για παράδειγμα, έγινε γνωστό ότι έλληνες εφοπλιστές, εκμεταλλευόμενοι την εξέγερση στη Λιβύη, παρέλαβαν πετρέλαια από τη Βεγγάζη, η οποία για να τιμήσει τα συμβόλαιά της και να παραλάβει το αναγκαίο μετρητό, πουλούσε όσο – όσο. Λέγεται ότι με 500.000 δολάρια έπαιρναν πετρέλαιο αξίας άνω των 5.000.000 δολαρίων.

Παλιότερα αντίστοιχες ευκαιρίες γρήγορου πλουτισμού προσέφεραν η «φίλη» Σερβία, η Ροδεσία ή το Σουέζ. Αν κρίνουμε από τις παραγγελίες, οι επόμενες «ευκαιρίες» θα είναι η Κύπρος, η Ανατολική Μεσόγειος και η ίδια η «μητέρα – πατρίδα», η οποία προσπαθεί εναγωνίως αφενός να εγκαταστήσει –ρυπογόνες- μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού από (μεταφερόμενο με πλοία) αέριο και αφετέρου να εξορύξει πετρέλαιο από τη θάλασσα, με κάθε κόστος.
Μάθαμε έτσι ότι οι εφοπλιστές απολαμβάνουν πολλές δεκάδες ειδικές φοροαπαλλαγές που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της φορολογίας. Μεταξύ άλλων, τα πλοία απαλλάσσονται πλήρως από φόρο εισοδήματος, φορολογία αγοραπωλησίας, τέλη κυκλοφορίας κα. Το αποτέλεσμα είναι η συνεισφορά όλου αυτού του τεράστιου κεφάλαιου στα φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, να είναι μόνο 12 εκατ. ευρώ.

Η προκλητικότητα αυτών των προνομίων ανάγκασε την κυβέρνηση να συνοδεύσει μία από τις πρόσφατες δέσμες φορολογικών μέτρων με την αναγγελία ότι θα ζητήσει από τους εφοπλιστές να καθίσουν και να συζητήσουν και τη δική τους συνεισφορά. Ακόμα και αυτή η …εθελοντική έκκληση, ακόμα βέβαια δεν έχει δρομολογηθεί.

Ακόμα πιο προκλητικός όμως είναι ο τρόπος που οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις πρακτορεύουν, στην κυριολοξία, τα συμφέροντα των ελλήνων εφοπλιστών, όχι μόνο σε βάρος των ελλήνων πολιτών, αλλά του κόσμου ολόκληρου. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα μονοπύθμενα δεξαμενόπλοια.
http://www.alterthess.gr
.
.
.

http://www.youtube.com/watch?v=gSlPqS_YoWU&feature=player_embedded

 

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_7322.html
.
.
.
.

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Την… ψυχή της Ελλάδας έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση, με τα δεδομένα νέας μελέτης να δείχνουν ραγδαία αύξηση της κατάθλιψης και των αυτοκτονικών τάσεων μέσα σε διάστημα δύο ετών. Την ίδια ώρα, όμως, οι περικοπές δαπανών για την ψυχική υγεία φθάνουν το 50%.
Τα στοιχεία δύο πανελλαδικών μελετών που διεξήχθησαν την άνοιξη του 2009 και του 2011 από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) καταγράφουν τη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνες.
Πριν από δύο χρόνια 47,2% των Ελλήνων παραδέχονταν ότι ένιωθαν μελαγχολικοί ή «πεσμένοι» σε καθημερινή βάση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
Φέτος, το αντίστοιχο ποσοστό ανέβηκε στο 54,4%, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε αύξηση στους πολίτες που εκδηλώνουν μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο – δηλαδή νιώθουν μεταξύ άλλων «κενό», χάνουν το ενδιαφέρον τους για δραστηριότητες που κάποτε τους γέμιζαν, ενώ η αναποφασιστικότητα και οι ενοχές τούς στοιχειώνουν.
http://prezatv.blogspot.com/

.
.
.
.

Την ποινικοποίηση των αγώνων των κατοίκων της Ιεράπετρας, οι οποίοι διεκδικούν να μην κλείσει το Νοσοκομείο της πόλης, απαίτησε από τον Εισαγγελέα Λασιθίου ο δήμαρχος Σήφης Αναστασάκης (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) με τον ισχυρισμό ότι οι κινητοποιήσεις τους έχουν προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας του δήμου.

Μάλιστα σε αναφορά του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου έδωσε λίστα με 15 ονόματα που ο ίδιος κατονομάζει ως πρωτεργάτες της κινητοποίησης και η οποία περιλαμβάνει κατοίκους της περιοχής και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης μεταξύ αυτών και της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου με το ΚΚΕ, Μαρίας Κοτσιφάκη.

Εν συνεχεία τα δεκαπέντε άτομα που συμπεριλάμβανε η αναφορά του δημάρχου προς τον Εισαγγελέα καλέστηκαν χτες από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας σε απολογία παίρνοντας τελικά 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι εδώ και 13 μέρες έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου, διεκδικώντας όχι μόνο να μην κλείσει το νοσοκομείο της πόλης, αλλά να αναβαθμιστεί η λειτουργία του με προσλήψεις προσωπικού έτσι ώστε να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες Υγείας στο λαό.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6286400&publDate=7/6/2011
.
.
.alt

.
.
.
.

Το δημόσιο πληρώνει τα σπασμένα της Proton Bank
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικλων , ιδρύεται “καλή τράπεζα”, με την επωνυμία “Νέα PROTON BANK”, στην οποία θα μεταφερθούν το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς Proton Bank. Η νέα “καλή τράπεζα” έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε από το σκέλος εξυγίανσης του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης παρέσχε τα αναγκαία κεφάλαια και είναι ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας.

Η νέα “καλή τράπεζα” είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 10,6% σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου που διορίστηκαν με την ίδια απόφαση απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
http://www.alterthess.gr

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο