Μια ιδέα για εναλλακτική διαφήμιση

 

Από την μια η Google Adsence δίνει ανοιχτή πρόσβαση σε όλους, αλλά κάθεται ως μεγάλος αδελφός και δίνει ψίχουλα  εισπράττοντας υπερκέρδη, βασιζόμενη στην ελπίδα των ιδιοκτητών ιστοσελίδας ότι ίσως βγάλουν κάτι από αυτό, και από την άλλη είναι ο τυπικός τρόπος, ότι ένας ιδιοκτήτης ιστοσελίδας θα πρέπει να κάνει σύσταση εταιρίας, να πληρώσει κερατιάτικα και ΤΕΒΕ να ψάξει να βρει της γιαγιάς του το οικόσημο για να ανταπεξέλθει στην γραφειοκρατία, να νοικιάσει γραφείο για να στήσει την επιχείρηση του, και να ψάξει να βρει πελάτες…

Το θέμα με τους πελάτες είναι κάτι το οποίο πονάει, αφού ένας πελάτης για να βάλει το banner του συνήθως ζητάει και άλλου είδους ανταλλάγματα στα οποία, άμα έχεις κάνει σύσταση επιχείρησης θα πρέπει να ενδώσεις για να αντιμετωπίσεις τα έξοδα που τρέχουν.

Οπότε μάλλον είναι κατανοητό ότι για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες blog ή ιστοσελίδας να επιβιώσουν, και να μπορέσουν να βρουν τους πόρους για να μπορέσουν να δημιουργήσουν χωρίς να ανησυχούν για το τι θα φάνε, θα πρέπει να απαλλαγούν και από τις διαφημίσεις κερδοσκοπικών εταιριών- Νταβατζήδων που βγάζουν τσάμπα κέρδος βγάζοντας ψίχουλα, αλλά και από την λεγόμενη τυπική οδό, που δεν μπορείς να επιβιώσεις παρά μόνο ως σκλάβος του χορηγού.

Θα χρειαστεί λοιπόν να αποτινάξουμε το παράνομο κέρδος, την εκμετάλλευση και το ανούσιο κόστος.

Και εδώ έρχεται ή ιδέα μου.

Χωρίς να έχω κάποια έχθρα με τις εταιρίες προσιτής και αυτόματης διαφήμισης όπως η Google ads, (εξάλλου αυτές μας δείξανε τον δρόμο για να είμαστε ειλικρινής) θεωρώ ότι θα ήταν καλό να στήσουμε τον δικό μας φορέα εύρεσης και διανομής αυτόματων διαφημίσεων, με επίσης αυτόματες διαδικασίες όπως η Google, αλλά χωρίς να βγάζει αυτός ο φορέας κέρδος, παρά μόνο ένα απαραίτητο ποσό για την ανάπτυξη και συντήρηση των server. Κάτι που θα φτιαχτεί από όλους μας, για την δίκαια εξυπηρέτηση όλων μας, δίνοντας μια πνοή στις προσπάθειες των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης. Αφού πλέον τα δίκαια έσοδα θα πηγαίνουν πλέον στους ανθρώπους που αγωνίζονται πάνω από τον υπολογιστή τους για να βγάλουν αποτέλεσμα, και όχι σε κάποιον Πατερούλη Επενδυτή.

Το σύστημα αυτό που αναφέρομαι είναι νόμιμο. αφού θα υπάρχει το Γραφείο-Επιχείρηση με τα τυπικά “προσόντα”, και αφού το άπληστο κράτος θα έχει την χαρά να εισπράττει τους φόρους του.

θα είναι αυτόματο, αλλά και αποτελεσματικό, αφού θα είναι κάτι που θα στηρίζεται από όλους, αφού θα είναι κάτι που θα δουλεύει για όλους.
Μα πάνω από όλα θα είναι δίκαιο, αφού θα πετάξει τις διαφημιστικές και τους υπόλοιπους (συγνώμη για την έκφραση) νταβατζήδες, και θα δίνει το οποιοδήποτε κέρδος στους παραγωγούς.

Όπως βλέπετε δίνω την ιδέα στην δημοσιότητα. Επειδή αυτή η ιδέα για να δουλέψει πραγματικά πρέπει να είναι δίκαια, και δεν υπάρχει θέμα κάποιος να κλέψει την ιδέα 🙂
Το ερώτημα που τίθεται είναι… θέλουμε να το κάνουμε; Θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και λίγη προσπάθεια για να κάνουμε κάτι όλοι μαζί που θα εξασφαλίσει την επιβίωση όσων σχεδιάζουμε και διατηρούμε ιστοσελίδες;

Μια σημείωση: Αν τελικά ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή, θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχω και εγώ στην προσπάθεια.
Με εκτίμηση.
Χρήστος.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο