Νέες Τουρκικές Επιθέσεις κατά του ΡΚΚ

alt

Τις θέσεις Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ βομβάρδισαν χθες τουρκικά μαχητικά, ενώ στη Νοτιοανατολική Τουρκία αυτονομιστές μαχητές σκότωσαν δύο στρατιωτικούς, δύο αστυνομικούς και δύο πολιτοφύλακες, σε χωριστές επιθέσεις το Σαββατοκύριακο.
Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους στην περιοχή Σόραν, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, ενός κόμματος του οποίου ηγείται ο πρόεδρος του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί. Το δημοσίευμα δεν περιείχε πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές. Μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) διατηρούν στρατόπεδα στα όρη Καντίλ, στον κουρδικό θύλακα του Βόρειου Ιράκ.
Οι αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων εβδομάδων αναζωπύρωσαν την ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και τις Αρχές στον ιρακινό κουρδικό θύλακα.

Παράλληλα, το Σάββατο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν ή τραυμάτισαν 30 μέλη του PJAK (Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή του Κουρδιστάν), που θεωρείται παρακλάδι του PKK. Οι Κούρδοι αντάρτες λένε πως πιστεύουν ότι η Τουρκία και το Ιράν συντονίζουν τις επιθέσεις τους και προσθέτουν ότι θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους.
Το κύμα των αεροπορικών επιδρομών στο ιρακινό έδαφος ακολούθησε την έξαρση της βίας στη Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου μαχητές του PKK σκότωσαν πάνω από 40 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού τον Ιούλιο.
Δύο πολιτοφύλακες έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, ενώ εκτελούσαν περίπολο στο Χακάρι. Τέσσερις εργάτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας χειροβομβίδας, ενώ δούλευαν πλάι σε αστυνομικό τμήμα στο Χακάρι. Στο μεταξύ, δύο στρατιωτικοί, ένας υπολοχαγός κι ένας λοχίας, σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Τούντσελι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Επιπλέον, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και εννιά άλλοι τραυματίστηκαν από επίθεση επίσης στο Τούντσελι.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο