Ανακοίνωση Συλλόγου Ιντιφάντα για την παρέμβαση εναντίον του Ισραηλινού πρέσβη και τις προσαγωγές μελών του

 

Όταν στο βήμα ανέβηκε ο Πρέσβης, τα μέλη του Συλλόγου Ιντιφάντα ύψωσαν παλαιστινιακή σημαία και φώναξαν στα ελληνικά και τα αγγλικά, συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας», «Σταματήστε τα βασανιστήρια στις ισραηλινές φυλακές», «Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ». Αστυνομικοί με πολιτικά εκδίωξαν βιαίως 2 μέλη του Συλλόγου Ιντιφάντα από την αίθουσα και τα παρέδωσαν σε ένστολους εκτός του κτιρίου.

 

(βίντεο από Omnia TV)

Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, εκνευρισμένος διέταξε τη σύλληψή τους καθώς και (επανειλημμένα) την αφαίρεση της παλαιστινιακής σημαίας (διαταγή που πάντως δίστασαν να εκτελέσουν οι υφιστάμενοί του), χωρίς ουδέποτε να αναφέρει υπό ποιες κατηγορίες θα γινόταν η σύλληψη. Τα 2 μέλη του Συλλόγου Ιντιφάντα μεταφέρθηκαν με περιπολικό του Α.Τ. Ακροπόλεως, στη Γ.Α.Δ.Α. στο… «Τμήμα Προστασίας Κράτους Πολιτεύματος»! Εκεί τους αφαιρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και δεν επετράπη καμία επαφή με δικηγόρους, (τους οποίους όμως είχαν ήδη προλάβει να ειδοποιήσουν).

Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον και η κινητοποίηση αλληλέγγυων, από διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των άλλων συλλογικοτήτων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Υπό την πίεση των αλληλέγγυων και δικηγόρων, η σύλληψη μετατράπηκε σε απλή προσαγωγή για εξακρίβωση (παρότι και οι 2 είχαν μαζί τις ταυτότητές τους). Και τελικά μετά από αρκετή ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ας σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που σε παρόμοια διαμαρτυρία, οι άνδρες ασφαλείας δεν αρκούνται στο να εκδιώξουν τους διαμαρτυρόμενους από την αίθουσα (όπως συνέβη το 2008), αλλά προχωρούν και σε σύλληψη (αρχικά) ή έστω προσαγωγή τους (τελικά). Στην Παλαιστίνη, η ύψωση παλαιστινιακής σημαίας απαγορεύεται από την ισραηλινή στρατιωτική διαταγή Νο 938. Παρ’ όλο που η εφαρμογή της έχει μετριαστεί μετά τις συμφωνίες του Όσλο το 1993, φαίνεται πως εν έτει 2011 άρχισε πλέον να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα!

 

Η αποψινή διαμαρτυρία ήταν μια ελάχιστη πράξη συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Εν τω μεταξύ ανακοινωνόταν ότι επετεύχθη συμφωνία ανταλλαγής άνω των 1000 Παλαιστινίων κρατουμένων (από τις 5 και πλέον χιλιάδες που «σαπίζουν» στις ισραηλινές φυλακές), με τον μοναδικό αιχμάλωτο ισραηλινό στρατιώτη των δυνάμεων κατοχής.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Ιντιφάντα διοργανώνει στις 20 Οκτωβρίου, 7.30 μ.μ. στο ΕΜΠ (Κτίριο Γκίνη) ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ. Θα το επιτρέψουμε;». Εισηγητές θα είναι ο οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης, ο Βαγγέλης Πισσίας από την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

 

Λευτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους/ες

 

Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

 

 

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα

 

intifada.gr

Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο