Η απάντηση που μου έδωσε η Αστυνομία

Στα τέλη Μαΐου μου είχε συμβεί το #0000ff;">εξής περιστατικό.
Η ανταπόκριση του κόσμου στη καταγγελία μου ήταν τεράστια. Το συγκεκριμένο άρθρο έκανε το ταξίδι του στο διαδίκτυο, ο κόσμος διάβασε τί έγινε, σχολίασε, αναρωτήθηκε ενώ αρκετός κόσμος από τη κοινότητα του twitter (και όχι μόνο) εξακολουθεί να με ρωτάει αν έχουν υπάρξεις εξελίξεις στην ιστορία. Να υπενθυμίσω πως το συγκεκριμένο περιστατικό το κατήγγειλα γραπτά στην ΕΛ.ΑΣ. επεξηγώντας με ακρίβεια τις κινήσεις και στάσεις των αστυνομικών που εμπλέκονταν στην ιστορία.

Τη προηγούμενη Τρίτη, λοιπόν, έλαβα ένα mail από το γραφείο Προσωπικού του τμήματος Εσωτερικών Λειτουργιών της ΓΑΔΑ στο οποίο με ενημερώνουν ότι έχει ανατεθεί σε αξιωματικό της Υπηρεσίας η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση του περιστατικού και «τυχόν πειθαρχικής ευθύνης παντός υπαίτια εμπλεκομένου Αστυνομικού».

Αν και με καθυστέρηση πέντε μηνών, η Αστυνομία αποφάσισε να ασχοληθεί με το συμβάν. Ομολογώ ότι κάτι τέτοιο δεν το περίμενα. Ήμουν βέβαιος ότι η καταγγελία μου είχε μπει στο ράφι μαζί με μυριάδες άλλα ανάλογα περιστατικά. Γι’ αυτό, εξεπλάγην θετικώς. Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε. Και οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στο Σώμα και να διεκπεραιώνουν τα «αστυνομικά» τους καθήκοντα είτε σε περιπολίες και σκοπιές είτε σε διαδηλώσεις πολιτών.

Στο τέλος του mail, η Αστυνομία με πληροφορεί ότι στο τέλος της έρευνας θα με ενημερώσουν για το αποτέλεσμα της εξέτασης. Όπως μου είχαν ζητήσει πολλοί αναγνώστες του protagon το Μάιο, θα συνεχίσω να παρακολουθώ με ενδιαφέρον την έκβαση της υπόθεσης και θα σας ενημερώσω για όποια τυχόν εξέλιξη. Θέλω να πιστεύω πως θα βρεθούν οι αστυνομικοί που μετείχαν στο περιστατικό αφού η ΓΑΔΑ γνωρίζει ποιες μονάδες, πότε και πού περιπολούν και σταθμεύουν. Εν αναμονή, λοιπόν.
 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο