crowdfunding

Για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης #trafficking_ilioupoli

Εργασιακό δελτίο 13/10/2011

 

alt

 

 

#ff0000;">Καταλήψεις ή και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στα υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Ανάπτυξης (πρώην Εμπορίου), Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις Έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, στον Ευαγγελισμό, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης και στις Υπηρεσίες Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς σε Δημοτικά Κτήρια (εκτός των Παιδικών Σταθμών και Προγραμμάτων Βοήθειας στο Σπίτι), Αμαξοστάσια και Εργοτάξια των Δήμων και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

.

.

 

.

#ff0000;">Tην Παρασκευή 7 Οκτώβρη οι μπάτσοι συνέλαβαν το μικροπωλητή Αbdoulaye Ndaye, μετανάστη από τη Σενεγάλη και μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών. Οι κατηγορίες γνωστές: αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια. Μετά από μια δίκη παρωδία, όπου ο Abdoylaye, λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν μπόρεσε να έχει δικηγόρο καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και δικαστική απέλαση! Η ποινή είναι άμεσα εκτελέσιμη και κινδυνεύει να…σταλεί πίσω στη Σενεγάλη.
Δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Η βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου (και) του ρατσισμού που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τον Καρατζαφέρη και τη Ν.Δ., με τη Ντόρα και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής δε κατορθώνει να νικήσει, παρά τη καταστολή και τις διώξεις. Οι απεργίες κι οι καταλήψεις στους χώρους δουλειάς κι εκπαίδευσης δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα: δε θα περάσει. Μέσα σε τέτοιο κλίμα, πρέπει να δυναμώσουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό. Η συμμετοχή των μεταναστών στις πορείες των πανεργατικών απεργιών δείχνει το δρόμο της ενότητας και της νίκης.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
-ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ – Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ – ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
– ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΊΣΕΙ Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΏΒΡΗ, ΣΤΙΣ 2.30 μμ.
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

KINHΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
http://xronika05.blogspot.com/2011/10/na-abdoulaye-ndaye.html

.
.

.
#ff0000;">Το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την #ff0000;">εβδομαδιαία αναστολή της έναρξης των μαθημάτων που ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου εξαιτίας έλλειψης έκτακτου προσωπικού που θα επιτρέψει στο ίδρυμα να λειτουργήσει στοιχειωδώς.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=317516
.

.

.

#ff0000;">Απολύτως καινοτόμο σχήμα λειτουργίας προτίθεται να προτείνει η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος στους εργαζόμενους σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ:«Ο εκδότης της εφημερίδας Αγγελιοφόρος θα συνεχίσει τη δραστηριότητα του με #ff0000;">χρήματα που θα παρακρατήσει από τις αμοιβές των εργαζόμενων, τους οποίους κατόπιν θα απολύσει». Όπως αναφέρθηκε στην χθεσινή «ενημερωτική συνάντηση» μεταξύ της διοίκησης της ΕΒΕ Α.Ε. και των Ενώσεων η διοίκηση απαιτεί να καλυφθούν   από τους εργαζόμενους περίπου 2,5 από τα 3 εκατομμύρια ευρώ τα οποία η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι της λείπουν – από εργαζόμενους που ή ίδια διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να απολύει…. Ο διευθυντής του φύλλου όμως θα συνεχίζει να εκδίδει την εφημερίδα χωρίς δημοσιογράφους με την λογική «Να κρεμιέται κάτι στο περίπτερο»
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει για αύριο 24ωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο που θα ξεκινήσει στις 13:30.
http://www.alterthess.gr

.
.

.
#ff0000;">Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς πραγματοποιεί αυτήν την ώρα η ΓΕΝΟΠ.
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:
“Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας.
http://www.babylonia.gr/

.

.

.

.

.

.

#ff0000;">

 

#ff0000;">Περιστατικά λιποθυμίας μικρών μαθητών από ασιτία σε σχολεία της πρωτεύουσας αποκάλυψε ο Σύλλογος Δασκάλων Α’ Αθήνας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μαριόλης, η σχολική κοινότητα ενός από τα Δημοτικά, που είδαν τους μαθητές τους να λυγίζουν από πείνα, θρήνησε πρόσφατα για τον πατέρα μαθητή που δεν άντεξε το βρόχο της ανεργίας και έδωσε τέλος στη ζωή του.
http://www.antinews.gr/2011/10/12/126977/#more-126977

alt

#ff0000;">Μείωση των αποδοχών κατά 35% στις πρώην ΔΕΚΟ
Η πλειοψηφία στο επιχειρησιακό σωματείο στα ΕΛΠΕ ανέστειλε την απεργία στο όνομα της εξαίρεσης
Ιάσιμη ασθένεια, θεωρεί η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ την καρατόμηση των μισθών
Προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο διακινεί η κυβέρνηση στα συνδικάτα των πρώην ΔΕΚΟ, με την οποία πετσοκόβει τις αποδοχές κατά 35%. Η προσθήκη δεν είχε κατατεθεί μέχρι αργά το βράδυ στη Βουλή. Στόχος της είναι να αξιοποιηθεί ως πρόσχημα και άλλοθι από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες για να φρενάρουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την προσθήκη:

«Το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλήν αντίστοιχου κόστους της επιχείρησης, του οργανισμού ή της εταιρείας, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009». Δηλαδή, ο μέσος όρος των αποδοχών σε μια επιχείρηση πρέπει να μειωθεί κατά 35% σε σχέση με το μέσο όρο των αποδοχών που ίσχυε το 2009.

Αυτό αφορά στις δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται «στο κεφάλαιο Β του ν. 3429/2005, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: αα) το δημόσιο ή τα νομικά πρόσωπα των παραγράφων 1, 2 και 3 του ν. 3429/2005 διορίζουν ως μέτοχοι μόνα ή από κοινού την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, ββ) το δημόσιο είναι πλειοψηφών μέτοχος και γγ) η διοίκηση της επιχείρησης δεν ασκείται από το μέτοχο της μειοψηφίας».
«Σε διατεταγμένη υπηρεσία»

Ηδη, οι πλειοψηφίες σε ΓΕΝΟΠ και επιχειρησιακό σωματείο στα ΕΛΠΕ (ΠΣΕΕΠ) έσπευσαν να «αξιοποιήσουν» την εξέλιξη αυτή.
Η πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ θεωρεί ότι η μείωση κατά 35% είναι καλύτερη από την άλλη διάταξη στο ίδιο νομοσχέδιο που προβλέπει ότι ο μέσος όρος των αποδοχών «απαγορεύεται να υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ το μήνα». Σε κάθε περίπτωση και οι δύο διατάξεις επιφέρουν συντριπτικές μειώσεις στους μισθούς.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6489575&publDate=12/10/2011
.

.

.
#ff0000;">Με ανακοίνωσή τους πριν λίγες ώρες οι συνδικαλιστές σιδηροδρομικών της ΠΑΣΚ δηλώνουν οτι αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση». Στην ανακοίνωση της αποχώρησής τους υπενθυμίζουν τον προ λίγων μηνών διαχωρισμό των θέσεων τους από την κυβέρνηση η οποία όμως όπως φαίνεται δεν έλαβε υπόψη την προειδοποίησή τους. Έτσι οι συνδικαλιστές αποχωρούν από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως φυσικά μέλη πλέον τονίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει καμιά σχέση όχι μόνο με τις προεκλογοκές δεσμεύσεις αλλά και με τη φυσιογνωμία του Κινήματος.
http://www.alterthess.gr

.
.
.

#ff0000;">Καμία δήλωση δεν έγινε μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρη Καστανίδης με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=317610

.
.
.
#ff0000;">Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας με στάση εργασίας από την έναρξη του πρωινού ωραρίου ως τις 11 το πρωί στα πλαίσια της οποίας θα γίνουν συγκεντρώσεις στα γραφεία της διοίκησης των λιμανιών. Στον Πειραιά θα γίνει συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ ΑΕ.
Θα ακολουθήσουν τρεις 24ωρες, η μία στις 19 Οκτώβρη, ενώ οι άλλες δύο – ημερομηνίες των οποίων δεν έχουν οριστικοποιηθεί – αναμένεται να είναι στις 18 Οκτώβρη και κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ενδιάμεσα θα γίνουν δύο ακόμα στάσεις εργασίας.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6489616&publDate=12/10/2011
.
.
.

#ff0000;">Να συνεδριάσει έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και να αποφασίσει νέα 24ωρη Απεργία και στις 20 του μήνα ζητάει το ΠΑΜΕ.
“Η κυβέρνηση στις 20 Οκτώβρη προχωράει με διαδικασίες εξπρές στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που σφαγιάζει τους μισθούς, καταργεί επί της ουσίας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και φορτώνει με νέους φόρους τα λαϊκά στρώματα. Η εργατική τάξη της χώρας μας πρέπει άμεσα ν’ απαντήσει με κλιμάκωση της πάλης, με νέα 24ωρη απεργία και στις 20 Οκτώβρη.” επισημαίνει σε ανακοίνωση της το ΠΑΜΕ και η Δ.Α.Σ.
http://www.alterthess.gr
Τη μετατροπή της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτωβρίου σε 48ωρη, για τις 19 και 20 Οκτωβρίου, προτείνει στη ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5075:neos-gyros-kinitopoiiseon&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274
.
.
.

#ff0000;">Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας προχώρησε χθες σε νέα παρέμβαση, ζητώντας δεύτερη προκαταρκτική έρευνα, ενώ η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι την πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.
Στη χθεσινή της παραγγελία η Εισαγγελία ζητεί να διαπιστωθεί γιατί δεν συλλέγονται τα σκουπίδια, καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα από τη μη αποκομιδή, όπως είναι η «ρύπανση περιβάλλοντος» και η «σωματική βλάβη». Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε άλλη παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί τι συμβαίνει στο ΧΥΤΑ Φυλής, ύστερα και από σχετική επιστολή του δημάρχου Αθηναίων.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=317346

.
.
.

#ff0000;">Σε πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, προχωρούν από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου οι δικηγόροι όλης της χώρας, αντιδρώντας στις προθέσεις του υπουργείου δικαιοσύνης να εκχωρήσει μέρος της δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους. Σήμερα εξάλλου, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει κηρύξει δίωρη παναττική στάση εργασίας (09.00 – 11.00) ζητώντας άμεση απόσυρση του νέου βαθμολόγιου – μισθολόγιου και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=644421

.
.

.

#ff0000;">3η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ

#ff0000;">Δελτίο τύπου

Αθήνα, 9/10/2011

Το Σάββατο 8/10 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 3η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ. Μετά την άρνηση της συντριπτικής πλειονότητας των Πρυτάνεων να υποβάλουν διαπιστωτικές πράξεις συγκρότησης εφορευτικών επιτροπών για την ανάδειξη των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων, η Υπουργός αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες να διορίσει η ίδια τα μέλη των 5μελών επιτροπών για την εκλογή του Συμβουλίου.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή τροπολογία εκ μέρους της Υπουργού -την Παρασκευή 7/10, με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας-, που καταλύει κάθε έννοια εκλογικής διαδικασίας, εκχωρεί στην Υπουργό το επί της ουσίας «δικαίωμα» διορισμού των μελών των Συμβουλίων, ανακαλεί στη συλλογική μνήμη πρακτικές που μέχρι σήμερα έχουν υιοθετηθεί μόνο από καθεστώτα, που γνώρισε η χώρα μας, εποχών που θεωρούμε ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η ενέργεια αυτή αφενός μεν υποδηλώνει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει τα κυβερνητικά στελέχη μπροστά στην δυσκολία συγκρότησης των εφορευτικών επιτροπών, αφετέρου δε εκφράζει ρητά την κυβερνητική πρόθεση να επιβάλει στην πανεπιστημιακή κοινότητα «με κάθε τίμημα» την εφαρμογή του Ν.4009, μη διστάζοντας να φτάσει ακόμη και σε ακραίες θεσμικές εκτροπές.

Την ίδια ημέρα, οι συνάδελφοι απολυμένοι συμβασιούχοι διδάσκοντες με ΠΔ 407/80 αντιμετώπισαν την άρνηση, αλλά και την ειρωνεία, των στελεχών του ΥΠΔΒΜΘ στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να καθυστερεί εδώ και χρόνια τον διορισμό εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, περιορίζει δραματικά τον αριθμό των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες με ΠΔ 407/80, περικόπτει ακόμη περισσότερο τις ανεπαρκείς χρηματοδοτήσεις των πανεπιστημίων, υποβαθμίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το επίπεδο των σπουδών και οδηγώντας ουσιαστικά τα Ιδρύματα σε αδυναμία λειτουργίας.

….

#ff0000;">Η 3η Πανελλαδική Συνάντηση κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω σημεία θέσεων:

Ο διακηρυγμένος στόχος της μη εφαρμογής του Ν.4009/2011, μέχρι την κατάργησή του, έχει ως πρώτο βήμα την μη εκλογή των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων.

Καλεί τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμμετοχή τους σε κάθε φάση προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων.

Καλεί όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας να μην επιτρέψουν την συγκρότηση των Συμβουλίων, να μη νομιμοποιήσουν την θεσμική εκτροπή που προκλητικά η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει.

Καλεί τις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων να καταγγείλουν τη θεσμική εκτροπή που το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί για την ανάδειξη Συμβουλίων, όπως χαρακτηρίζεται και από την ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Συνεδρίασης Πρυτανικών Αρχών (Λαύριο, 23/9), να απορρίψουν κατηγορηματικά την προχθεσινή υπουργική τροπολογία και να καταδικάσουν απερίφραστα την προκλητικά αντιδημοκρατική υπουργική στάση.

Η μισθολογική εξαθλίωση των πανεπιστημιακών που ζουν αποκλειστικά από τον μισθό τους ας μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Οι τεράστιες περικοπές που προβλέπονται στη μισθοδοσία μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011 από αναδρομικές κρατήσεις, αποτελούν έναν ακόμα λόγο αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Τα ακαδημαϊκά και οικονομικά προβλήματα φέρνουν τα πανεπιστήμια –ιδιαίτερα τα περιφερειακά- όλο και πιο κοντά στο όριο της μη αξιοπρεπούς ακαδημαϊκής λειτουργίας τους, θέτοντας πλέον το ερώτημα αναστολής της λειτουργίας τους.

Καλεί τις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων να απαιτήσουν από το ΥΠΔΒΜΘ πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες ΠΔ 407/80 σύμφωνα με τις πραγματικές διδακτικές τους ανάγκες, τον άμεσο διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, καθώς και την άμεση καταβολή του υπολοίπου της κρατικής χρηματοδότησης.

Η κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της εργασιακής εφεδρείας οφείλει να βρει συνολικά αντιμέτωπη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Καλεί τις Συγκλήτους να αποφασίσουν ότι τα Ιδρύματα δεν θα παράσχουν στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την εργασιακή εφεδρεία, ούτε βέβαια θα αποδεχθούν την εργασιακή εφεδρεία ή την απόλυση εργαζομένου στα πανεπιστήμια..

Προς την κατεύθυνση επίτευξης των προαναφερόμενων σημείων, η 3η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων ΔΕΠ:

Θεωρεί απαραίτητη την συμπόρευση με το φοιτητικό κίνημα και -κατ’ ελάχιστον- τη στήριξή του. Καλεί τις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων, τις Γ.Σ. των Τμημάτων, τους συναδέλφους να υποστηρίξουν διαδικασίες διευθέτησης εκπαιδευτικών ζητημάτων (κυρίως της εξεταστικής περιόδου), όπου είναι αυτό αναγκαίο.

Θεωρεί αναγκαία την ενιαία έκφραση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ενδοϊδρυματικό συντονισμόμε τους Συλλόγους ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΙΔΑΧ, Διοικητικών, κ.α., καθώς βέβαια και με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, για την κατάθεση κοινών θέσεων, την ανάληψη κοινών δράσεων, την κοινή διεκδίκηση αιτημάτων.

Θεωρεί αυτονόητη την ένταξη του πανεπιστημιακού στο ευρύτερο κοινωνικό κίνημα πολιτικής διαμαρτυρίας και αντίστασης. Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να αποφασίσουν συμμετοχή στην πανελλαδική γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν σε όλες τις πόλεις όπου εδρεύουν πανεπιστημιακά τμήματα.

Αναλαμβάνει πρωτοβουλία συντονισμού δράσης των Συλλόγων Διδασκόντων.Προτείνει την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου ως εβδομάδα πολύμορφων εκδηλώσεων, αγωνιστικών δράσεων και διευρυμένων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να αναλάβουν πρωτοβουλίες υλοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό προωθεί την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου για 5θήμερη αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα, με πρόσκληση συντονισμούπρος τους άλλους Συλλόγους Διδασκόντων.

Τέλος, αποφασίζεται η διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και η διεξαγωγή νέας συνάντησης το επόμενο δεκαπενθήμερο.
http://ergatis.wordpress.com

alt

 

 

.
.
.

#ff0000;">Μαζικές συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών επιχείρησαν να κάνουν χτες το βράδυ δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «President», στη λεωφόρο Κηφισίας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα την ανάκληση απόλυσης του εργαζόμενου Χ. Βασιλειάδη. Με αυτό τον τρόπο έσπευσε η κυβέρνηση να «περιφρουρήσει» ένα εκ των αφεντικών της, αυτή τη φορά την εργοδοσία του ξενοδοχείου «President».

Η επιχείρηση των συλλήψεων στήθηκε τη στιγμή που οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι άρχισαν να βγαίνουν από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν για να ενημερώσουν για την απόλυση, να συζητήσουν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να απαιτήσουν την ανάκληση της απόλυσης.

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι απέκρουσαν την πρώτη προσπάθεια των ανδρών των ΜΑΤ για συλλήψεις και πέρασαν στον απέναντι δρόμο από το ξενοδοχείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν και δεύτερη φορά συλλήψεις περικυκλώνοντας τους συγκεντρωμένους και σπρώχνοντας κάποιους για να μπουν στην κλούβα, ενώ ο επικεφαλής της Αστυνομίας καλούσε σε συλλήψεις εδώ και τώρα και τσουβάλιασμα των εργαζομένων στην κλούβα.

Μπροστά στην οργή των συγκεντρωμένων οι διμοιρίες των ΜΑΤ αποσύρθηκαν από το χώρο, ενώ από την ντουντούκα και τα συνθήματα καταγγέλθηκε σε όλους τους τόνους η νέα απροκάλυπτη επιχείρηση της κυβέρνησης να προστατέψει για ακόμα μια φορά με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη των ξενοδόχων.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6489781&publDate=12/10/2011

.
.

.

#ff0000;">Επί δύο ημέρες, αύριο και την Παρασκευή, οι αστικές συγκοινωνίες θα παραλύσουν και το επιβατικό κοινό θα έχει στη διάθεσή του μόνο τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού σιδηροδρόμου.
Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς Ολα τα υπόλοιπα μέσα (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ) τραβούν χειρόφρενο, με τα συνδικάτα να απειλούν με ακόμα πιο σκληρές κινητοποιήσεις.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=317328
Εκτός από τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες και #ff0000;">οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να κατέβουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή, μετά τις ανακοινώσεις του σημερινού υπουργικού.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=317607
.
..
.
#ff0000;">Τη συμμετοχή του κλάδου στην απεργία της 19ης του Οκτώβρη ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, καλώντας τους πρατηριούχους να συμμετέχουν μαχητικά στις κινητοποιήσεις.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6489574&publDate=12/10/2011

alt

.

.

.

#ff0000;">Καταγγελία για καταστολή της ειρηνικής τους παρέμβασης κάνουν οι εκπαιδευτικών της Λήμνου, οι οποίοι στις 8 Οκτωβρίου αποφάσισαν να κάνουν μια διαφορετική παρέλαση με αφορμή τον εορτασμό για την απελευθέρωση του νησιού. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την… “κατοχή” της χώρας από την απάνθρωπη κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους φίλους τους, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια γραμμένα με το χέρι  (ελλείψει πόρων για… φωτοτυπίες) και κρατώντας αυτοσχέδια πλακάτ πορεύθηκαν ειρηνικά πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τη διαμαρτυρία ενώπιον των επισήμων. Όπως δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους “ήταν σαφές  ότι δεν υπήρχαν “κουκουλοφόροι” και “ταραχοποιά στοιχεία”, παρά μόνο δάσκαλοι και καθηγητές του νησιού, γνωστοί σε όλους, που με φανερή την ταυτότητά τους διεκδικούσαν το αυτονόητο: “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, που ήταν και το μοναδικό σύνθημα που ακούστηκε”. Παρόλα αυτά, η Αστυνομία, αφού απέτυχε αρχικά να εμποδίσει τους εκπαιδευτικούς και παρ’ όλη την υποστήριξη του κόσμου προς αυτούς, στο τέλος της παρέλασης και ενώ έφευγαν ειρηνικά, τους απώθησε βίαια αμαυρώνοντας το χαρακτήρα της εκδήλωσης.

 

http://www.alterthess.gr
.
.

.
#ff0000;">Κατέλαβαν και δημαρχεία! Την ώρα που γύρω από τους κάδους σχηματίζονται πάλι λόφοι σκουπιδιών, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν χθες το πρωί σε καταλήψεις των Δήμων Θεσσαλονίκης, Ευόσμου-Κορδελιού και Θερμαϊκού, παρεμποδίζοντας τη λειτουργία υπηρεσιών.
ΧΥΤΑ Μαυρορράχης και αμαξοστάσια απορριμματοφόρων παραμένουν αποκλεισμένα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=317348
.
.
.
#ff0000;">Η Παρασκευή που πέρασε ήταν μια ξεχωριστή μέρα. Για πρώτη φορά τα διόδια στο Ρίο άνοιξαν σχεδόν για όλη τη μέρα. Οι «μπάρες της ντροπής» έπεσαν για να περνά ο κόσμος ελεύθερα και να μην πληρώνει τους εργολάβους της απάτης και της εκμετάλλευσης.
Δεν είχαμε αυταπάτες πως περιφερειάρχες, δήμαρχοι και κυβερνητικοί συνδικαλιστές θα ήταν στο πλευρό μας. Αυτοί διάλεξαν πλευρά εδώ και καιρό. Ήταν μαζί μας όμως ο κόσμος που αντιστέκεται και δεν το βάζει κάτω. Ήταν μια βραδιά μαγική με μουσική που έκανε τους οδηγούς να σταματάνε και να βλέπουν νέο κόσμο να χορεύει στην μέση της Εθνικής οδού με τις νότες των «Τανγκοραμμένων».
Ήταν όλα αυτά τα νέα παιδιά, που θέλουν ζωή με αξιοπρέπεια. Που δεν ανέχονται την κατοχή, την κυβέρνηση των ξεπουλημένων, την εκμετάλλευση και την κοροϊδία.
Και τώρα? Τώρα απλά συνεχίζουμε.
ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.
«Με το σώμα στο κενό, την ψυχή στο στόμα, το παιχνίδι παίζεται, παίζεται ακόμα.»
http://galaria2010.blogspot.com/
.
.
.

#ff0000;">Την αντίθεσή της στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών και του υποβιβασμού του θεσμικού ρόλου των εισαγγελέων εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της αφορμή σχετικές διαρροές.
http://fimotro.blogspot.com/

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο