Καστανίδης: “Οι ιδιώτες θα μαζέψουν τα σκουπίδια”

 

Παράλληλα άναψε «πράσινο» φως στους δημάρχους να απευθυνθούν σε ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση.

 

Ήδη, ο περιφερειάρχης Αττικής αποφάσισε πρώτος να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε ιδιώτες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση απαντούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καταλήψεις σε όλη τη χώρα.

alt  

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Χάρης Καστανίδης επανέλαβε τα όσα είχε πει κατά τη συνέντευξη Τύπου και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η αποκομιδή των απορριμμάτων να περάσει μόνιμα σε ιδιώτες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της. “Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι από τους εργαζόμενους”, σημειώνει.

Επίσης τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 με προσυγκέντρωση των εργαζομένων στις 10 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ υπενθυμίζουν τη συμμετοχή τους στη γενική απεργίατης 19ης και 20ης Οκτωβρίου.

 

Το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης Καστανίδη αναφέρει:

“Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην πληρωθεί  το προσωπικό των ΟΤΑ που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στον ΕΣΔΚΝΑ και στον Σύνδεσμο ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης. Όποιος διατάκτης παραβιάσει την εγκύκλιο που θα αποσταλεί άμεσα στους ΟΤΑ,  θα υπάρξει καταλογισμός των σχετικών ποσών σε βάρος του”.

(Απορίες:

Yπάρχουν απεργίες ή καταλήψεις χώρων??

Πληρώνονται όσοι προσέρχονται για δουλειά, όχι όσοι απεργούν, έτσι δεν είναι??

Τι σόι εκβιασμός είναι αυτός προς δήμαρχους??? ¨η τα μαζεύετε ή παίρνετε ιδιώτες”. Που θα τα πανε οι ιδιώτες??)

 

 

 

 

 

 

Επεισόδια στην ΚΕΔΕ

Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι ανάμεσα σε δημάρχους που συνεδρίαζαν σχετικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών και εργαζομένους της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σημειώθηκαν λεκτικοί διαξιφισμοί ενώ κάποιοι πέταξαν μπουκάλια νερού προς ορισμένους δημάρχους. “Κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους αποτέλεσαν οι αναφορές δημάρχων σε αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτες.

Και υγειονομική διάταξη από τον Λοβέρδο

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας  Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

 

 

Απλά τα πράγματα, ή τα μαζεύουν ιδιώτες και τα φυλάνε μπάτσοι ή τα μαζεύουν οι υπάλληλοι των ΠΟΕ/ΟΤΑ με μισθούς πείνας.

 

Στην Ελλάδα του GAP, τετοιες χοντρές μαλακίες λέγονται χωρίς και πολύ σκέψη. Εδώ φτάσαμε !

Να απειλούνται εργαζόμενοι με μπάτσους, απολύσεις και ιδιώτες ανταγωνιστές.

Σε τι διαφέρει το κράτος από ένα κοινό αλητο-επιχειρηματία?? Μπροστα στον Καστανίδη και τους ομοίους του,  ο Βαρδινογιάννης και ο Λαυρεντιάδης είναι απλοί πρόσκοποι.

Ασταδιαλα !!!!

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο