Στην Κρήτη, φοιτητές του φυσικού κάνουν μάθημα μόνοι τους !

 

 

Από τότε μας απειλούν συνέχεια ότι θα κάνουν μύνηση στο ΔΣ. Έχουν μάλιστα στοχοποιήσει τα μέλη του και όποτε τους βλέπουν σε μάθημα τους κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Ο Ηλιόπουλος(καθηγητής εργαστηρίων) έσκιζε τις λίστες των εργαστηρίων και έλεγε ότι δεν θα ξανακάνει εργαστήρια όλο το εξάμηνο. Είπε μάλλιστα σε ένα παιδί του ΔΣ να περιμένει το μυνητήριο στο σπίτι του. Ο Χαρμανδάρης δεν μπήκε για μάθημα ενώ την ίδια ώρα περιφερόταν επιδεικτικά στους διαδρόμους με ένα μυδίαμα ικανοποίησης. Ο Τομαράς διάβασε στο μάθημά του την εισήγηση που θα έστελνε στον πρύτανη για τη διαγραφή των μελών του ΔΣ. Γενικότερα έχουν σαλτάρει!

 

Δεδομένης της κατάστασης έγινε έκτακτη συνέλευση του συλλογου που αποφάσισε κοινές δράσεις και συντονισμό των φοιτητών για να λύσουμε το θέμα του φυσικού(αυθαιρεσία καθηγητών, καταστολή). Πέρα των άλλων ο σύλλογος αποφάσισε ότι θα διασφαλίσει τη μετάδοση της γνώσης στο πανεπιστήμιο και όσα μαθήματα αρνιούνται να κάνουν οι καθηγητές θα τα κάνουν μόνοι τους οι φοιτητές με τη βοήθεια μεγαλοετών και μεταπτυχιακών.

 

Θα εστιάσω λοιπόν σε ένα περιστατικό. Ο Κυρίτσης(καθηγητής του Μ1) μετά από 3 μέρες αποχής για παραδειγματισμό στους φοιτητές, μπήκε για μάθημα. Μόλις όμως είδε ένα παιδί του ΔΣ είπε ότι δεν μπορεί να κάνει μάθημα αν υπάρχουν συγκεκριμμένα άτομα μέσα στο αμφιθέατρο και απείλησε ´οτι θα αποχωρήσει. Φυσικά κανένας φοιτητής δεν είπε να φύγει το παιδί οπότε ο καθηγητής αποχώρησε. Σημειώνω ότι το Μ1 είναι μάθημα πρώτου έτους μιας και εκεί θέλουν να πουλήσουν πιο έντονα τον τσαμπουκά τους. Μέσα στο αμφιθέατρο ήταν σκόπιμα κάποιοι μεγαλοετείς που υπενθύμισαν την απόφαση του συλλόγου και προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν ώστε να γίνει το μάθημα. Αρκετοί πρωτοετείς έμειναν, συζήτησαν και τελικά έκαναν μόνοι τους το μάθημα. Δεν χρειάστηκε καν η βοήθεια των μεγαλοετών. Συζητούσαν, διαφωνούσαν και σχολίαζαν. Δεν υπήρχε κανείς “αυθεντίας” οπότε κανείς δε φοβόταν να πει τη διαφορετική σκεψη του. Επίσης ο φοιτητής που κάθε φορά σχολίαζε την άσκηση περιέγραφε και τα σημεία στα οποία είχε σκαλώσει και γινόταν συζήτηση. Τα περισσότερα ένας καθηγητής ίσως τα θεωρούσε αυτονόητα. Ήταν κοινή παραδοχή ότι η διαδικασία του μαθήματος ήταν πιο άμεση και απολαυστική. Οι πρωτοετείς λοιπόν αποφάσισαν να κάνουν μόνοι τους και τις αναπληρώσεις! Ομάδες θα μελετουν από πριν σημειώσεις και βιβλίο και θα δίνουν μία μικρή καθοδήγηση στους υπόλοιπους. Άλλη ομάδα για κάθε θέμα ανάλογα σε τι είναι καλός ο καθένας.

 

Για μένα είναι ό,τι πιο αισιόδοξο γενήθηκε από την όλη διαδικασία. Γκρεμίζει την αυθεντία, τονώνει την αυτοπεπηθηση και έτσι σπάει τον εκβιασμό. Δικαίωμά μας είναι και να μαθαίνουμε και να αγωνιζόμαστε!Θα τα κάνουμε λοιπόν και τα 2 είτε το θελει ο εκάστοτε εξουσιαστής είτε όχι.

 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1341457

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο