Εργασιακό δελτίο 14/10/2011

Χούντα

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προχωρήσει οι γιατροί του ΙΚΑ, αντιδρώντας στην κατάργηση οργανικών θέσεων και το καθεστώς εφεδρείας. Οι γιατροί έχουν εξαγγείλει για όλη την ερχόμενη εβδομάδα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Οι δικηγόροι έχουν κατέβει σε πανελλαδική αποχή μέχρι και την Τετάρτη 19 του μηνός ενώ οι λιμενεργάτες έχουν εξαγγείλει 3ήμερη απεργία η οποία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Ενώ συζητιέται σήμερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του υπουργείου Οικονομικών, κατά των απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων.

Η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 3ήμερη απεργία απο τη Δευτέρα 17 έως και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, οπότε και τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=317934

===

Εμφύλιος μεταξύ εργοδοτών ξέσπασε, με φόντο το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τις αιχμές που άφησαν οι επαγγελματοβιοτέχνες κατά του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για μυστικά ραντεβού με την τρόικα, όπου υποδεικνύουν μέτρα για τα εργασιακά και μισθολογικά θέματα στον ιδιωτικό τομέα.

Μία μέρα μετά τις καταγγελίες της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΓΣΕΕ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για παρασκηνιακές επαφές συγκεκριμένων κοινωνικών εταίρων με την τρόικα, οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών έριξαν ξανά χθες τα καρφιά τους, κάνοντας λόγο για «λομπίστες» των Βρυξελλών, που άλλα λένε δημοσίως και άλλα πράττουν υπογείως.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=317953

===

Κάλεσμα προς τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, απηύθυνε η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ, προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Συνομοσπονδιών, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος, στις 11:30 το πρωί.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=318125

===

Υπό κατάληψη βρίσκονται από νωρίς το πρωί το υπ. Εθνικής Άμυνας και το υπ. Οικονομικών στην Αθήνα από τους εργαζόμενους που αντιδρούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα υπουργεία, στους δήμους και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εν όψει της 48ωρης απεργίας την επόμενη εβδομάδα, τις τελευταίες μέρες υπό κατάληψη βρίσκονται υπουργεία, δήμοι, δημοτικά κτίρια και ΧΥΤΑ.

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα προχωρούν εργαζόμενοι σε αρκετούς κλάδους όπως οι γιατροι του ΙΚΑ, οι τελωνειακοί, οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα κ.α.

Ενισχύουν τις ομάδες περιφρούρησης στα Δημοτικά κτίρια και τους Χ.Υ.Τ.Α. που τελούν υπό κατάληψη και συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) δηλώνει “Το τελεσίγραφο και οι απειλές που εκτόξευσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης. Ουδέποτε υπήρξε πολιτική βούληση για ουσιαστικό διάλογο και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα επώδυνα οικονομικά μέτρα, όπως τεχνηέντως επιχειρούσε να περάσει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ. Το αντίθετο μάλιστα. Ο κ. Χ. Καστανίδης μοίραζε αόριστες υποσχέσεις.”

“Αποκαλύφθηκε επίσης ότι, η κυβέρνηση μεθοδεύει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα των Ο.Τ.Α. με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Αποκρύπτει σκοπίμως όμως πώς μία τέτοια ενέργεια εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως επανειλημμένως έχει καταγγείλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και θα επιβαρύνει σημαντικά τους πολίτες.” επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ προσθέτει “οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λένε, «δεν θα τους περάσει»”.

http://www.alterthess.gr

===

Στις 15.00, αύριο, αρχίζει νέα απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων στον Αγγελιοφόρο, η οποία θα λήξει στις 21.00 του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου ενώ το διοικητικό προσωπικό θα συμμετέχει με στάση εργασίας από τις 13.30 ως τις 18.00 της Παρασκευής.

Οι Ενώσεις ζητούν από την εργοδοσία:

Να ανακαλέσει τις απολύσεις που πραγματοποίησε.
Να διασφαλίσει ότι ο Αγγελιοφόρος θα εκδίδεται με τις προδιαγραφές αξιοπιστίας που ιστορικά διαθέτει, κάτι που είναι εφικτό μόνο αξιοποιώντας το σύνολο του δυναμικού του.
Να εγκαταλείψει τα σενάρια που επεξεργάζεται για την υποκατάσταση του επαγγελματικού δημοσιογραφικού δυναμικού με αμφίβολα εξωτερικά σχήματα συνεργασίας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ, μάλιστα, υπενθυμίζει σε μέλη και μη μέλη της ότι τυχόν συνεργασία τους σε ανάλογο σχήμα υποκατάστασης απολυμένων συναδέλφων τους συμβάλλει στην υποβάθμιση των προδιαγραφών λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης και θα ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Ένωσης.

http://www.alterthess.gr

(στο ίδιο θέμα)

Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε, ότι η εργοδοσία του Αγγελιοφορου προσέφυγε στα δικαστήρια, προκειμένου να ακυρώσει τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 11.30.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου θα αποφασιστεί επί τόπου η μορφή και ο τόπος της διαμαρτυρίας. Όλοι στα δικαστήρια στις 11.30.

http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

===

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες , ξεκινώντας από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Δεν καλύπτουμε δημοσιογραφικά καμία πολιτική δραστηριότητα.
Ζητάμε από την ΠΟΣΠΕΡΤ να κάνει το ίδιο και να μην δώσει με μορφή Pool, εικόνα στα ιδιωτικά κανάλια.
Συγκέντρωση αύριο στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με όλους τους εργαζομένους στα δημόσια μέσα ενημέρωσης.
Απεργούμε, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου μαζί με όλους τους εργαζομένους του Τύπου και δίνουμε ραντεβού στις 11.00 έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ να γενικεύσει τις κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης γιατί τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ αλλά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Υπενθυμίζουμε ότι, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ δεν είναι κρατικοί υπάλληλοι. Ζητάμε την απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Συνεχίζουμε με καθημερινές γενικές Συνελεύσεις των Δημοσιογράφων. Αύριο μετά την Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών Γενική Συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

http://financialcrimesnews.blogspot.com/

===

Επίσκεψη στους εργαζόμενους στο Τηλέραμα και τον Τηλεθεατή έκανε ο κ. Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων και τους ανακοίνωσε ότι η διάρκειας εννέα μηνών περικοπή ποσοστού των μισθών τους, που λήγει αυτό το μήνα, παρατείνεται άλλο τόσο.

http://financialcrimesnews.blogspot.com

===

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι οι γνωστοί κύκλοι του περιβάλλοντος της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ που νομίζουν ότι είναι “δερβέναγες” και στην ΕΤ3, επιχειρούν να δημιουργήσουν όρους αποτυχίας της σημερινής εργασιακής συνέλευσης για την οποία υπάρχει από χθες κάλεσμα των εργασιακών εκπροσώπων για τις 12 σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ (αν και ο ένας εξ’ αυτών ισχυρίζεται ότι… “δεν το ήξερε”…!). Διοχετεύουν μία ώρα πριν τη συνέλευση ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα… studio της τηλεόρασης στη Λεωφόρο Στρατού και όχι στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ!!! Και αυτό γιατί, λέει, τους έτριξε χθες τα δόντια, ποιος άλλος, ο Ντόζης, ο οποίος τους είπε ότι πρέπει να καμώνονται πως δουλεύουν αφού δεν υπάρχει απεργία γι’ αυτούς!!! Και ο ένας εκ των εργασιακών, ο Β. Κατσάρας φέρεται να έγινε δέκτης παραπόνων από συναδέλφους της τηλεόρασης ότι αφού δουλεύουν “πώς θα πάνε στην Ένωση”!!! Οι εργαζόμενοι της Ραδιοφωνίας από χθές έχουν ενημερωθεί με αναρτημένες ανακοινώσεις για τον τόπο της εργασιακής ότι είναι το κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Με τη μεθοδευμένη αλλαγή της τελευταίας στιγμής, είναι φυσικό να επικρατήσει σύγχυση και αδυναμία μετακινήσεων.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Το ότι δεν θέλετε να πραγματοποιηθεί η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, το καταλάβαμε! Το ότι δεν την καλύπτει η ΕΣΗΕΜ-Θ, επίσης το καταλάβαμε. Το ότι θα την καλέσετε ενδεχομένως για τη Δευτέρα με τη σφραγίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ, την εργασιακή συνέλευση, αποτελεί μια ντρίπλα με τη δημιουργία εκνευρισμού, αίσθημα εμπαιγμού των συναδέλφων οι οποίοι ενημερώθηκαν για σήμερα στις 12 για την ΕΣΗΕΜ-Θ. Οι υπονομευτές της όποιας πρωτοβουλίας της εργασιακής βάσης της ΕΡΤ3, πρέπει να παραδοθούν στη χλεύη όλων μας.

Ντροπή σας, υπαλληλίσκοι της κυβέρνησης και των τροϊκανών. Το κλίμα σας δεν θα περάσει!

http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

===

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κήρυξε 48ωρη απεργία

Το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε:

Η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε σε νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής να επεκτείνει την ήδη προγραμματισμένη 24ωρη Γενική απεργία, σε 48ωρη Γενική απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Πεδίον του Άρεως ενώ την δεύτερη ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00πμ.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

http://anarhogatoulis.blogspot.com/#ixzz1akdssLd6

===

Απεργίες  συγκεντρώσεις:

– Εκτός λειτουργίας λεωφορεία, τρόλεϊ Μετρό τραμ και ΗΣΑΠ λόγω της απεργίας των εργαζομένων που αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.
– Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού.
– 24ωρη απεργία και των ιδιοκτητών ταξί που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που αφορά στην απελευθέρωση του κλάδου τους.
Στις 10.00 συγκέντρωση των αυτοκινητιστών έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
– Χωρίς δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας.
– Συνέχεια της 48ωρης απεργίας έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, των δημοσιογράφων σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
– Έναρξη της 10ημερης απεργιακής κινητοποίησης των τελωνειακών υπαλλήλων, αντιδρώντας στα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με αιχμή τα εργασιακά.
– Τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00, των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής ’μυνας.
– 11.00 Συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ – ΟΤΑ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, Θέμη Μπαλασόπουλου, σχετικά με το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στους δήμους.

http://www.babylonia.gr/news/topika-nea/ergasiaka-episfaleia-syndikalistika/apergies-kinitopoiiseis-ergazomenon/apergiako-deltio-14/10/2011-paraskeyi-sygkentroseis-poreies.html

===

Θαυμάστε τις αντιδράσεις του κράτους:

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον real fm, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου προσπάθησε με αισχρό τρόπο να συνδέσει το τραγικό περιστατικό λιποθυμίας παιδιού σε σχολείο λόγω ασιτίας με τις καταλήψεις των μαθητών και φυσικά να επιτεθεί στο ΚΚΕ!

http://edupame.blogspot.com/2011/10/blog-post_7661.html

Το υπουργείο παιδείας με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα λιποθυμικά επεισόδια που δημοσιεύθηκαν σε μερίδα του τύπου. Τις σχετικές δημοσιεύσεις μπορείτε να βρείτε στα ΝΕΑ, την Αυγή, τον ΣΚΆΙ και την εφημρίδα Το Θέμα. Το υπουργείο δηλώνει ότι δεν έχει λάβει καμία αναφορά ούτε από εκπαιδευτικό, ούτε από Σύλλογο Εκπαιδευτικών αναφορικά με τα κρούσματα.

http://www.edugate.gr/anakoinoseis-ypoyrgeioy-paideias/propaganda-kroysmata-lipothymias-sxoleia-isxyrizetai-ypoyrgeio-paid

«Κάποιοι επιχειρούν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να δημιουργήσουν με ακραίο τρόπο κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία και  βάζουν λουκέτα και αλυσίδες παρακωλύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει:
«Τώρα κάποιοι καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές».

http://news247.gr

(Φυσικά δεν υπάρχουν διαθέσιμοι υπάλληλοι, μπάτσοι, εισαγγελείς, ΚΑΝΕΙΣ, για να βοηθήσουν….)

===

Τροποποιήσεις στο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στις συμβάσεις κατέθεσε χτες η κυβέρνηση, κάνοντας ακόμα πιο ευνοϊκούς τους όρους για την εργοδοσία να χτυπήσει παραπέρα τους μισθούς και τα μεροκάματα.

Ετσι για όσο διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο και όχι μέχρι το 2013 δεν θα επεκτείνονται οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κλάδο. Επί της ουσίας με την τροποποίηση αυτή, ακόμα και αυτές οι κλαδικές που θα υπογράφονται, θα αφήνουν ακάλυπτους χιλιάδες εργαζόμενους πολλών κλάδων, όχι μόνο για τα δύο επόμενα χρόνια, αλλά στο διηνεκές, αφού το Μεσοπρόθεσμο και αντίστοιχα αντεργατικά προγράμματα που σχεδιάζονται δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Μόνο με τα 3/5 των εργαζομένων της επιχείρησης, ανεξάρτητα από το συνολικό αριθμό τους, θα μπορούν να συστήνονται οι «ενώσεις προσώπων» για να υπογράφουν οι εργοδότες τις επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες καταργούν τις κλαδικές και μειώνουν τους μισθούς που ισχύουν. Με αυτή τη νέα προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εργοδοσία να κατασκευάζουν «ενώσεις», χωρίς το όριο των 10 ατόμων που προβλέπει ο 1264/1982 και μάλιστα ενώσεις μιας χρήσης, ίσα – ίσα για να καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν και να διαλύονται, δεσμεύοντας όμως στο μέλλον τους εργαζόμενους με τους πετσοκομμένους μισθούς που θα περιέχονται στη σύμβαση.
(δείτε περισσότερα)

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6494599&publDate=14/10/2011

===

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί απεργιακές συγκεντρώσεις για την Τετάρτη, στις εξής πόλεις:

Αθήνα, 11 π.μ. πλατεία Ομόνοιας
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ. Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς, 11 π.μ. Ηλεκτρικό Σταθμό
Πάτρα, 11 π.μ. πλ. Γεωργίου
Λάρισα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
Κόρινθος, 11 π.μ. Περιβολάκια
Αργος, 10.30 π.μ. πλ. Αγ. Πέτρου
Τρίπολη, 10.30 π.μ. πλατεία Πετρινού
Σπάρτη, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία
Καλαμάτα, 11 π.μ. πλ. 23ης Μάρτη
Πύργος, 10 π.μ. πλ. ΟΤΕ
Κεφαλονιά, 10.30 π.μ. ΕΚΚΙ
Ζάκυνθος, 10.30 π.μ. παλιό ΕΚ Ζακύνθου
Ηράκλειο, 10 π.μ. πλατεία Ελευθερίας
Χανιά, 10 π.μ. Νέα Καταστήματα
Ρέθυμνο, 10 π.μ. Δημαρχείο
Αγιος Νικόλαος, 9.30 π.μ. έξω από την Περιφερειακή Διοίκηση
Σητεία, 10.30 π.μ. Πλατανάρια
Τρίκαλα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
Γιάννενα, 11 π.μ. Δημαρχείο
Μεσολόγγι, 9.30 π.μ. κεντρική πλατεία
Αρτα, 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο
Ηγουμενίτσα, 10 π.μ. πλατεία Δημαρχείου
Κέρκυρα, 10 π.μ. πλατεία Σαρόκο
Χαλκίδα, 11 π.μ. πλατεία Αγοράς
Ιστιαία, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία
Λαμία, 10 π.μ. πλατεία Πάρκου
Αμφισσα, 10.30 π.μ. πλατεία Λαού
Θήβα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
Λιβαδειά, 11 π.μ. κεντρική πλατεία
Ικαρία, 12 μ. Εύδηλος
Σάμο, 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο
Νάξο, 11 π.μ, παραλία στο παλιό Δημαρχείο
Μυτιλήνη, 11 π.μ. πλατεία Σαπφούς.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6494576&publDate=14/10/2011

===

Συνεχίστηκε και χτες η κατάληψη των εργαζομένων στη διοίκηση του Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. συμμετέχουν στην κοινή παράταξη «Πρωτοβουλία – Ενότητα») και ΔΑΚΕ.

Χτες, οι παραπάνω παρατάξεις κάλεσαν σε «άτυπη» συνάντηση τους γιατρούς και διευθυντές των τμημάτων, να «αποφασίσουν» ότι είναι ενάντια στην κατάληψη και να το ανακοινώσουν στους υπόλοιπους εργαζόμενους, με απαίτηση να σταματήσει η κατάληψη, παρά την απόφαση της γενικής συνέλευσης, στην οποία και οι ίδιοι συμμετείχαν! Προσπάθησαν δε με αυτόν τον τρόπο να στρέψουν τους γιατρούς εργαζόμενους ενάντια στους υπόλοιπους. Ωστόσο, ούτε σε αυτήν την άτυπη «συνάντηση» των γιατρών κατάφερε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός να επιβάλει απόφαση για διάλυση της κατάληψης, κι όμως οι εν λόγω συνδικαλιστές επικαλέστηκαν στη συνέχεια απόφαση γιατρών για αναστολή της κατάληψης!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε χτες το πρωί στα εξωτερικά ιατρεία του ογκολογικού νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι», στην οποία πρωτοστάτησε η απεργιακή επιτροπή του σωματείου. Στο μεταξύ, σε προχτεσινή γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ (σ.σ. συγχωνεύτηκε με το «Αγία Ολγα») αποφάσισαν κατάληψη και κλείσιμο των Ταμείων, ώστε να μην πληρώνουν οι ασθενείς.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6494647&publDate=14/10/2011
(σημείωση του αναδημοσιευτή: είναι αλήθεια πως οι Συριζαίοι εκεί παίζουν ύποπτο ρόλο, καθώς δεν έχει εκδοθεί καμία ανακοίνωση διαχωρισμού τους από τους πασόκους)

===

alt.

Ενημέρωση από την ανοιχτή κοινωνική κατάληψη ”Επιβίωση”

Είναι η κρίση εύρημα των τεχνοκρατών η πραγματικότητα; Όπως και να έχει, πέρα από τις απολύσεις, την ανεργία, την καταπάτηση των ήδη υποτυπωδών δικαιωμάτων μας, το ξεπούλημα της υγείας, της παιδείας, τους νέους φόρους, κρυφούς και φανερούς, αυτό που κατάφεραν να μας φορέσουν είναι η ψυχολογική τρομοκρατία, το κλίμα του ηττημένου, την αδυναμία να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλια, το αύριο χωρίς ελπίδα. Ενάντια στο ζοφερό αυτό…τοπίο λοιπόν, εμείς «σηκώσαμε κεφάλι» και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνικής κατάληψης με την επανοικειοποίηση /απελευθέρωση ενός χώρου εγκαταλειμμένου (ο οποίος ανήκει στη καθολική εκκλησία και τα 5 τελευταία χρόνια τελεί εν πλήρη αχρηστία, με φανερά τα σημάδια της εγκατάλειψης έως και της «σκόπιμης» κακοποίησης), τον επαναπροσδιορίζουμε και παράλληλα τον αναβαθμίζουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες. Ενάντια στα συμφέροντα που μας θέλουν παραιτημένους και αδρανείς, απέναντι στην καταπίεση. ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Τώρα ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις, δόγματα, μικροκομματισμούς, με ιδανικά την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και το πνεύμα συνεργασίας. Άμεση επιδίωξή μας: να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, πέρα από λόγια μα περάσουμε στην πράξη. Έμπρακτη αλληλοβοήθεια, ενεργή συμμετοχή όλων μας, ώστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εργασίας σε ανέργους, να ανταλλάξουμε γνώσεις, να γίνουμε δημιουργικότεροι και τελικά πιο γεμάτοι και πιο ευτυχισμένοι. Καλούμε τους ΜΑΘΗΤΕΣ, τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ, τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ, τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με μισθούς πείνας, τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ με συντάξεις πείνας, να συμπράξουν μαζί μας. Είμαστε κόσμος που προερχόμαστε από το κίνημα των πλατειών, κόσμος που συμμετείχε σε προηγούμενα πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, κόσμος που νιώθει την ανάγκη να βρει χώρο πολιτικής/κοινωνικής έκφρασης. Θέλουμε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος χωρίς ελιτισμούς, φοβίες, χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτοί σε κάθε διαφορετικότητα. Συμπράξτε μαζί μας να δημιουργήσουμε ομάδες: εικαστικών, φωτογραφίας, θεάτρου, μουσικής, διδασκαλίας γλωσσών, υπολογιστών, κουζίνας, αλληλεγγύης. Είμαστε ανοιχτοί στις δικές σας ιδέες , τις δικές σας προτάσεις, στην πρωτοβουλία, στην πρωτοτυπία. «Ο πολιτισμός που θέλουμε Δεν επιβάλλεται, χορεύει, δεν χτυπάει, μιλάει δεν βάζει εμπόδια, τα αφαιρεί» Διεύθυνση Φράγκων 17, Θεσσαλονίκη Τρόπος λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στη συνέλευση Η ανοιχτή συνέλευση, στο διάστημα των 2 αυτών πρώτων κρίσιμων εβδομάδων, θα λειτουργεί κάθε μέρα από τις 9.00 μμ ως τις 11.00 μμ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, καταθέτοντας τις προτάσεις τους, τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους, σε ανοιχτή συζήτηση με απόλυτη ελευθερία έκφρασης, σεβόμενοι και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Θα τηρούνται πρακτικά της συνέλευσης αυτής, όπου κάθε πρόταση θα καταγράφεται. Η ανοιχτή συνέλευση δεν έχει δικαίωμα στη λήψη αποφάσεων. Όλες οι προτάσεις θα παραπέμπονται στη διαχειριστική συνέλευση, αποτελούμενη από άτομα που έμπρακτα και τακτικά θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό. Κάθε πρόταση που θα διατυπώνεται στην ανοιχτή συνέλευση θα καταγράφεται στα πρακτικά. Κατόπιν θα παραπέμπεται στη διαχειριστική συνέλευση, η οποία και αναλαμβάνει την υποχρέωση να λάβει απόφαση. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία και αν αυτή δεν υπάρξει, τότε η πρόταση παραπέμπεται ξανά στην επόμενη διαχειριστική συνέλευση όπου η λήψη απόφασης θα γίνει με πλειοψηφία, που θα ικανοποιεί τα 2/3 τουλάχιστον των συμμετεχόντων.

http://xronika05.blogspot.com/2011/10/blog-post_6506.html

===

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής επείγουσα υγειονομική διάταξη για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους που απειλούν πλέον τη δημόσια υγεία. Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, αναμένοντας εντολή από την εισαγγελία να ανοίξει η χωματερή της Φυλής.
Για να απαρέμβουν οι αστυνομικές Αρχές, ώστε να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ, πρέπει να εκδώσει σχετική απόφαση η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου που θα επικαλείται την υγειονομική διάταξη.
http://prezatv.blogspot.com/

===

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο