εργασιακό δελτίο 15/10/2011

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

Βαλτε τα ΜΑΤ να μαζεψουν τα σκουπιδια
1) Ειναι οι μονοι “προθυμοι” που σας εχουν απομεινει.

2) Τα περισσοτερα σκουπιδια δεν θα χρειασθει καν να πανε στο ΧΥΤΑ μιας και τα γουρουνια τρεφονται με σκουπιδια και το πιο πιθανο ειναι να τα καταναλωσουν επι τοπου υστερα απο τετοια νηστεια που τους εχουν τα αφεντικα τους

3) Τους εχετε εκπαιδευσει για την βρωμικη δουλεια και μεχρις στιγμης εχουν ανταπεξελθει με μεγαλη επιτυχια

4) Θα βρεθουν στο φυσικο τους περιβαλλον

Ειλικρινα καλυτερους σκουπιδοφαγους δεν προκειται να βρειτε!!!
 http://anarhogatoulis.blogspot.com/#ixzz1arjwrfo6
.

.

..

Βρισκόμαστε μια βδομάδα πριν τη γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το πολυνομοσχέδιο (νέο μισθολόγιο και εφεδρεία στο δημόσιο, περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, πετσόκομμα φοροαπαλλαγών και κατάργηση κλαδικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα) πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν τη σύνοδο κορυφής την Κυριακή 23 Οκτώβρη. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Όλα θα παιχτούν τις επόμενες μέρες. Ο στόχος του κινήματος πρέπει να είναι ένας. Μέχρι το τέλος της βδομάδας που έρχεται η κυβέρνηση του ΓΑΠ πρέπει να πάρει δρόμο.  Βαδίζουν στα τυφλάΔεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/

alt
alt

Αν νομίζουμε ότι το κόψιμο των συντάξεων, των επιδομάτων, των μισθών, οι απολύσεις χωρίς αποζημί­ωση, οι κεφαλικοί φόροι και τα διάφορα χαράτσια είναι μια ακόμα μπόρα και θα περάσει είμαστε βαθιά γελασμένοι…..Μόνο αν σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο μακριά από ψεύτικους διαχωρισμούς και μετατρέψουμε μέσω της αλληλεγγύης το φόβο που μας επιβάλλουν σε συλλογικότητα, αγωνιστική διάθεση και δύναμη, μπορούμε να απαντήσουμε στην επίθεση των «από τα πάνω»……

Ο αγώνας του καθενός είναι αγώνας όλων μας
Αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1341887
alt

Στους δρόμους βγαίνουν στις 15 Οκτωβρίου οι λαοί όλου του κόσμου από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη και από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη προκειμένου όπως λένε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να δείξουν στους πολιτικούς και την παγκόσμια οικονομική ελίτ που υπηρετούν ότι «εμείς οι λαοί θ’ αποφασίσουμε για το μέλλον μας».  Το κάλεσμα ως τώρα έχουν υιοθετήσει πάνω  από 650 πόλεις σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

“Φυσικοί πόροι όπως το νερό, και άλλοι στρατηγικοί τομείς όπως η ηλεκτρική ενέργεια, είναι δημόσια αγαθά που δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Μια δημοκρατία παραιτείται από το μέλλον της όταν η εργασία, η εκπαίδευση, η υγεία, η στέγαση, ο πολιτισμός και η πρόνοια θεωρούνται ως προνόμιο για λίγους ή απλώς ιδιωτικοποιούνται χωρίς κανένα απολύτως όφελος για το λαό. Η ποιότητα μιας δημοκρατίας μετριέται με το πώς μεταχειρίζεται το λαό της. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι έτσι. Στην Πορτογαλία και σε όλο τον κόσμο, στις 15 Οκτωβρίου λέμε: ως εδώ και μη παρέκει!” αναφέρουν στο κάλεσμα τους οι Πορτογάλοι

Δείτε LIVE από συγκεντρώσεις διαδηλωτών σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου! στο http://occupystreams.org/

.

.

.

.

Κινητοποιήσεις στην Πάτρα
Πρωτοβάθμια σωματεία έχουν αποφασίσει (εχει βγει και σχετική αφίσα που έχει αρχίσει να κολλίεται) για πορεία προς περιφέρεια (ειναι 1-2 χιλιομετρα εξω απο την πόλη, επί τις ε.ο. Πατρών-Αθηνών)και κατάληψη της, την τετάρτη 19.
Το ΙΚΑ (το κεντρικό στην Γούναρη)& το Δημαρχείο της πόλης τελούσαν υπό -μονοήμερη- κατάληψη από το διοικητικό προσωπικό τους.
(Για το δημαρχείο : είχαν προηγηθεί κατάληψη του στα τελη σεπτέμβρη από ΠΑΜΕ και συμβολική κατάληψη από μαθητές)
Ομοίως και η φοιτητική εστια του πανεπιστημίου πατρών (την Πέμπτη 13.10) από τους διοικητικούς της , και την στήριζαν με 2ωρη σταση εργασίας και οι υπόλοιποι διοικητικοι του πανεπιστημίου.
τελος να σημειωθεί ότι:
Οι απεργοι – καταληψίες στο ΧΥΤΑ της ξερόλλακας χρειάζονται και ζητούν την αλληλεγγύη μας

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1341818

.

.

..

.

   Στο δήμο Βύρωνα αλητεία δίχως όρια από το χουντοδεξιό δήμαρχο χαρδαλιά και την παρέα του
Ψέκασαν με τοξικό αέριο τα σκουπίδια για να μην επεκταθούν τα μικρόβια. Αποτέλεσμα?? σκυλιά, γατιά, περιστέρια μόλις έρθουν σε επαφή με τα σκουπίδια σχεδόν ακαριαία πεθαίνουν.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1341810

Στην πλατεία Συντάγματος κατεβαίνουν στις 6 το απόγευμα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ για να μεταδώσουν διαδικτυακά ένα “αδιαμεσολάβητο απεργιακό δελτίο ειδήσεων” χρησιμοποιώντας το web tv του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) και το μπλογκ dimosiografoiert.blogspot.com.  Στο δελτίο θα γίνουν παρεμβάσεις εκπροσώπων εργαζομένων που πλήττονται από την κυβερνητική επίθεση.
http://www.ustream.tv/channel/dimosiografoiert

εναλλακτικά θα βγαίνουν από το http://real-democracy.gr/content/zontanes-metadoseis

.

.

.

.

.Νέα 48ωρη αποχή αποφάσισε χθες το βράδυ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για αυτό το Σαββατοκύριακο για όσους δουλεύουν υπερωριακά και για όσους εργάζονται για συμπλήρωση ωραρίου, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί και νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι του τομέα της καθαριότητας συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Καραΐσκάκη ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318363

Χθές σπάστηκε ένα από τα απορριματοφόρα στην συμβολή των οδών φειδιπίδου.
Σε καθεστωτικό μέσο αναφέρεται ότι έγινε από ομάδα 30 ατόμων με μηχανές..
Μπράβο σύντροφοι μας δίνεται κουράγιο
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1341857
Η σθεναρή στάση των εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί στον ΧΥΤΑ Φυλής ήταν η αιτία που η Κυβέρνηση έκανε πίσω και έδωσε εντολή στον εισαγγελέα και τα ΜΑΤ να αποσυρθούν.
Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σκέφτηκαν ότι αν συγκρουστούν μετωπικά στην παρούσα φάση δεν τους συμφέρει…και ότι θα μαζικοποιήσουν την αντίδραση.
Προφανώς έχουν σχεδιάσει να εκμεταλλευτούν επικοινιακά το ζήτημα, να υποστηρίξουν από τα καθεστωτικά κανάλια ότι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους αλλά οι αδιάλλακτοι εργαζόμενοι που δε σκέφτονται την υγεία των κατοίκων είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το χάλι της πρωτεύουσας.
Είναι γεγονός όμως ότι η αποχώρηση των ΜΑΤ και του εισαγγελέα συνιστά νίκη του Κινήματος η οποία όμως πρέπει να έχει και συνέχεια.
http://xronika05.blogspot.com/2011/10/blog-post_1056.html

.

.

.

.

Απεργία διάρκειας 3 ημερών θα πραγματοποιήσουν από τις 6 π.μ. του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου έως τις 6 π.μ. της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, όλοι οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί που εργάζονται στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318362

.

.

.

.

.

Ολα τα δημοτικά κτήρια της Ξάνθης κατέλαβαν χθες το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι «καταδικάζοντας απερίφραστα κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απόπειρα ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που αγωνίζονται προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», όπως επισημαίνει ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318252

.

.

.

..

Ομάδα φοιτητών εισέβαλε χτες στα γραφεία της Goldman Sachs στο Μιλάνο, γράφοντας συνθήματα όπως «δώστε μας λεφτά» στους τοίχους, με δεύτερη ομάδα να επιτίθεται με αυγά στο κτίριο της UniCredit.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα αγανάκτησης απέναντι στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που ξεκίνησε από τη Wall Street της Νέας Υόρκης.

Σήμερα αναμένονται διαδηλώσεις σε 71 χώρες σύμφωνα με το κίνημα Occupy Together και το United for Global Change. Στην Ιταλία, έχουν ανακοινωθεί ολοήμερες πορείες στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις ενώ αγανακτισμένοι πολίτες έχουν κατασκηνώσει εδώ και τρεις ημέρες μπροστά από το κτίριο της κεντρικής τράπεζας στη Ρώμη.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων.

Το Πρωτοδικείο απηύθυνε μάλιστα προειδοποίηση προς τους εκπροσώπους του κλάδου ότι για κάθε παραβίαση της απόφασης θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων σε όλη τη χώρα, λόγω της απεργίας των τελωνειακών.
http://www.alterthess.gr
.

.

.

.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την από κοινού κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2011 των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τυπογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ».

Η σημερινή αυθαίρετη ακύρωση από την πλευρά της εργοδοσίας της συνάντησης τορπιλίζει κάθε πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων συναδέλφων.

Επειδή οι Ενώσεις μας έχουν εξαντλήσει κάθε όριο καλοπιστίας απέναντι στην παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, που έχει επιδείξει η εργοδοσία ΚΟΥΡΗ αφήνοντας απλήρωτους τους συνάδελφους επί χρονικό διάστημα μέχρι και έντεκα μήνες, και ε πειδή οφείλουμε να προασπίσουμε τα γενικότερα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών μας, οι θέσεις εργασίας των οποίων απειλούνται από την παρατεταμένη αφερεγγυότητα της εργοδοσίας και τη μη τήρηση εκ μέρους της των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν σε έκτακτη κοινή συνεδρίασή τους την κήρυξη της 24ωρης απεργίας ζητώντας:

* Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών στους συνάδελφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και

* Την τήρηση εκ μέρους της εργοδοσίας όλων των όρων των Σ.Σ.Ε.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
http://financialcrimesnews.blogspot.com/
.

.

.

.

.

SOS εκπέμπουν οι εργαζόμενοι του Ξένιου 94,3 FM!

Συνεχίζουν την επίσχεση συμπληρώνοντας 11 μήνες απλήρωτοι

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των εργαζομένων του Ξένιου 94,3 FM, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Ιουλίου του 2010(!) και οι μισθοί που τους οφείλονται αγγίζουν πλέον τους 11 κατά μέσο όρο.
Οι 52 εργαζόμενοι του σταθμού από τις αρχές του 2008 σέρνουν στην πλάτη τους το σταυρό του μαρτυρίου. Η τότε Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων, του Χρήστου Παππού, απειλούσε τους εργαζόμενους με απολύσεις ή μετατάξεις στο Δήμο και με μετατροπή του σταθμού σε Α.Ε. ή συγχώνευση με το ATTICA TV. Στη θητεία του κ. Παππού, ο ραδιοφωνικός σταθμός επιχορηγήθηκε συνολικά με περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ! Tο πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που έκανε έλεγχο στο σταθμό στις αρχές καλοκαιριού του 2010, μετά από καταγγελίες των εργαζομένων, ήταν καταπέλτης: Δεν είχαν καταβληθεί μισθοί (800.000 ευρώ τότε), εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ-ΕΔΟΕΑΠ-ΙΚΑ: 5 εκατομμύρια ευρώ), και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών (που παρακρατούσε στα χαρτιά, όταν πλήρωνε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ).
Προεκλογικά ο νυν Δήμαρχος του καλλικράτειου Δήμου Φυλής (που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής), Δημήτρης Μπουραίμης, είχε τάξει στους εργαζόμενους του Ξένιου… λαγούς με πετραχήλια. Ωστόσο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αδιαφόρησε και συνέχισε το έργο του προκατόχου του. Μια περίεργη κλοπή, των μηχανημάτων πομπού από τις εγκαταστάσεις της κεραίας στις αρχές Μαρτίου, ολοκλήρωσε το έργο απαξίωσης του σταθμού με τη Δημοτική Αρχή να αφήνει υπαινιγμούς για εμπλοκή των εργαζομένων στην υπόθεση. Οι εργαζόμενοι σε αυτό το διάστημα έλαβαν μόνο κάποια έναντι πριν από τα τοπικά πανηγύρια, προφανώς για να αποφευχθεί δυσφήμηση.
Παράλληλα, ο δήμαρχος επεξεργαζόταν εισηγήσεις νομικών του συμβούλων για μετατροπή του σταθμού σε Α.Ε. Μάλιστα, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν υποσχεθεί στους εργαζόμενους ότι μέχρι 30/6/2011 (όταν θα έπρεπε η επιχείρηση να γίνει Α.Ε.) θα είχαν εξοφληθεί όλα τα οφειλόμενα. Ήρθε, όμως, η νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ, που τους χάλασε τα σχέδια.
Άφησε, λοιπόν, ο δήμαρχος Φυλής το σχέδιο περί Α.Ε. και ασχολείται πλέον με το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, στο οποίο θέλει να υπαχθεί ο Ξένιος, διόρισε μάλιστα για το λόγο αυτό, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, τεχνικό σύμβουλο εξυγίανσης, έναντι αμοιβής 20.000 ευρώ! Στη συνέχεια, ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ο σταθμός θα εκπέμψει μέσω link, από τις εγκαταστάσεις του KISS FM στον Υμηττό έναντι ενοικίου 2.500 ευρώ μηνιαίως! Η λειτουργία του σταθμού, θεωρείται απαραίτητη για να υποβληθεί αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.
Ο τεχνικός σύμβουλος σε συνάντηση με τους εργαζόμενους είπε ότι με χρονοδιάγραμμα τετράμηνης διάρκειας θα ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του σταθμού και τα οφειλόμενα θα μπουν σε διακανονισμό 24 δόσεων, επικαλούμενος διάταξη του Καλλικράτη. Οι οφειλόμενοι μισθοί τότε θα έχουν φθάσει τους 15 κατά μέσο όρο! Πώς θα αντέξουν μέχρι τότε οι εργαζόμενοι; Μάλιστα, ο δήμαρχος «σκέφτηκε» ότι μέχρι τώρα πλήρωνε παράνομα καθώς δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Φαίνεται ότι η απαίτηση του δημάρχου για λύση της επίσχεσης από τους εργαζόμενους έχει να κάνει μόνο με την υπαγωγή στο άρθρο 99.
Το τελευταίο κατόρθωμα του κ. Μπουραίμη: αποκάλεσε «ρουφιάνους» τους εργαζόμενους, επειδή συναντήθηκαν με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και το Δ.Σ. του ΕΣΡ, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και ο σταθμός. «Τα εν οίκω μη εν δήμω», υποστήριξε ο δήμαρχος Φυλής, φανερά ενοχλημένος από τις συγκεκριμένες επαφές των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ο Ξένιος 94,3 FM δεν εμφανίζεται, όπως θα έπρεπε, στην κατάσταση των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, που επέχει θέση βεβαίωσης και αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή κάθε επιχορήγησης και αναρωτιούνται: «Γιατί δεν δηλώθηκε η επιχείρηση, κ. Μπουραίμη; Έχετε άλλα σχέδια, για αυτήν»;
Το «έγκλημα» λοιπόν είναι διαρκές και διαχρονικό, με τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, να παίζουν «πόκερ», στις πλάτες των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι του σταθμού, αναζητούν πλέον το Γολγοθά! Η Σταύρωση, θα είναι λύτρωση; Μέχρι, τότε θα εκπέμπουν… SOS! Τους ακούει κανείς; Ίδωμεν…
http://www.e-dromos.gr

.
.

.

.

Κάθε μέτρο και έλεγχο έχει χάσει η κυβέρνηση, καθώς ο χρόνος γι’ αυτήν φαίνεται να μετράει αντίστροφα. Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε χθες έκτακτη υγειονομική διάταξη για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών που βασίζεται σε νόμο του 1940 και για τους παραβάτες προβλέπει ποινή φυλάκισης. Παράλληλα, η κυβέρνηση απείλησε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα με κατάργηση οργανικών θέσεων, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απείλησε όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα που μετέχουν σε καταλήψεις με περικοπή μισθού και μάλιστα αναδρομικά.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=645550

.

.

..

.

.

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ????????????ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ….
Σε ειρηνική ανυπακοή διαρκείας, μέχρις ότου η κυβέρνηση να καταλάβει ότι πρέπει να οδηγήσει τη χώρα με ομαλότητα σε δημοκρατικές διαδικασίες, κάλεσε χθες τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση αλλά και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ο Αλ. Τσίπρας.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=645546

.

.

.

.

.

ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ “ΜΗΧΑΝΗ ” ΤΟΥΣ????
Μια εργατική λαϊκή οικογένεια για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί πρέπει να πληρώσει σε δημόσιο μαιευτήριο έναν υπέρογκο λογαριασμό! Αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) (τέθηκε σε εφαρμογή από 1/10/2011), η οποία αναγκάζει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν από την τσέπη τους ακόμα και 950 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό και ποσά που φθάνουν ή ξεπερνούν τα 1.600 ευρώ για γέννα με καισαρική. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε στον «Ρ» εργαζόμενος που διαπίστωσε με έκπληξη ότι θα πρέπει να πληρώσει αυτό το ποσό για τη γέννα της γυναίκας του σε δημόσιο μαιευτήριο. Μάλιστα, όπως ανέφερε δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, αφού είναι ο μοναδικός εργαζόμενος στην οικογένεια και η γυναίκα του είναι άνεργη.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6497133&publDate=15/10/2011
.

.

.

.

.

Σε δραματική κατάσταση έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας «ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ». Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), μετά την τρίχρονη επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, που μείωσε κατά 20% τα εισοδήματα των εργαζομένων, και αφού προχώρησε σε τρίμηνη (από Ιούνιο έως και Σεπτέμβρη) άνευ αποδοχών διακοπή εργασίας αφήνοντας 300 εργαζόμενους χωρίς τη δυνατότητα επιβίωσης, τώρα προχωρά σε ειδική επιχειρησιακή σύμβαση με την οποία μειώνει τις αποδοχές των εργαζομένων από 8 έως 34%.

Το ίδιο διάστημα είναι ενταγμένη στα επιδοτούμενα προγράμματα, όπως επιχορήγηση 100% των εργοδοτικών εισφορών και επιδότηση για τους νεοεισερχόμενους κάτω των 25 ετών οι οποίοι αμείβονται με το 84% της ΕΓΣΣΕ. Ταυτόχρονα, επιδοτείται και επενδύει στην ενέργεια (φωτοβολταϊκά, βιοαέριο) και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6496435&publDate=15/10/2011

.

.

.

.

.

Γαντζουλας, άλλος ένας καπιταλΗστης !
Την τραμπούκικη επίθεση εκπροσώπων του εργολάβου της ΔΕΗ «Γαντζούλα ΑΤΤΕ» στα μέλη του Συνδικάτου, που έσπευσαν να προστατεύσουν την επίσχεση εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής.

Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργολάβο, σημειώνει το Συνδικάτο, έχουν «να πληρωθούν 6 έως 7 μήνες, παρά το γεγονός ότι εισπράττει κανονικά τα χρήματα όλων των έργων από τη ΔΕΗ. Ευθύνη έχει και η ΔΕΗ, που παρά το γεγονός ότι ο νόμος και η σύμβαση ορίζουν ρητά πως πρώτα από όλα πρέπει να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι, οι εργολάβοι δίνουν έναντι 200 και 300 ευρώ το μήνα».

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας εδώ και 10 μέρες. Για να σπάσει τον αγώνα τους η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις επτά εργαζομένων – που συμμετείχαν στην επίσχεση – και χτες καλούσε τους υπόλοιπους εργαζόμενους να γυρίσουν στη δουλειά με την υπόσχεση πως θα τους έδινε έναντι περίπου 500 ευρώ! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν πήγε στη δουλειά παρά τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου πήγε σήμερα το πρωί στο εργοτάξιο όπου δέχθηκε επίθεση από τραμπούκους της εργοδοσίας. Ακολούθησε νέα παρέμβαση του Συνδικάτου στα γραφεία της ΔΕΗ για τις ευθύνες που φέρει για τη δράση των εργολάβων.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6496528&publDate=15/10/2011
(σημείωση: αυτό το λαμόγιο έχει πάρει εργολαβικά όλες τις δουλειεές της ΔΕΗ, που μέχρι τώρα έκαναν υπάλληλοι)
.

.

.

.

(Το χειρότερο δεν είναι νάσαι ΠΑΣΟΚος στην ψήφο, αλλά ΠΑΣΟΚος στην ψυχή)
Οι δύο μεγάλες παρατάξεις, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, την ώρα που κορυφώνονται οι αγώνες ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, υπέγραψαν σύμβαση με την εργοδοσία της «Χαλυβουργίας», για 5ωρη εργασία, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών, μέσα από το εργοδοτικό Σωματείο της επιχείρησης.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6496475&publDate=15/10/2011
.

.

.

.

.

Τα αρτοποιεία Αθήνας και Περιχώρων, Πειραιά και Νήσων και της Ανατολικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 19 του Οκτώβρη. Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησαν τα σωματεία των τριών περιοχών, καθώς η Ομοσπονδία Αρτοποιών Αθηνών συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6496793&publDate=15/10/2011
.

.

.

.

.

.

Φωτογραφίες από την πορεία σήμερα στη Ρώμη
altalt
alt
altalt
alt
alt
altalt
alt
Το κίνημα παγκόσμιας αγανάκτησης οξύνεται καθημερινά. Φοιτητές εισέβαλαν χθες στα κεντρικά γραφεία της Goldman Sachs στο Μιλάνο με συνθήματα όπως «Δώστε μας λεφτά», την ώρα που άλλοι νεαροί πετούσαναυγά στο κρήριο της UniCredit.

Το γενικότερο κλίμα αγανάκτησης σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στο διεθνές οικονομικό οικοδόμημα οξύνεται, με καθημερινά φαινόμενα παρόμοιων δράσεων, με αποκορύφωμα το κίνημα της Wall Street.

Σήμερα αναμένονται διαδηλώσεις σε 71 χώρες σύμφωνα με το κίνημα Occupy Together και το United for Global Change, σύμφωνα με τα οποία έχουν κληθεί πολίτες όλων των χωρών του κόσμου να καταλάβουν τις πλατείες και να διαδηλώσουν ενάντια στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τις σημερινές πορείες και διαδηλώσεις είναι εντατικοποιημένες και αναμένεται τεράστια αποδοχή από τον κόσμο.
http://xronika05.blogspot.com/2011/10/goldman-sachs.html

 

 


0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments