Ενημέρωση για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που μαζεύει σκουπίδια

 

Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους: 3.20 μ.μ.: Απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ σταματησαν   ιδιωτικό συνεργείο που επιχειρούσε να μαζέψει τα σκουπίδια στο κέντρο χρησιμοποιιώντας εργοταξιακά (χωρίς πινακίδες δηλαδή) μηχανήματα. Εκτος απο μπουλντόζα χρησιμοποιούσαν και ανοιχτό φορτηγό για να στοιβάζουν τα σκουπίδια (που απαγορεύεται καθώς αυτό είναι επικίνδυνο για λογους υγιεινής). Κλήθηκε η αστυνομία η οποία αρνείται όμως να μαζέψει το παράνομο συνεργείο.

-Κατα τις 11, πέτυχα 3 φορτηγά, ανοιχτά, και μια μικρή μπολντόζα να τα φορτώνει, στο σταθμό Πανόρμου. Είχαν συνοδία 3 μηχανές Δίας.

Κάποιοι κάτοικοι σταμάτησαν τα απορριματοφόρα στην Πανόρμου για περίπου 2 ώρες, νομίζω έχουν ειδοποιηθεί και οι απεργοί.  Περισσότερα εδώ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1342087 (δε’ιτε και video)

Κολωνάκι, γύρω στις 4,   πλέον έχει παραταχθεί μια διμοιρία ΥΜΕΤ της αστυνομίας μπροστά από τους απεργούς, προστατεύοντας το παράνομο συνεργείο -με τα εργοταξιακά, χωρίς πινακίδες, μηχανήματα που δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο δρόμο, τα ανοιχτά φορτηγά, τους ανασφάλιστους μετανάστες εργάτες. Η αστυνομία φυσικά αρνείται να συλλάβει τον παράνομο εργολάβο που εχει βγαλει στο δρόμο ακατάλληλα μηχανήματα.

Στη σταδιου γύρω στις 4:30,  φορτηγο με συνοδεια ενος περιπολικου…μαζευει σκουπιδια

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1342213

Ανoιξε νωρίς το πρωί ο ΧΥΤΑ Φυλής ύστερα από επιχείρηση δυνάμεων των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα.
Σε εξέλιξη είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιωτικά απορριμματοφόρα.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Ο “συνήγορος της Κυβέρνησης” και πρωτεργάτης στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης ξαναχτύπησε. Υπακούοντας στη γραμμή της κυβέρνησης σέρνει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητά να κυρηχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή. Καταγγέλλει επίσης ότι «με μια εντελώς παράνομη διαδικασία» ζητεί να απαγορευτεί η συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου.
Εκτακτη συνέντευξη Τύπου με θέμα την προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων στη Δικαιοσύνη παραχώρησε το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2074848

Γύρω στις 6.15′ το πρωί, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν μπροστά στην πύλη του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων και με την εντολή του παρευρισκόμενου Εισαγγελέα απώθησαν τους λιγοστούς, περίπου 20, εργαζομένους που περιφρουρούσαν τον χώρο, έχοντας κλείσει την είσοδο με μεγάλα κοντέινερ.
Αυτή την στιγμή ο χώρος ελέγχεται από τα ΜΑΤ αν και παρ’ όλα αυτά αποκομιδή δεν γίνεται λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, καθώς και τα ιδιωτικά συνεργεία συνεχίζουν την αποκομιδή με πολύ αργούς ρυθμούς.

Εν τω  μεταξύ γύρω στις 11.00′ το βράδυ κοντέινερ ιδιωτικής εταιρείας που πιθανότατα μισθώθηκε από την Περιφέρεια για την αποκομιδή απορριμμάτων, προσπάθησε να αδειάσει τα απορρίμματα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και συγκεκριμένα κοντά στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ.Ο  δήμος Ελληνικού ξεσηκώθηκε και ζήτησε την συμπαράσταση πολιτών για να αποτρέψει την απαράδεκτη και όπως όλα δείχνουν παράνομη ενέργεια να μετατραπεί σε ένα βράδυ σε χωματερή το πάρκο του Ελληνικού. Η είσοδος των νταλικών με τα κοντέινερ, της εταιρείας “Antipollution” όπως αναγράφεται στα οχήματα, έγινε από την λεωφόρο Αλίμου στο ύψος του σούπερ μάρκετ Καρφούρ. Εκεί οι συγκεντρωμένοι, περίπου 200 άτομα, απέκλεισαν την είσοδο με οχήματα και άναψαν φωτιές, αν και τελικά γύρω στα έξι φορτηγά κατάφεραν και άδειασαν τα σκουπίδια που μετέφεραν στον χώρο.
Την Δευτέρα ο Δήμος Ελληνικού θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, χρησιμοποιώντας μάλιστα την υγειονομική διάταξη που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας εξέδωσε την Παρασκευή για προστασία της δημόσιας υγείας.

-Η Περιφέρεια Αττικής, απαντώντας για το περιστατικό που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με την παραμονή απορριμματοφόρου ιδιωτικής εταιρείας στο ΚΤΕΟ Ελληνικού, ανακοινώνει:
«Το ΚΤΕΟ Ελληνικού αποτέλεσε σημείο συνάντησης και μεταφόρτωσης του οχήματος που συμμετείχε στην αποκομιδή. Το εν λόγω όχημα δέχθηκε επίθεση από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Ελληνικού μέχρι και πριν από λίγη ώρα.
Να σημειωθεί ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συστάσεις στους εκπροσώπους των ιδιωτικών εταιρειών να μην απαντούν σε οποιαδήποτε προκλητική εις βάρος τους ενέργεια και ότι τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά έχουν ως τελικό προορισμό το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Φυλής.
Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε φημολογία για εναπόθεση απορριμμάτων σε παράνομη χωματερή».
http://news.radiobubble.gr/2011/10/blog-post_16.html

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα αποτρέψουν με οποιονδήποτε τρόπο την αποκομιδή των σκουπιδιών, ανεξάρτητα του τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος κατά την διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.
Ο κ. Μπαλασόπουλος υποστήριξε ότι ο ΧΥΤΑ της Φυλής λειτουργεί χωρίς μέτρα ασφαλείας, ενώ κατήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη λόγω της μεταφοράς των απορριμμάτων από τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα στο Ελληνικό όσο και στον χώρο του Μπάντμιντον.
http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/tha-apotrepsoume-me-kathe-tropo-tin-apokomidi.html

-Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την απεργία τους ως την Πέμπτη.
http://www.alterthess.gr

alt

alt

Ο υπουργός Eσωτερικών με την μορφή τελεσίγραφου προειδοποίησε οτι αν η απεργία των υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθαριότητας δεν λήξει μέσα στα επόμενες 20 ημέρες, τότε η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ανατεθεί σε ιδιώτες.
Η σύμβαση που έχει υπογραφεί είναι για 10 + 10 ημέρες. Ετσι ακόμα και αν συνεχιστεί επ’ αόριστον η απεργία, οι ιδιωτικές εταιρείες μετά την σύμβαση που υπέγραψαν με την Περιφέρεια θα μαζεύουν τα σκουπίδια για περίπου 20 ημέρες.
Το σχέδιο, δηλαδή, θα προβλέπει την συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων μόνιμα στις υπηρεσίες καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την άμεση απόλυση χιλιάδων εργαζομένων που υπηρετούν στις συγκεκριμένες θέσεις.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101307&catid=3

-Οπως μας λέει ο Γ. Χάρδας, γενικός γραμματέας των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων, «τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα στην Αττική δεν ξεπερνούν τα 15, ενώ την ίδια στιγμή μόνο ο ακινητοποιημένος στόλος του δήμου Αθηναίων αγγίζει τα 150. Πώς θα μαζέψουν όλα αυτά τα σκουπίδια; Είναι προφανές ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού καθώς δεν πρόκειται να έχουν καμία άμεση εφαρμογή, ακόμη και να γίνουν απευθείας αναθέσεις όπως έκανε η Περιφέρεια Αττικής».
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318509

Ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας το βράδυ του Σαββάτου στάθμευσαν στις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στου Γουδή, ενώ, όπως καταγγέλουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα και πολίτες αντίστοιχες επιχειρήσεις έχουν στηθεί και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου όπως στο Κορωπί και αλλού.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5102:xyta-filh-raikou&catid=79:aytodioikisi&Itemid=179

 

 

Σημαντική σημείωση: Τα τελευταία λεπτά διαδίδεται πως οι ιδιωτικές εταιρείες απεργοσπαστών συλλέγουν σκουπίδια γύρω από την πλατεία Συντάγματος, προφανώς για να μην υπάρχουν εκεί  τις επόμενες μέρες….

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο