Κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων φαντάρων ένστολα στην πανεργατική απεργία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΝΣΤΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει το ξεκάθαρο ταξικό της αποκρουστικό πρόσωπο. Με μια λυσσασμένη προσπάθεια επιχειρεί μέσω της Πολιτικής Επιστράτευσης να σπάσει την Απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Είχε προηγηθεί η δημιουργία Απεργοσπαστικού μηχανισμού από ιδιωτικές εταιρείες, όπου με παράνομα οχήματα, μετατρέποντας ελεύθερους χώρους σε παράνομες χωματερές, κυβέρνηση-δήμαρχοι-περιφερειάρχης προσπάθησαν να σπάσουν την απεργία, λέγοντας ως κοινός απατεώνας ότι «προστατεύει τη Δημόσια Υγεία». Μάλιστα, συνάδελφοι από το Στρατόπεδο Καποτά  διατάχθηκαν να αναλάβουν ρόλο Σεκιούριτι για τα κλειστά κοντέινερ που μεταφέρουν απορρίμματα , φυλώντας σκοπιά στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο  Λιόση. Επίσης, αποφάσισαν την έξοδο 500 φαντάρων και μονίμου αξιωματικού με 170 στρατιωτικά οχήματα για να αποτελέσουν έναν τεράστιο στρατιωτικό απεργοσπαστικό μηχανισμό. Ήδη 140 ναύτες-οδηγούς-υπαξιωματικούς στην Ναυτική Βάση στο Βοτανικό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν βγάλει στο δρόμο στρατιώτες να μαζεύουν σκουπίδια.

Συνάδελφοι, όλες αυτές οι μεθοδεύσεις είναι παράνομες, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας καθώς ρίχνουν στα σκουπίδια ανθρώπους ανειδίκευτους, ενώ τα βουνά των σκουπιδιών αποτελούν εστίες επικίνδυνων μολύνσεων και ασθενειών. 

Κυρίως όμως συνάδελφοι μας φέρνουν αντιμέτωπους με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα κοινά μας δικαιώματα. Ο αγώνας που δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και το σύνολο του κόσμου της εργασίας είναι και δικός μας αγώνας. Το δικαίωμα στην εργασία, στον αξιοπρεπή μισθό, στην δωρεά και δημόσια παιδεία-υγεία-ασφάλιση, στην σύνταξη, το δικαίωμα στην αμφισβήτηση, στην ελεύθερη έκφραση, στον συλλογικό αγώνα είναι Κοινός Μας Δικαίωμα.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να βρεθούμε ένστολοι απέναντι στο εργατικό κίνημα. Γιατί απέναντι μας βρίσκεται ο πατέρας μας, ο αδελφός μας, ο φίλος μας και μάχονται ενάντια στον Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ.  Είναι αυτά που μας περιμένουν μόλις απολυθούμε, αυτά που θα υπομένουμε για πάντα.

Συνάδελφοι, μια κοινωνία για να λογίζεται ως τέτοια πρέπει τα μέλη της να δίνουν τα χέρια, να δίνει κουράγιο και δύναμη ο ένας στον άλλο.

Και τώρα συνάδελφοι είναι η ώρα που ο πατέρας χρειάζεται το γιό. Να του σταθεί, να τον βοηθήσει, να τον στηρίξει., να αγωνιστεί μαζί του, να παλέψουν μαζί για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, να φύγει η κυβέρνηση.

Αυτή την στιγμή συνάδελφοι όχι μόνο πρέπει να Αρνηθούμε να σταθούμε απέναντι στο εργατικό κίνημα ως Απεργοσπάστες , αλλά πρέπει να Ενωθούμε.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους φαντάρους να συμμετάσχουν στην αυριανή Πανεργατική Κινητοποίηση ως έμπρακτη καταδίκη των διαταγών και των πολιτικών επιλογών χρήσης του Στρατού ως Απεργοσπαστικού Μηχανισμού, ως συμβολή στη διεκδίκηση των κοινών δικαιωμάτων.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΠΕΡΓΟΑΣΠΑΣΤΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  diktiospartakos.blogspot.com                

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος: «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων».

Η ερμηνευτική δήλωση του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία δεν αποκλείεται η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων, αφορά, αποκλειστικά, τους αντιρρησίες συνείδησης. Η εναλλακτική θητεία είναι δικαίωμα των αντιρρησιών συνείδησης και όχι υποχρέωση των στρατευμένων.

Σύμφωνα με το άρθρο120 παρ. 4 του Συντάγματος, «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Το Σύνταγμα αποτελεί τον Ανώτατο Καταστατικό Νόμο του κράτους, και η ισχύς του είναι ανώτερη από οποιονδήποτε άλλο τυπικό νόμο, διάταξη ή διαταγή. Τόσο οι έφεδροι, όσο και το στρατιωτικό προσωπικό έχουν την υποχρέωση να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα, την φύλαξη του οποίου άλλωστε ορκίστηκαν. Διαταγή αντικείμενη στο Σύνταγμα είναι παράνομη.

Δεδομένων των ανωτέρω, η εμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού ή των στρατευμένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων, αποτελεί αντισυνταγματική και παράνομη στρατιωτική επέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας. Ως εκ τούτου, αντισυνταγματική και παράνομη είναι και κάθε σχετική διαταγή προς το στρατιωτικό προσωπικό ή τους στρατευμένους, η οποία μετατρέπει τον στρατό σε απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Για τους παραπάνω λόγους, κάθε στρατευμένος ή επαγγελματίας οπλίτης, δεχόμενος τέτοια αντισυνταγματική και παράνομη διαταγή, σύμφωνα με το άρθρο120 του Συντάγματος, Δικαιούται και Υποχρεούται, Να βγει στην αναφορά του σχηματισμού που ανήκει, και υπερασπιζόμενος τα συνταγματικά δικαιώματα του ιδίου και όλου του λαού, να αρνηθεί να ενταχθεί στον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό της κυβέρνησης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο