Πανικός Βενιζέλου για Proton Bank

http://lamogia-bay.blogspot.com/2011/10/proton-bank_18.html

του Τσαντίλα , Λαμόγια-bay 18/10/11

Χθες το βράδυ (Δευτέρα 17/10/11) στην εκπομπή του κ.Χατζινικολάου στο Alter ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Βαξεβάνης έθιξε (για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση !!) το σκάνδαλο της Proton Bank το οποίο είχαμε αναλύσει σε προηγούμενη ανάρτηση.

Ο κ.Βαξεβάνης αφού πρώτα έθιξε το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ και δεν ελέγχονται ποτέ, μίλησε για το σκάνδαλο της Proton Bank και για την παράνομη στήριξη που δέχτηκε η τράπεζα από την ελληνική κυβέρνηση με προσωπική εντολή του Υπουργού Οικονομικών κ.Βενιζέλου (ύψους 160 εκατ. ευρώ) από τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου! Μας ενημέρωσε όμως επίσης ότι προχθές η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία σε νόμο που αμνηστεύει τους υπουργούς οικονομικών από το 1997 εώς σήμερα από οποιαδήποτε ευθύνη σε σχέση με την διαχείριση των ταμειακών αποθεμάτων του ελληνικού δημοσίου καλύπτοντας έτσι νομικά τις παράνομες πράξεις του κ.Βενιζέλου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής πήρε τηλέφωνο να παρέμβει ο κ.Βενιζέλος και είπε στον κ.Βαξεβάνη ότι είναι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και δεν μπορεί να λέει τέτοια πράγματα! Υποστήριξε ο Υπουργός Οικονομικών ότι η παρέμβαση αυτή (αν και παράνομη) ήταν απαραίτητη για να σωθεί η τράπεζα και να μη ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο που είχε ήδη καταθέσει 350 εκατ ευρώ από τα ταμειακά του διαθέσιμα στη Proton Bank. Ο κ.Βαξεβάνης του αντέτεινε όμως ότι τελικά το ελληνικό και ευρωπαϊκό δημόσιο ζημιώθηκε πολύ περισσότερο αφού καλέστηκε τελικά να κρατικοποιήσει τις ζημιές της τράπεζας πληρώνοντας 1,1 δισ ευρώ! Οι ζημίες προκλήθηκαν όχι μόνο από απλή κακοδιαχείριση της τράπεζας αλλά και λόγω των δανείων που έδωσε ο ιδιοκτήτης της τράπεζας κ.Λαυρεντιάδης στον εαυτό του ύψους 200 εκατ. ευρώ! Δάνεια που ποτέ δεν επέστρεψε και που ούτε πρόκειται να επιστρέψει αφού έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως μη εισπράξιμα όπως και άλλα 400 εκατ. ευρώ που δάνεισε δεξιά και αριστερά ο κ.Λαυρεντάδης. Και σαν να μην έφτανε αυτό είχε υπεξαιρέσει και 51 εκατ ευρώ τα οποία επέστρεψε μόνο αφότου η Αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος πάγωσε τους λογαριασμούς του. Ο κ.Λαυρεντιάδης βέβαια δεν κατηγορείται για τίποτα (αντίθετα με τα λεγόμενα του κ.Βενιζέλου για δικαστικές έρευνες) και περνάει μια χαρά στην κατοικία του στο Λονδίνο κατά τι πιο πλούσιος…

Δείτε το βίντεο:

 

alt

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments