Η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε τα τελευταία 30 χρόνια !

 

Από νωρίς το μεσημέρι συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος στο κέντρο της Αθήνας.
Η πορεία ξεκίνησε σχετικά αργοπορημένα αλλά μαζικώτερα από ποτέ. Μετά τις ομιλίες των κρατικών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ στο πεδίο του Αρεως, διαδηλωτές πορεύτηκαν προς το Σύνταγμα, αρχικά με κόσμο του ΠΑΜΕ και μετά πλήθος σωματείων, συλλογικοτήτων, ομάδων από γειτονιές…
Είναι χαρακτηριστικό του πλήθους του κόσμου το εξής:
Την ώρα που το Σύνταγμα ήταν γεμάτο κόσμο κυρίως του ΠΑΜΕ, η Σταδίου και η Πατησίων είχαν κόσμο ακινητοποιημένο για πάνω από μια ώρα, με τη μέγιστη πυκνότητα, ενώ πολλοί διαδηλωτές είχαν ανεβεί από την Πανεπιστημίου και είχαν σταματήσει μπροστά στο ΡΕΞ. Επίσης πολλοί διαδηλωτές είχαν ανεβεί από τα στενά και προσπαθούσαν να προσεγγίσουν από την Ακαδημίας.

alt

Ενώ η συγκέντρωση στο Σύνταγμα γινόταν όλο και πιό αφυκτική, ομολογώ πως χρειάστηκα 15 λεπτά να πάω από τη Βουκουρεστίου έως τη Μεγάλη Βρετάνια, δεν μπόρεσα να πάω παραπέρα και επέστρεψα.

Ο κόσμος είχε πολύ ανεβασμένο ηθικό, δεν υπήρξε καμία πρόκληση και οι μπάτσοι ήταν εξαφανισμένοι από τους παραπάνω δρόμους.
Από πληροφορίες σε διάφορα μέσα, κάπου 10.000 μπάτσοι είχαν σκορπίσει στα γύρω στενά, είχε στηθεί ο φράχτης στα λουλουδάδικα και σειρά γουρουνιών πίσω από σειρά κιγκλιδωμάτων στο Σύνταγμα.

Μπόλικοι ασφαλήτες στα στενά αλλά και μερικοί ανάμεσα στον κόσμο, καρφώθηκαν απροκάλυπτα αργά το απόγευμα που μαζεύτηκαν όλοι στο ΑΤ Εξαρχείων.

Από την αρχή της πορείας, καμιά πενηνταριά από δαύτους ψωλαρμενίζανε στη Μπουμπουλίνας, αλλά μακριά από την πορεία.

Στις 1:30 έπεσε ξύλο στο Σύνταγμα  με φασισταριά που πήραν δρόμο και κρύφτηκαν πίσω από το υπουργείο Οικονομικών. Αργότερα, καταγγέλθηκε πως ήταν εκεί καμιά 30ριά ξενόγλωσσοι με στολές ΜΑΤ που έπαιρναν οδηγίες από ένα ΜΑΤατζή, αναζητούνται ντοκουμέντα για αυτό !!

Γύρω στις 2, ομάδες γουρουνιων των ΜΑΤ επιτέθηκαν στα ακινητοποιημένα μπλοκ των ταξιτζήδων και των ΠΟΕ/ΟΤΑ που ηταν ακινητοποιημένοι λόγω του πλήθους στο ύψος του Αττικα στην Πανεπιστημίου, με χημικά και κρότου/λάμψης.

Λίγο αργότερα έφυγαν τα ΚΝΑΤ μπροστά από τη βουλή και ήρθαν παραπάνω μπάτσοι, ενώ λίγο αργότερα κόσμος ανέβηκε στο προαύλιο του Αγνωστου στρατιώτη. Τότε ξεκίνησε κρούση στο φράχτη στα λουλουδάδικα από  τον κόσμο και οι μπάτσοι απάντησαν με χημικά. Επεσαν πολλά κοτρώνια και αρκετές μολότωφ, Την ιδια ώρα, από την Πανεπιστημίου και την Ακαδημίας άρχισαν να επιτίθενται διαδηλωτές και να κινούνται προς τη Βουλή. Οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν κάπως γύρω από τη Βουκουρεστίου και την Ζαλοκώστα ενώ οι μπάτσοι προσπαθούσαν να σπρώξουν το κόσμο προς τα Προπύλαια

Ξεκίνησαν γενικώτερες συγκρούσεις γύρω στις 5 σε όλα τα στενά γυρω από το Σύνταγμα, αη_ΔΙΑΣ εμφανίστηκαν από τη Συγγρού και έκανα περίπου 10 συλλήψεις σε κόσμο που έφευγε, αλλά έφαγαν πολύ ξύλο.
Μέχρι τις 7 περίπου 20 μπάτσοι είχαν τραυματιστεί, περίπου 25 συλλήψεις ή προσαγωγές ενώ άγνωστος ακόμα αριθμός πολιτών πήγε στα νοσοκομεία. Διμοιρίες γουρουνιών κυνηγούσαν κόσμο προς το Μοναστηράκι και τα Εξάρχεια όπου έχουν μπαστακωθεί μέχρι και τώρα.

Εκείνη την ώρα είδα 5 διμοιρίες στην Πανεπιστημίου και 8-9 στο Σύνταγμα που έδιωχναν τους περαστικούς, ενω οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει.

Η πλατεία στο Σύνταγμα ήταν γεμάτη κοτρώνια,  σκουπίδια και γουρούνια.

Μερικές φωτογραφίες

alt

alt

altg

alt

alt

alt
alt

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο