Άγρια καταστολή της διαδήλωσης από δυνάμεις «περιφρούρησης» του ΚΚΕ

Τα μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποίησαν επίθεση, απωθήθηκαν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές με πέτρες, πυροσβεστήρες, στειλιάρια και ελάχιστες βόμβες μολότοφ. Έπειτα έσπασαν το μπλοκ τους στα δυο, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο της “κατηφόρας” της βουλής για να περάσουν τα ΜΑΤ, ενώ από τα μεγάφωνα δινόταν διαταγή για οπισθοχώρηση του μισού μπλοκ στα Προπύλαια.

Ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές άρχισαν να πλησιάζουν προς την κατηφόρα της βουλής ακούστηκε από τα μεγάφωνα του ΚΚΕ “Ντου, τσακίστε τους”. «Τα κρανοφόρα-ροπαλοφόρα μέλη του ΚΚΕ επιτέθηκαν αδιακρίτως χτυπώντας όποιον έβλεπαν μπροστά τους, έπειτα απωθήθηκαν αφήνοντας πίσω τους 4 αιμόφυρτους τραυματίες» όπως αναφέρει ο ανταποκριτής μας που από τύχη γλίτωσε από τα χτυπήματα της επίθεσης αυτής. 

Κατόπιν σε συντονισμένη κίνηση με τα ΜΑΤ (τα οποία κινήθηκαν επί της Β. Γεωργίου), η ομάδα κρούσης του ΚΚΕ, επέστρεψε πίσω και κατέβηκε από την οδό Βουκουρεστίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει κυκλωτική κίνηση προς τον κόσμο που βρισκόταν επί της Β. Γεωργίου, μεταξύ Σταδίου και την Πανεπιστημίου. Την επίθεση τους ανέκοψαν διαδηλωτές, και ακολούθησε πετροπόλεμος επί της Βουκουρεστίου. 

Από την πλευρά του ΚΚΕ πέτρες εκτοξεύονταν ακόμη και μέσα στη στοά της Βουκουρεστίου, όπου λίγο μετά μπήκε η ομάδα κρούσης, απειλώντας παριστάμενους που δεν είχαν καμία σχέση με τον πετροπόλεμο. Η επίθεση αυτή άφησε τουλάχιστον ένα τραυματία μέσα στη στοά. 

Έπειτα από αυτό, τα ΜΑΤ δημιούργησαν κλοιό προστασίας γύρω από το μπλοκ του ΚΚΕ, απωθώντας τον υπόλοιπο κόσμο ακόμα και μέσα από την πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές της πλατείας συντάγματος δημιούργησαν μια αλυσίδα προστασίας γύρω από το χώρο του ιατρείου που απειλήθηκε από την προέλαση των ΜΑΤ. 

Αργότερα εκατοντάδες κόσμου που βρίσκονταν μπροστά από τις αλυσίδες του ΚΚΕ στην πάνω πλατεία, αποδοκίμαζε φωνάζοντας συνθήματα όπως “ΠΑΜΕ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ”, “ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ”, “Όταν έχουμε τα ΚΝΑΤ τι τα θέλουμε τα ΜΑΤ”. Να σημειωθεί πως μεταξύ του κόσμου που αποδοκίμαζε το ΚΚΕ, δεν υπήρξε η παραμικρή παρουσία ακροδεξιών.

Το ΚΚΕ αποχώρησε στις 17:00, και αμέσως άρχισαν από τους γύρω δρόμους κινήσεις των ΜΑΤ για την διάλυση όλων των μπλοκ διαδηλωτών (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), νεολαίας ΣΥΝ, μ-λ ΚΚΕ, “ΔΕΝ Πληρώνω”, Οδηγών Ταξί, Δασκάλων κ.α.) .

 Η απώθηση των διαδηλωτών έγινε με εκτεταμένη χρήση πολύ ισχυρών δακρυγόνων, αφενώς στην πανεπηστημίου μέχρι το ύψος των Προπυλαίων, και Φιλελλήνων και Αμαλίας μέχρι τους στύλους του ολυμπίου Διός. 

Κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο γραμματέας του παραρτήματος συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα Δημήτρης Κοτσαρίδης. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 53χρονος πέθανε από παθολογικά αίτια χωρίς να φέρει το παραμικρό τραύμα. Να σημειώσουμε ότι από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, υπήρξε όργιο παραπληροφόρησης που στόχευε στο να δώσει την εντύπωση πως ο άνθρωπος δολοφονήθηκε από τους συγκρουσιακούς διαδηλωτές. 

Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει πως από την πλευρά του ΚΚΕ έγιναν ρίψεις καπνογόνων και πραγματοποιήθηκε η πρώτη ξαφνική επίθεση.

{"video":"<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Vjlwy7_Njqc">https://www.youtube.com/watch?v=MESW7O43Axc</a>","width":"800","height":"450"}

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο