crowdfunding

Για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης #trafficking_ilioupoli

Εργασιακό δελτίο 24-25/10

 

 

 

.

.

.

.

#ff0000;">Πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στη Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς και την Αγροτική Τράπεζα, #ff0000;">επειδή παρακρατούσαν χρήματα από λογαριασμούς μισθοδοσίας, προκειμένου να αποπληρωθούν οφειλές των καταθετών προς τις τράπεζες.
Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην Eurobank Ergasias, πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και πρόστιμο 60.000 ευρώ στην Αγροτική.
Σημειώνεται ότι η νομοθεσία ορίζει ως ακατάσχετο και προστατεύει το ποσό του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται σε λογαριασμό μισθοδοσίας μέχρι το ύψος του ενός μισθού ή σύνταξης και απαγορεύει τον συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με ακατάσχετες απαιτήσεις, ακόμη κι αν υπάρχει συμφωνία γι’ αυτό μεταξύ του καταθέτη και της τράπεζας.
Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=320544
.

.

.

.

#ff0000;">2.500 ΞΕΝΟΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ.
Στο Λουτράκι Κορινθίας κατά τις 6.30 το απόγευμα φτάνουν τα πούλμαν από την Ελευσίνα. Ξένοι εργάτες, αρκετοί με τις φόρμες και τα κίτρινα προστατευτικά κράνη τους, κατεβαίνουν στο κέντρο της λουτρόπολης για να καταλήξουν στους τόπους διαμονής τους.
Εδώ και αρκετούς μήνες έχουν εγκατασταθεί σε πολλά ξενοδοχεία της πόλης («Κοσμοπολίτ», «Plazza», «Acropole», «Ποσειδώνιο», «Οικονόμιο» κ.ά.). Εργάζονται στα μεγάλα έργα ανακαίνισης και επέκτασης των διυλιστηρίων των ΕΛ.ΠΕ. (Ελληνικά Πετρέλαια), που στην καρδιά της οικονομικής κρίσης επενδύουν 2,5 δισ. ευρώ, χρησιμοποιώντας με συμβάσεις έργου 2.500 εργαζομένους, εκ των οποίων περισσότεροι από τα δύο τρίτα είναι ξένοι εργάτες, κυρίως Ρουμάνοι, αλλά επίσης Βούλγαροι, Λιθουανοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Μολδαβοί κ.ά. Οι υπόλοιποι είναι Ελληνες, διαφόρων ειδικοτήτων.
http://prezatv.blogspot.com/
.

.

.

.

#ff0000;">Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε σήμερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τη δεύτερη προσφυγή κατά του τέλους ακινήτων που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αφού είχαν προηγηθεί το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και η Ανώνυμη Εταιρεία «Eurocapital».

Όπως υποστηρίζει ο ΔΣΑ στην προσφυγή του, η επιβολή του νέου τέλους αντίκειται σε διατάξεις του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά είναι αντιτίθεται και σε παλαιότερες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, καθώς και στη νομολογία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Καρλσρούης (Γερμανίας) και του Γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου.

Επισημαίνει πως το νέο “χαράτσι” δεν αποτελεί ανταποδοτικό τέλος αλλά νέο φόρο, η επιβολή του οποίου είναι αντισυνταγματική.
http://www.alterthess.gr

.

.

.

.

alt

#ff0000;">Ως την Τετάρτη καλούνται οι διοικήσεις των οργανισμών, όπου θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, να καταθέσουν τις λίστες του προσωπικού που αποχωρεί.
Μάλιστα, στους φορείς συμπεριλαμβάνονται και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών δημόσιες εταιρείες, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ. Η πρώτη «παρτίδα» αφορά στις διοικήσεις τους εξής φορείς:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)
Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)
Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ
Εταιρία Παγίων ΕΥΑΘ
Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ)
Αττικό Μετρό
Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου
Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών
Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
ΔΕΠΑΝΟΜ
ΘΕΜΙΣ
Εγνατία Οδός
ΕΥΑΘ
ΕΥΔΑΠ
Όπως καταγγέλλει το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Εργαζομένων ενάντια στις καταργήσεις δημοσίων φορέων και την εφεδρεία, το σχετικό έγγραφο εστάλη σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες πριν ακόμη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
“Είναι χαρακτηριστικό της κυβερνητικής αθλιότητας και αγριότητας το γεγονός ότι πριν καλά-καλά ψηφίσουν το έκτρωμα τους, είχαν ετοιμάσει και έστειλαν σε Δημόσιους Οργανισμούς και υπηρεσίες έγγραφο με το οποίο απαιτούν να σταλούν ονομαστικές καταστάσεις για την εφεδρεία- απόλυση μέχρι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Συντονιστικό μαζί με όλους τους εργαζόμενους και ανέργους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, θα εντείνει τη δράση του το επόμενο διάστημα με πολύμορφες κινητοποιήσεις”, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
http://www.alterthess.gr

.

.

alt
.

.

#ff0000;">Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζομένου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο συνήγορος του Β. Αιγαίου» του Γ. Κονδυλούδη, επειδή ο συγκεκριμένος υπάλληλος γράφτηκε στο σωματείο του και συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες και στις δράσεις του.
Η απόλυση αυτή συμπυκνώνει και αναδεικνύει τόσο την εργοδοτική τρομοκρατία που υφίστανται σήμερα οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, όσο και την συνολικότερη επίθεση που δέχονται από τις πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ..
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο εργοδότης αυτός είναι ο ίδιος ο οποίος έκλεισε σε μια νύχτα την προηγούμενη εφημερίδα του πετώντας στους δρόμους είκοσι εργαζόμενους, ο ίδιος που παρά τις εναντίον του δικαστικές αποφάσεις αρνείται να τους καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις, ο ίδιος που αρθρογραφεί κάθε εβδομάδα ενάντια σε κάθε εργατικό-κοινωνικό αγώνα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και διακηρύσσουμε τη διάθεσή μας να παλέψουμε στο πλευρό του, σε κάθε δράση ή κινητοποίηση το επόμενο διάστημα, ώστε να πετύχει την επαναπρόσληψή του.
Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!
http://financialcrimesnews.blogspot.com/

alt

#ff0000;">Με μηνύσεις απειλεί ο Μπουτάρης τους εργαζόμενους
Κρίσιμο αναμένεται το σημερινό δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Θεσσαλονίκης για την εργασιακή εφεδρεία και τη στάση που θα κρατήσει ο Γιάννης Μπουτάρης. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο και να καταθέσουν ψήφισμα ενάντια στην εφαρμογή της εφεδρείας στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Οι σχέσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη με τους εργαζόμενους βρίσκεται στο κόκκινο, μετά και το ντου των τελευταίων στο γραφείο του Μπουτάρη την προηγούμενη εβδομάδα για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών.
Μάλιστα σήμερα κυκλοφορούν δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες που αναφέρουν ότι ο κ.Μπουτάρης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον εργαζομένων για τη «συμπεριφορά» τους κατά τη διάρκεια της απεργίας των ΟΤΑ.
http://www.alterthess.gr
.

.

.

#ff0000;">Νέα 24ωρη απεργία, ενάντια στις μετατάξεις, την εφεδρεία και τις περικοπές, αποφάσισαν για αύριο Τρίτη, οι #ff0000;">εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με εξαίρεση τον ΗΣΑΠ όπου θα πραγματοποιηθεί 4ώρη στάση εργασίας και τον προαστιακό ο οποίος θα κινηθεί κανονικά.
Έτσι, την Τρίτη θα είναι ακινητοποιημένα λεωφορεία, τρόλεϊ και Μετρό ενώ χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει η πρωτεύουσα από τις 11 π.μ έως τις 4 μ.μ.
Σημειώνεται ότι τα ταξί θα κυκλοφορούν κανονικά.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320422

.

.

.

.

#ff0000;">Αίτηση υπαγωγής στην πτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, υπέβαλε σήμερα Δευτέρα (24/10) η Alapis συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι 1.400 εργαζόμενοι της Alapis βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα χωρίς να γνωρίζουν τί τους ξημερώνει. Μάλιστα έχουν ήδη δει τους μισθούς τους να πετσοκόβονται κατά 30% ενώ έχουν υπάρξει και αρκετές απολύσεις.
Οι εκατοντάδες αυτοί εργαζόμενοι, αποτελούν τα κυριότερα θύματα των ατασθαλιών του Λ. Λαυρεντιάδη, μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και τους καταθέτες της Proton, της τράπεζας που επίσης φούνταρε ο “φερέλπις επιχειρηματίας” και “μαικήνας των τεχνών”,  όπως τον αποκαλούσε σεβαστή μερίδα του αστικού τύπου.
Υπενθυμίζεται πως η μετοχή της Alapis υποχωρεί σήμερα (24.10) κατά 23,53% σε 0,0750 ευρώ. Το τελευταίο έτος έχει εξανεμισθεί το 77,4% της χρηματιστηριακής της αξίας.
Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας, καθώς και παραγώγων επί αυτής για σήμερα 24 Οκτωβρίου 2011, μετά την σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Το ΔΣ του ΧΑ θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης, σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΧΑ.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5216:aitisi-ypagogis-alapis-99&catid=92:er-apasxolisi&Itemid=275

.

.

.

.

#ff0000;">ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ!

Οι εκτυπωτές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων «στέρεψαν» από μελάνι και πλέον οι φορολογούμενοι καλούνται να τυπώσουν μόνοι τους τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας από τον υπολογιστή τους!  Σύμφωνα με την «Καθημερινή» Η κρατική μηχανή άφησε απλήρωτο τον προμηθευτή μελάνης των εκτυπωτών και δεν εξασφάλισε μία εναλλακτική πηγή προμήθειας των απαραίτητων υλικών. Συνεπώς, μεγαλύτερο data center της χώρας διαθέτει ποσότητες μελάνης, ικανές να καλύψουν την εκτύπωση μόλις 300.000 εντύπων.
http://prezatv.blogspot.com/

.

.

.

.

#ff0000;">Ενημέρωση από την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ της Δευτέρας 24-10-2011

#ff0000;">Συγκρότημα εφημερίδας Μακεδονία

Η συνεδρίαση του Δ.Σ άρχισε με την ενημέρωση από το προεδρείο, όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με την εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη, Β.Σουλοπούλου. Στην εταιρεία δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, συνολικά 44 άτομα (μεταξύ αυτών 26-27 δημοσιογράφοι) , με την Β.Σουλοπούλου να λέει ότι θέλει να απολύσει άλλα περίπου 30 άτομα από το προσωπικό. Παράλληλα η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, είπε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών που θα φτάνουν το 40%!!! Στην παρατήρηση πως το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλό, η ίδια είπε πως μπορεί να γίνει άντε…..39%. … Το Δ.Σ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις με στόχο το φύλλο του Σ/Κ και σε συνεργασία με τις άλλες ενώσεις θα γίνουν απεργίες, την Πέμπτη για τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας, την Κυριακή για τους δημοσιογράφους των Σπορ του Βορρά και της Θεσσαλονίκης και τους τεχνικούς και την Δευτέρα για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

#ff0000;">Εφημερίδα Αγγελιοφόρος.

Μετά την εργασιακή συνέλευση της περασμένης εβδομάδας, το προεδρείο συναντήθηκε την Πέμπτη με τον εκδότη Α.Μπακατσέλο . Ο εκδότης λοιπόν, ενημερώθηκε από τον Μ.Βοϊτσίδη ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση του διευθυντή της εφημερίδας να απολυθούν κάποιοι που έχουν δύο δουλειές. Ο Α.Μπακατσέλος είπε ότι αποδέχεται την επιστροφή των 14 απολυμένων μόνο αν γίνουν δραστικές περικοπές στους μισθούς, κάτω από το 35% που ο ίδιος φέρεται να είπε ότι είναι υψηλό ποσοστό. Η διαβούλευση θα συνεχιστεί από την επόμενη εβδομάδα,   ενώ το προεδρείο αρνήθηκε να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε μορατόριουμ ενόψει της συνέχισης του διαλόγου…

#ff0000;">Αθλητικά Νέα.

Ως γνωστόν, το σύνολο των συναδέλφων που απασχολούνται στα Αθλητικά Νέα βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο εκδότης οφείλει μισθούς περίπου 6 μηνών. Το τραγικό είναι ότι την επομένη που οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην επίσχεση, ο εκδότης με εξώδικο χαρακτήριζε καταχρηστική την επίσχεση, θεωρώντας ότι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι παραιτούνται από τις θέσεις εργασίας τους. Σε άλλους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε προειδοποίηση απόλυσης, πράγμα που σημαίνει ότι σε λίγο καιρό δεν θα δώσει σχεδόν καθόλου αποζημιώσεις. Η προκλητική και σαφώς παράνομη αυτή συμπεριφορά του Λ.Σκόρδα, δεν σταμάτησε εδώ. Χρησιμοποιώντας απεργοσπαστικό μηχανισμό έβγαλε την εφημερίδα, δημοσιεύοντας κείμενα χωρίς υπογραφές φυσικά. Ο κατήφορος για το αθλητικό φύλλο είναι δεδομένος και το Δ.Σ αποφάσισε να στηρίξει τους εργαζόμενους στις δικαστικές αίθουσες όπου θα προσφύγουν, ενώ θα εκδώσει ανακοίνωση καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες ενέργειες του Λ.Σκόρδα, ο οποίος προσβάλλει όχι μόνο την νοημοσύνη των δημοσιογράφων, αλλά και των αναγνωστών, με το φύλο που επιχειρεί να βγάλει.
http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

alt

#ff0000;">Την Τετάρτη 26/10 στις 7 μ.μ διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα
Την ερχόμενη ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/11 η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει για το μέλλον μας και ράβει νέο, ακόμη στενότερο και “κουρεμένο” κοστούμι φτώχειας και εξαθλίωσης.
 Χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την θέληση μας.
 Η παρούσα έκπτωτη, λαομίσητη και αδίστακτη “κυβέρνηση” (που ούτε καν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις). ή ίσως μια επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας, θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τις αποφάσεις που θα παρθούν και τα νέα μέτρα που θα τις συνοδεύουν, ενάντια στην θέληση του κυρίαρχου λαού.
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7 ΜΜ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΠΩΣ:
 1) ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 2) ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΣΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
3) ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΡΟΙΚΕΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ, ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.
#ffff00;">Ομάδα αντίστασης Συντάγματος
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/2610-7.html
.

.

.

.#ff0000;">Κανονικά θα εκτελούνται από αύριο στις 6 το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς η η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την αναστολή της απεργίας της.
Χθες, τρία πλοία με προορισμό την Κρήτη έσπασαν την απεργία, εκτελώντας κανονικά δρομολόγια.
Ωστόσο, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας για τα πληρώματα των πλοίων της ANEC και της ΝΕL λόγω οφειλής αναδρομικών και μη τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας στα πληρώματα.
 http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320514
.

.

.

.

#ff0000;">Στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων 9.00 – 11.30 και συνελεύσεις διαμαρτυρίας στα Δικαστικά Μέγαρα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο βαθμολόγιο – μισθολόγιο.

#ff0000;">18.30 Πανθεσσαλικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ταχυδρομείου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητών.

Εν τω μεταξύ,#ff0000;"> την Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, ενώ στον νέο κύκλο των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν σύντομα οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών – βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Την ίδια ώρα, #ff0000;">συνέχιση των κινητοποιήσεων με δυο 48ωρες αποχές αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και Πέμπτη, 26 και 27 Οκτωβρίου, και η δεύτερη την επόμενη εβδομάδα στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, εντατικοποίηση των κινητοποιήσεών τους προαναγγέλλουν οι υπάλληλοι των τραπεζών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλι κών Οργανώσεων Ελλάδας.

«Ο αγώνας των εργαζόμενων στις τράπεζες μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα και δεν πρόκειται να σταματήσει, μέχρι κυβέρνηση και τρόικα να καταλάβουν ότι αυτός ο λαός έχει ξεπεράσει τα όριά του και απαιτεί μια άλλη κοινωνική και οικονομική πολιτική», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ
http://www.babylonia.gr/news/topika-nea/ergasiaka-episfaleia-syndikalistika/apergies-kinitopoiiseis-ergazomenon/apergiako-deltio-sygkentroseis-poreies.html
.

.

.

.

#ff0000;">ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Την 20-10-2011, στην σχετική ψηφοφορία στην Βουλή, για την ψήφιση του φονικού πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προκάλεσε την παλλαϊκή κατακραυγή και αποδοκιμασία σύσσωμης της Ελληνικής κοινωνίας, οι Βουλευτές του…Νομού Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, Ηλίας Θεοδωρίδης και Βασίλειος Γιουματζίδης, ψήφισαν υπέρ του πολυνομοσχεδίου, αγνοώντας και προσπερνώντας αδιάφορα την περί του αντιθέτου εκφρασμένη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών, όπως εκφράστηκε μέσα από το κοινό ψήφισμα των φορέων μας, που τους κοινοποιήθηκε δημόσια αλλά και ατομικά.
Οι ανωτέρω βουλευτές αγνόησαν την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας προς το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου και προς τα επιβαλλόμενα από αυτό νέα αντιλαϊκά και εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, που μας οδηγούν όλους στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Οι παραπάνω βουλευτές αδιαφόρησαν επιδεικτικά και απαξιωτικά ακόμη και να απαντήσουν στις αιτιάσεις του ψηφίσματός μας ή έστω και να αιτιολογήσουν την επιλογή τους. Με τις ενέργειές τους αυτές, ήρθαν σε αντίθεση όχι μόνο με την λαϊκή βούληση, αλλά και με το ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Μετά από αυτά και όπως είχαμε έγκαιρα επισημάνει με το σχετικό ψήφισμά μας, η επιλογή μας και η αντίδρασή μας είναι μία και μοναδική.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ στον λαό του Δήμου Πέλλας την παραπάνω στάση των Βουλευτών του Νομού Πέλλας:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τους παραπάνω βουλευτές ότι παρά την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και των κοινωνιών του Δήμου Πέλλας να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, αυτοί έπραξαν το αντίθετο.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τους παραπάνω βουλευτές ότι μετά από την επιλογή τους αυτή, τελούν σε δυσαρμονία προς το λαϊκό αίσθημα των κατοίκων και των φορέων του Δήμου Πέλλας.
Κατόπιν τούτου δηλώνουμε ρητά και ομόψυχα ότι:
ΑΙΡΟΥΜΕ και ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ την εμπιστοσύνη μας προς του Βουλευτές του Νομού Πέλλας:
και δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε πλέον να μας εκπροσωπούν.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι εφεξής δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία εκδήλωση στην οποία οι παραπάνω βουλευτές θα είναι παρόντες και ότι δεν επιθυμούμε να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται στην περιφέρεια του Δήμου Πέλλας.
ΖΗΤΑΜΕ να μην παρευρεθούν και να μην συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού στα Γιαννιτσά της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Τέλος την ύστατη αυτή στιγμή:
ΖΗΤΑΜΕ από τους παραπάνω βουλευτές να αναλογισθούν την τεράστια ευθύνη τους και έστω και τώρα να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, εξοντωτική και απάνθρωπη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα στην καταστροφή και στην πτώχευση.
ΖΗΤΑΜΕ να ζητήσουν την διακοπή της απάνθρωπης και εξοντωτικής συνεχιζόμενης οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής, με την οποία όλο και περισσότεροι οδηγούμαστε καθημερινά κάτω από τα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης, και με την οποία όχι μόνο δεν λύνεται το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά αντιθέτως οδηγεί όλο και σε χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα και σε νέους δανεισμούς.
ΖΗΤΑΜΕ να απαιτήσουν την εφαρμογή των Νόμων και του Συντάγματος του Ελληνικού Κράτους και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιβολή οποιωνδήποτε μέτρων ελεγχόμενης νομιμότητας.
ΖΗΤΑΜΕ να εναρμονισθούν πλήρως με το κοινό λαϊκό αίσθημα των πολιτών της περιοχής, το οποίο πέραν πάσης αμφιβολίας είναι συντριπτικά και καθολικά διαμορφωμένο υπέρ της προαναφερόμενης θέσης μας.
ΖΗΤΑΜΕ να εφαρμόσουν τους όρους και τους κανόνες της Δημοκρατίας.
Οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου Πέλλας δεν μπορούν πλέον να στηρίξουν νέα μέτρα που εξαθλιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους. Οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου Πέλλας δεν επιθυμούν την συνέχιση της επώδυνης και αναποτελεσματικής αυτής οικονομικής πολιτικής, από μία κυβέρνηση υποχείριο των δανειστών της.-

Γιαννιτσά 24 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ:

1. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ .
2. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
4. Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ
5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
6. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
7. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
8. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΝΟΣOKOΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
10. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
11. ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
12. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ.
13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
http://xronika05.blogspot.com/2011/10/blog-post_8979.html

.

.

.

..

#ff0000;">Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «LEDRA MARRIOTT» ΖΗΤΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ!
Ηεργοδοσία του ξενοδοχείου «Ledra Marriott», επιχειρεί να ανατρέψει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν στο ξενοδοχείο, ξεκινώντας από τη μείωση των μισθών και φτάνοντας στην κατάργηση του διαλείμματος για φαγητό. Η διοίκηση – που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε κέρδη από τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων και την απλήρωτη δουλειά – επικαλείται την κρίση και με διάφορα εκβιαστικά διλήμματα θέλει να φορτώσει τις «ζημιές» της στις πλάτες των εργαζομένων, απαιτώντας την κατάργηση κάθε στοιχειώδους δικαιώματος και κατάκτησης.
Οι προτάσεις όπως και στο κείμενο της διαβούλευσης αναφέρονται είναι οι εξής:
Πάγωμα αυξήσεων για το 2010
Αδειες άνευ αποδοχών
Μείωση μισθών
Μείωση προσωπικού
Διαθεσιμότητες – εκ περιτροπής απασχόληση
Μερικό κλείσιμο τμημάτων
Διακοπή φαγητού, να δίνεται πέραν του οκταώρου (στο 8ωρο περιλαμβάνεται το 30λεπτο διάλειμμα για φαγητό, δηλαδή επιμήκυνση του ωραρίου στις οχτώμισι ώρες)
Ευελιξία προσφοράς εργασίας σε παραπλήσιους τομείς για κάλυψη κενών και αποφυγή πρόσληψης πρόσθετου προσωπικού.
Η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου μετά από συνάντηση με την εργοδοσία, με την οποία δε συζήτησε, καλεί τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη στις 3.30 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις και τη στάση τους.
http://prezatv.blogspot.com/
.

.

.

.

.

#ff0000;">Με 150.000 ευρώ «καθάρισαν» για οκτώ θανάτους
#ff0000;">Τρία χρόνια μετά και δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση Friendship Gas.

Η ολιγωρία και το ανύπαρκτο σύστημα επιβολής ποινών που τροφοδοτεί την αυθαιρεσία των εργολάβων δεν θα μπορούσε να βρει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το πολύνεκρο ατύχημα στο πλοίο Friendship Gas, στις 24 Ιουλίου του 2008, στο Πέραμα. Τρία και πλέον χρόνια μετά, η ποινική υπόθεση ακόμα δεν έχει εκδικαστεί, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι εργολάβοι, που εκτελούσαν τις εργασίες καθαρισμού του πλοίου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη όταν έγινε η έκρηξη που σκότωσε οκτώ εργαζόμενους, δεν έχουν υποστεί ουσιαστικά καμιά κύρωση. Τις πληροφορίες για την υπόθεση έδωσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα εργασίας, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Ο ευρωβουλευτής, αφού είχε υποβάλει επανειλημμένα ερωτήσεις στην ευρωπαϊκή επιτροπή, λαμβάνοντας μέχρι τώρα ως απάντηση ότι οι ελληνικές αρχές δεν στέλνουν στοιχεία, τελικά πληροφορήθηκε ότι:
• Στις τρεις εταιρίες, που κρίθηκαν υπεύθυνες για το «ατύχημα», επιβλήθηκαν πέντε πρόστιμα των 30.000 ευρώ το καθένα για ισάριθμες παραβάσεις, που ήταν το μέγιστο πρόστιμο που μπορούσε να επιβληθεί την εποχή του συμβάντος. Για τα πρόστιμα έχουν ασκηθεί προσφυγές και εφέσεις, και έτσι ακόμα δεν έχουν εκτελεστεί οι αποφάσεις.
• Η ποινική διαδικασία δεν έχει ακόμα προχωρήσει, αφού η δίκη έχει αναβληθεί τρεις φορές έως τώρα. Τελευταία δικάσιμος ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου και αναβλήθηκε, αφού όλως περιέργως η εκδίκαση είχε τοποθετηθεί σχεδόν τελευταία στο πινάκιο του δικαστηρίου. Να σημειώσουμε ότι οι κατηγορούμενοι διώκονται για πλημμελήματα. Επόμενη ημερομηνία εκδίκασης έχει προσδιοριστεί για την 1η Μαρτίου του 2012!
Είναι, λοιπόν, φανερό σε ποιο καθεστώς ασυλίας λειτουργούν οι εταιρίες στο Πέραμα, αλλά και πόσο διάτρητο είναι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης ακόμα και για αδικήματα που στρέφονται κατά της ζωής. Στο συγκεκριμένο «ατύχημα» υπήρξαν δυο διαφορετικά πορίσματα, τα οποία δίνουν διαφορετική ερμηνεία στα αίτια του ατυχήματος.
Στο μεν ένα, που συντάχθηκε από τους τρεις πραγματογνώμονες που όρισε η εισαγγελία Πειραιά και αφού στο μεταξύ η ανακρίτρια είχε αρνηθεί τη συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων στις έρευνες, αναφέρεται επί λέξη:
«Η πλέον πιθανή και εύλογη αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς… οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε αμέλεια του Β. Καββαδία, τεχνίτη ελασματουργού, και του άτυχου βοηθού του, Κωνσταντίνου Οικονομάκη». Ο «άτυχος» βοηθός ήταν μεταξύ των εργατών που ανασύρθηκαν νεκροί από τη δεξαμενή του πλοίου και ο (τυχερός;) τεχνίτης, ως εκ θαύματος, βγήκε σώος, για να υποδειχθεί ως ένοχος!
Στο πόρισμα που παρέδωσε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αντίθετα, γράφεται σαφώς ότι το δυστύχημα «οφείλεται σε έλλειψη μέτρων ασφαλείας» και, συγκεκριμένα, ότι «δεν υπήρχε ορθή επίβλεψη της εργασίας», «δεν υπήρχαν κατάλληλα πυροσβεστικά μέσα», «δεν υπήρχε ορθή εργασιακή πρακτική», «δεν υπήρχε σχέδιο διαφυγής και διάσωσης».
Κάπως έτσι, με δικονομικά τερτίπια και αντικρουόμενες (ή κατασκευασμένες;) πραγματογνωμοσύνες, οι ένοχοι παραμένουν ατιμώρητοι και τα εγκλήματα κατά της εργασίας από κακουργήματα μετατρέπονται σε πλημμελήματα, για να ξεχαστούν σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες.
http://www.e-dromos.gr

.

.

.

.

.

#ff0000;">Τους είπε κανείς πως το ποτάμι της αγανάκτησης θα κρατηθεί με συμφωνίες ΜΑΤ-ΚΝΑΤ???
#ff0000;">Απλήρωτοι εργαζόμενοι μετά το “κούρεμα” μισθών 30%!

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει το τελευταίο δίμηνο οι μειώσεις μισθών στις εμπορικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσίων, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ). Αρκετές επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα δεν καταβάλουν ακόμα και τους “κουρεμένους” κατά 20% – 30% μισθούς, που έχουν προέλθει κατά κανόνα από (εκβιαστική) μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε μερική ή σε εκ περιτροπής εργασία, και μάλιστα για χρονικά διαστήματα που υπερβαίνουν τους 5-6 μήνες.

Σε ελεύθερη πτώση οι μισθοί σε εμπόριο και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα, ενώ πολλές επιχειρήσεις προχωρούν σε μη καταβολή δεδουλευμένων

Σύμφωνα με τον οργανωτικό γραμματέα της ΟΙΥΕ Παν. Κυριακούλια, “πρωταθλητές” στις περικοπές είναι οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών (courier), όπου, εκτός των δύο μεγάλων «μητρικών» εταιρειών του χώρου (ACS, Speedex), οι υπόλοιπες, που λειτουργούν με το σύστημα franchise, ουσιαστικά έχουν προχωρήσει σε «ολική στάση πληρωμής μισθών» από το καλοκαίρι και μετά. Ακόμα στις επιχειρήσεις – εργολαβίες καθαρισμού και φύλαξης οι εργοδότες δεν καταβάλλουν μισθούς επικαλούμενοι την “ολική στάση πληρωμών” του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, που κατά κανόνα αμείβονται με 400 ευρώ, να είναι για μήνες απλήρωτοι. Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε αρκετές μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που δεν έχουν βάλει ακόμα λουκέτο.

Στον χώρο του λιανεμπορίου, σε πλήρη εξέλιξη είναι μια γενικευμένη προσπάθεια μείωσης των μισθών στα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (751 ευρώ μεικτά), καθώς αρνούνται να εφαρμόσουν την κλαδική σύμβαση που έχει συμφωνηθεί. Πρόκειται, όπως σημειώνει ο Θάνος Βασιλόπουλος, γραμματέας της ΟΙΥΕ, για «μεγαθήρια» του λιανικού εμπορίου, με μεγάλη ή ικανοποιητική κερδοφορία ακόμα και εντός της κρίσης, και περιλαμβάνει επιχειρήσεις όπως ο Βάρδας (πρόεδρος ΣΕΛΠΕ), ο όμιλος Folli – Follie  (Attica, Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών), Notos – Com, Πλαίσιο, Γερμανός, Jumbo, Κωτσόβολος, Multirama κ.ά. Το αποτέλεσμα είναι σε πρώτη φάση να γίνονται απολύσεις του «ακριβού» προσωπικού της κλαδικής σύμβασης και η πρόσληψη νέων 4ωρης ή 6ωρης εργασίας με τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ. Στην περίπτωση αυτή, ο μισθός του εργαζόμενου με 4ωρη εργασία στο εμπόριο από τα 459 ευρώ της κλαδικής σύμβασης του εμπορίου (άγαμος χωρίς προϋπηρεσία) διαμορφώνεται στα 376 ευρώ (μείωση 86 ευρώ μηνιαίως ή 20%). Ανάλογη είναι και η μείωση του μισθού για τους εργαζόμενους πλήρους 8ωρης εργασίας.

Απώλειες από 17% έως 20% έχουν οι εργαζόμενοι στην Sprider Stores, μία από τις λίγες επιχειρήσεις όπου υπεγράφη Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση. “Αυτό που περιμένουν οι εργοδότες είναι η εφαρμογή του άρθου 37 του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο καταργείται νομοθετικά η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων”, τονίζει ο Θ. Βασιλόπουλος, προσθέτοντας: Αποτέλεσμα θα είναι η αποχώρησή τους από τις εργοδοτικές οργανώσεις, ώστε να μην δεσμεύονται από την όποια κλαδική Σύμβαση, έτσι ώστε να μπορούν πια να εφαρμόζουν για το σύνολο του προσωπικού την ΕΓΣΣΕ. Οπως εξηγεί, στην περίπτωση αυτή ένας μέσος «ακριβός» εμποροϋπάλληλος με 30 έτη υπηρεσίας, που αυτή τη στιγμή αμείβεται βάσει της κλαδικής σύμβασης και με τα βασικά επιδόματα γάμου, 10ετούς προϋπηρεσίας και ταμείου με 1.934 ευρώ, θα κοστίζει μόνο 1.037 ευρώ μικτά. Η μείωση δηλαδή μπορεί να φθάνει ακόμα και τα 900 ευρώ!

Αυτή η πολιτική ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε μια σειρά μεγάλους εργασιακούς χώρους με τη μέθοδο των «εθελοντικών» ατομικών συμβάσεων και χαρακτηριστικά παραδείγματα τελευταία τα καταστήματα Λητώ, τα Alex Πακ και τη Media Markt, η οποία απορροφά ορισμένα καταστήματα της Saturn, που αποχωρεί από την Ελλάδα, «επαναπροσλαμβάνοντας» μέρος των μισθωτών της τελευταίας με τον μισθό της ΕΓΣΣΕ, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΣΣΕ που να καλύπτει τις επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΛΠΕ. Ο τελευταίος κινδυνεύει να διαλυθεί στην περίπτωση έκδοσης Διαιτητικής Απόφασης που να διατηρεί τα ισχύοντα της κλαδικής σύμβασης του εμπορίου, αφού πολλές από τις επιχειρήσεις – μέλη του θα προτιμήσουν να αποχωρήσουν από αυτόν, ώστε να μην δεσμεύονται για την εφαρμογή της.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=646736

.

.

.

.

#ff0000;">Επίθεση εναντίον της Βούλας Τεκτονίδου, που πρόσφατα έγινε βουλευτής, μετά την παραίτηση του Θωμά Ρομπόπουλου, εξαπολύουν άνεργοι της Θεσσαλονίκης. Την κατηγορούν ότι ψήφισε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και την προειδοποιούν για σύντομο κοινοβουλευτικό βίο…
Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Θεσσαλονίκης αναφέρει, ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της προς την πρ. προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας: «Ενημερώνουμε τα 2 εκατ. ανέργων ότι το υπ’ αριθμόν 154 «ναι» που ακούστηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της χουντικής – κατοχικής κυβέρνησης και ψηφίστηκε, εν μέσω μιας 48ωρης απεργίας που η συμμετοχή της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο – το πολυνομοσχέδιο που εξοντώνει την κοινωνία, ακούστηκε από την Βούλα Τεκτονίδου, η οποία ήταν περιφερειακή διευθύντρια Μακεδονίας – Θράκης του ΟΑΕΔ και καθημερινά είχε κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των ανέργων και έρχεται τώρα με την ψήφο της να το μεγιστοποιήσει.
Οι άνεργοι τονίζουν στην ανακοίνωσή τους πως «η Βούλα Τεκτονίδου, η οποία αντικατέστησε τον Θωμά Ρομπόπουλο, που παραιτήθηκε αφού ψήφισε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, αποδεικνύεται πάντα πρόθυμη (κατέβηκε επικεφαλής με το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε μία αποστολή από πριν χαμένη, στην οποία απέδειξε την πασοκική αφοσίωση)».
Οι άνεργοι προειδοποιούν μάλιστα την κ. Τεκτονίδου, λέγοντας: «Ενημερώνουμε την Βούλα Τεκτονίδου ότι ο κοινοβουλευτικός της βίος θα είναι πολύ σύντομος, δεν θα πέσετε, εμείς θα σας ρίξουμε».
http://xronika05.blogspot.com/2011/10/blog-post_5869.html

.

.

.

.

 

#ffff00;">Ας σταματήσουμε να κρύβουμε τις ανεπάρκειές μας, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τις επιλογές και τα λάθη των άλλων.

#ffff00;">Ας σταματήσουμε να αναπαράγουμε τους ρόλους που το θέαμα του συστήματος μας έχει μοιράσει…

#ffff00;">Η κρίση μας ξεσκεπάζει όλους.

#ffff00;">Ο εχθρός είναι εκεί, στην κυβέρνηση, στο κράτος, στην εκμετάλλευση και την αγορά, και πρέπει να τον στοχεύσουμε, παραμερίζοντας όχι μόνο τους τόνους των δακρυγόνων αλλά και όλο το παραπέτασμα των φετιχισμών που μας εμποδίζουν να τον πετύχουμε.

#ffff00;">Κώστας Χαριτάκης

http://efimeridadrasi.blogspot.com/
.

.

 

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο