Προς τη νίκη οδεύει η απεργία πείνας των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων

1. Να τερματιστεί η πολιτική απομόνωσης όλων των κρατουμένων και να επιστρέψει ο Sa’adat στον γενικό πληθυσμό της φυλακής, μετά την θεραπεία του.
2. Να επανέλθει η εσωτερική κατάσταση των κρατουμένων στην προ-Shalit κατάσταση, που θα περιλαμβάνει τα δικαιώματα της επικοινωνίας, των επισκέψεων και της εκπαίδευσης, που κερδήθηκαν μέσα από χρόνια πάλης των κρατουμένων. Αν μέσα σε τρεις μέρες δεν υπάρξει τελική συμφωνία, οι κρατούμενοι θα επιστρέψουν στην απεργία πείνας.
3. Η ηγεσία των απεργών καλεί να συνεχιστούν οι παλαιστινιακές, αραβικές και διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης και ζητάει την στήριξη όλων σε αυτή την περίοδο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων.

 

 

Δεν θα πάρει μέρος στην τριήμερη αναστολή της απεργίας o Sa’adat

Ο Ahmad Sa’adat, ο φυλακισμένος εθνικός ηγέτης, Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συνέχισε την απεργία πείνας, παρόλο που νοσηλευόταν και έστειλε τα συγχαρητήρια του στους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν στην πρώτη φάση της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων. Χάρη στην αντοχή και την ανθεκτικότητα των απεργών πείνας, η ηγεσία των κρατουμένων μέσα στις φυλακές, κατάφεραν μια νίκη που συμπεριλαμβάνει και τον τερματισμό της απομόνωσης. Ο Sa’adat θα συνεχίσει την απεργία του για να εξασφαλίσει ότι θα εφαρμοστούν πλήρως τα συμφωνηθέντα.

Ο Sa’adat μεταφέρθηκε στον σωφρονιστικό νοσοκομείο Ramlah, 20 μέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, στις 16 Οκτωβρίου. Σήμερα (18/10) βρίσκεται στην 23η ημέρα απεργίας, έχει χάσει περισσότερα από 10 κιλά και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως λιποθυμίες και εμετούς, εξαιτίας της άρνησης των αξιωματούχων του ισραηλινού σωφρονιστικού συστήματος να του επιτρέψουν το αλάτι, που μαζί με νερό, ήταν το μόνο που μπορούσε να καταναλώσει στη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Είναι επιτακτικό να στρέψει ο κόσμος τα μάτια του στον Sa’adat που βρίσκεται στο νοσοκομείο, για να εξασφαλιστεί ότι λαμβάνει την κατάλληλη υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ότι η νίκη των κρατουμένων –το τέλος της απομόνωσης- θα εφαρμοστεί πλήρως. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κατοχή είναι η μόνη υπεύθυνη για τη ζωή και την υγεία του Sa’adat και αυτό το αναγνωρίζει όλη η διεθνής κοινότητα.

  ΠΗΓΗ:   r-freepalestine

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο