Ανοιχτή συζήτηση του Συλλόγου Ιντιφάντα: Συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ. Θα το επιτρέψουμε;

 

Σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης και οι διαδοχικές εξεγέρσεις αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου (υπό την ενθάρρυνση πάντοτε των ΗΠΑ) επιλέγουν να διαμορφώσουν μια καινούργια συμμαχία με το Ισραήλ. Συμμαχία που ξεκινάει από την συνεκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και φτάνουν ως τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις καθώς και τις μεγάλες προμήθειες ισραηλινών οπλικών συστημάτων και μέσων καταστολής διαδηλώσεων.

Θεωρούμε την εκτυλισσόμενη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ μια ηθικά απαράδεκτη και πολιτικά επικίνδυνη εξέλιξη. Ηθικά απαράδεκτη, γιατί ενισχύει (και μάλιστα στρατιωτικά) το σιωνιστικό κράτος που συνεχίζει την κατοχή των αραβικών εδαφών και την εθνική εκκαθάριση χαμηλής έντασης του παλαιστινιακού λαού. Πολιτικά επικίνδυνη, γιατί δημιουργεί νέες εστίες ανάφλεξης στη Νοτιαονατολική Μεσόγειο και φέρνει την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία αντιμέτωπες με τον αραβικό κόσμο.
Γνωρίζουμε βέβαια ότι η βασική προτεραιότητα των κινημάτων στη χώρα μας είναι η αντίσταση στο Μνημόνιο, τις απολύσεις, τα χαράτσια και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ωστόσο, κρίνουμε ότι οι επιπτώσεις της οικοδομούμενης ελληνοϊσραηλινής συμμαχίας μπορεί να έχουν εξαιρετικά σοβαρές για την ελληνική κοινωνία. Κατά συνέπεια πρέπει να βρούμε τον τρόπο να εντάξουμε το ζήτημα στην ατζέντα των κοινωνικών αντιστάσεων.

Τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη στις 7:00μμ ο Σύλλογος Ιντιφάντα οργανώνει στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη) ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

« Συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ: Θα το επιτρέψουμε;»

Εισηγητές:

Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος
Βαγγέλης Πισσίας, Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος

Σύλλογος Ιντιφάντα

http://www.facebook.com/event.php?eid=156026364490366

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο