Newsroom – Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

http://omniatv.com/all-groups/viewdiscussion/674–7–2012?groupid=5
1) Συγκρούσεις κατά την 4η επέτειο της εξέγερσης του Δεκεμβρίου του 2008:
15 συλλήψεις και 69 προσαγωγές στην Αθήνα από τις συγκρούσεις χτες.
Μικροένταση στην πορεία στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια μικρής έκτασης στη Ρόδο
Μικρής έκτασης επεισόδια στην Πάτρα
Στην Καλαμάτα, νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή τους Δημήτρη Κουκούτση και με το σύνθημα «ΕΣΑ — ΕΣ ΕΣ — Ανθρωπιστές».
Βίντεο http://vimeo.com/55053709
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
http://photounion.gr/?p=565

2) Απολύθηκαν από τα ΙΚΕΑ όσοι δεν υπέγραψαν
O όμιλος Φουρλή, προχώρησε σε απολύσεις όσων διαμαρτυρήθηκαν και αρνήθηκαν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις. Χθες απολύθηκαν οι τελευταίοι 15 που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ενώ την περασμένη εβδομάδα είχαν φύγει άλλοι 10 εργαζόμενοι με τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης».

Οι απολυμένοι φέρονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ελπίζοντας σε δικαίωσή τους.

Η μείωση έφτανε στο 11% σε μισθούς που δεν ξεπερνούν στην πλειονότητά τους τα 480 ευρώ μεικτά ενώ επιβλήθηκε και κατάργηση της κλαδικής σύμβασης.

3) Συνδικαλιστές της ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΕΤΕ) προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή στην επανασύνδεση ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια στο κέντρο της Αθήνας.

Η άπορη μητέρα αδυνατούσε να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος που είχε φτάσει τα 2000€.

Στο παρελθόν μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης είχαν επανασυνδέσει το ρεύμα της, όμως αυτή τη φορά ο εργολάβος που είχε αναλάβει την διακοπή είχε αφαιρέσει εξ ολοκλήρου τη χελώνα.
Μόλις αυτό γνωστοποιήθηκε στους συνδικαλιστές έσπευσαν να επανασυνδέσουν το ρεύμα «υπερασπιζόμενοι το ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό» όπως ανέφεραν.
Η κίνηση αυτή έχει πολιτικό και όχι φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού ως σκοπό έχει να προκαλέσει συζήτηση για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος των διακοπών ρεύματος σε άτομα με χαμηλά ή ανύπαρκτα εισοδήματα.

4) Επίσκεψη Μεσάαλ στη Γάζα
Ύστερα από δεκαετίες εξορίας, σήμερα ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ πραγματοποίησε θριαμβευτική επίσκεψη στη Λωρίδα της Γάζας, αναπτερώνοντας ακόμη περισσότερο το ηθικό των Παλαιστινίων, μετά την σύγκρουση με το Ισραήλ.
Ο ηγέτης της Χαμάς θα μείνει για λιγότερο από δύο ημέρες στη Γάζα και όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ θα παραβρεθεί στην μεγάλη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για αύριο, για τον εορτασμό των 25 ετών από την ίδρυση της οργάνωσης αλλά και της «νίκης» μετά τις συγκρούσεις του Νοεμβρίου με τους Ισραηλινούς.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο