10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Με διαδηλώσεις υποδέχτηκαν οι Αιγύπτιοι το ΔΝΤ

http://gr.euronews.com/ Εκατοντάδες Αιγύπτιοι συγκεντρωθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Κάιρο. Αίτημα τους, η απόρριψη του πακέτου βοηθείας από το ΔΝΤ.

Πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει κάτι τέτοιο, πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Η αποστολή του οργανισμού έφτασε στην Αίγυπτο, προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας για το δάνειο ύψους 4,8 δις δολαρίων.

Η αιγυπτιακή οικονομία πλήττεται από την εξασθένιση της αιγυπτιακής λίρας, αλλά και την μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων που προκάλεσε η διετής πολιτική αναταραχή.

Ο φόβος ότι σε λίγο καιρό η χώρα δεν θα μπορεί να αγοράσει σιτάρι και πετρέλαιο ενίσχυσε την αναγκαιότητα να συνάψει η Αίγυπτος δάνειο.

Για να λάβει το δάνειο όμως το Κάιρο, η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει ότι προτίθεται και κυρίως ότι μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που θα της ζητηθούν.

Μέσα στα μέτρα εκτιμάται ότι θα είναι η αύξηση των φόρων και η μειώσεις των επιδοτήσεων για καύσιμα και ψωμί.

Επισκεφθείτε μας στο:
Youtube http://bit.ly/VO4CUD
Facebook http://www.facebook.com/euronews.ellinika
Twitter http://twitter.com/euronewsgr

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο