Ενημέρωση για Σπύρο Στρατούλη από την ΕΡΑ Open

29/12/2013
Eνημέρωση για τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη, που σήμερα βρίσκεται στην 49η ημέρα απεργίας πείνας, έγινε σήμερα από τον Παναγιώτη Κούστα στη Μεσημβρινή Ραδιοζώνη της ΕΡΑ Οpen. Στο ηχογραφημένο απόσπασμα αναφέρονται τα αιτήματα του Σπύρου Στρατούλη, η εγκληματική ολιγωρία των δικαστικών αρχών και η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του ιατρικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Επειδή δυστυχώς το απόσπασμα κόπηκε απότομα (για τεχνικούς λόγους) να προσθέσω αυτά που αναφέρθηκαν στη συνέχεια σχετικά με τη ψυχολογική πίεση που υπέστη ο Σπύρος Στρατούλης στο Νοσοκομείο, από το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και την αστυνομία, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να υπογράψει και να επιστρέψει πίσω στις φυλακές.

Στη συνέχεια της εκπομπής αναφέρθηκε πώς:

Το ιατρικό προσωπικό επέτρεπε στην πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη που φύλαγε του Στρατούλη να παραβρίσκεται στο χώρο που γινόταν η εξέταση ενώ είχε το δικαίωμα να το απαγορεύσει και βασικά είχε την υποχρέωση να το απαγορεύσει. Επίσης, απαγορεύθηκε στον γιατρό του Στρατούλη όχι μόνο να τον εξετάσει αλλά και να του μιλήσει, απαγόρευση που δεν την είχε στις φυλακές. Και μαζί με όλα αυτά, να του φέρνουν φαγητό δυο φορές την ημέρα, να ζητάει ένα μπουκαλάκι νερό και να μην του δίνουν και να αναγκάζεται να πηγαίνει μόνος του με τον ορό στις τουαλέτες για να πιει, η νοσοκόμα να φοβάται να μπει μόνη της χωρίς συνοδεία αστυνομικού – κάποιες από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ειδικά όταν μιλάμε για έναν απεργό πείνας.

Κάτω από αυτή την ψυχολογική πίεση ήταν επόμενο ο Σπύρος Στρατούλης να προτιμίσει να επιστρέψει στις φυλακές και έτσι και έπραξε και ενώ η υγεία του βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο.

Ανφέρθηκε επίσης ότι υπάρχουν περιπτώσεις γιατρών που έχουν φερθεί με απόλυτο σεβασμό σε απεργούς πείνας, όπως π.χ. οι γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας στην περίπτωση των Τούρκων απεργών πείνας, και πως όλα αυτά που συνέβησαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας με τον Σπ. Στρατούλη θα έπρεπε να απασχολήσουν σοβαρά τον Ιατρικό Σύλλογο.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο