Ημερολόγια Κρατουμένων | Φυλακές: Απεργία πείνας & Νομοσχέδιο

Ενώ η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων συνεχίζεται για 3η εβδομάδα, ο Υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο “για τη ρύθμιση επειγόντων θεμάτων του ποινικού και του σωφρονιστικού συστήματος.”

Τα αιτήματα των απεργών είναι η κατάργηση μιας σειράς νόμων όπως: ο Α’ «αντιτρομοκρατικόςνόμος» του 2001 του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα (εγκληματική οργάνωση), ο Β’ «αντιτρομοκρατικός νόμος» του 2004 του άρθρου 187Α (τρομοκρατική οργάνωση), ο κουκουλονόμος, ο νόμος για τις φυλακές τύπου Γ’ και η εισαγγελική διάταξη για τη λήψη DNA. Τέλος, οι απεργοί πείνας ζητούν την απελευθέρωση για λόγους υγείας του καταδικασμένου για τη δράση του στην οργάνωση 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού, καθώς πλέον το ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται στο 93%.

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στην έκτακτη εκπομπή “Ημερολόγια Κρατουμένων”, συζητάμε με τον Πάνο Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ & υπεύθυνο Δικαιοσύνης-Δικαιωμάτων, για την απεργία, το νομοσχέδιο και για τα άπειρα προβλήματα που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο