Οι “φιλίες” των κοιτασμάτων…

Τι θα κάνει η Ελλάδα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Κρήτης αν δεν έχει παραγωγική βάση; Πόσο φτηνά θα ξεπουλήσει τα κοιτάσματά της τώρα που το παιχνίδι χοντραίνει; Η πρόσδεση στο άρμα του Ισραήλ βάζει την Ελλάδα στο παιχνίδι της έντασης και τις στερεί τις πραγματικές αναπτυξιακές της δυνατότητες, ενώ τα ανταλλάγματα, δεν ήρθαν ποτέ…

Ο Βαγγέλης Πισίας μιλά για τη συμμαχία της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ, με φόντο τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Εξηγεί γιατί η συγκεκριμένη φιλία είναι επιζήμια για την Ελλάδα όχι μόνο σε ηθικό αλλά ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο ενώ διερωτάται αν πραγματικά πιστεύει κανείς ότι το Ισραήλ θα μας στηρίξει σε μια ενδεχόμενη ένταση με την Τουρκία.

Πάντως εκεί όπου η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέμενε βοήθεια, στα εβραϊκά λόμπι και στις χρηματαγορές, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Την ίδια στιγμή ο αραβικός κόσμος «βράζει». Η Κρήτη συνορεύει με την Αίγυπτο και τη Λιβύη αλλά οι παραδοσιακά καλές σχέσεις με τους άραβες θυσιάζονται για χάρη των Ισραηλινών χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον ούτε καν για την ελληνική παροικία στην Αλεξάνδρεια.

Η σφαγή των παλαιστινίων περνά στα «ψιλά» και τα ραντεβού του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Αραφάτ είναι πια ξεχασμένο παρελθόν. Κι όμως εκτός από ανήθικη και ανιστόρητη η στάση αυτή είναι και οικονομικά ασύμφορη καθώς η Αίγυπτος έχει τα δεκαπλάσια κοιτάσματα σε σχέση με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο