Στέλλα-Μιχάλης Κακογιάννης 1955/FULL

Σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης
Παραγωγή Μήλας Φιλμ
Σενάριο Μιχάλης Κακογιάννης
Πρωταγωνιστές Μελίνα Μερκούρη,
Γιώργος Φούντας,
Αλέκος Αλεξανδράκης,
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος,
Τασσώ Καββαδία,
Σοφία Βέμπο,
Κώστας Κακκαβάς,
Βούλα Ζουμπουλάκη
Πρώτη προβολή 21 Νοεμβρίου 1955
Μουσική Μάνος Χατζιδάκις
Διάρκεια 90 λεπτά
Γλώσσα Ελληνικά
Σελίδα IMDb
Σελίδα Cine.gr

Στέλλα είναι ο τίτλος κινηματογραφικής ταινίας, ελληνικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1955. Βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», ενώ είναι εμπνευσμένη δραματουργικά από το μύθο της Κάρμεν. Διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας ρετροσπεκτίβας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1960, με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας του 1956, καθώς και με το βραβείο ερμηνείας Isa Miranda, για τη Μελίνα Μερκούρη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών του 1955. Ήταν επιπλέον η ελληνική υποβολή για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του 1956. Υπήρξε η τελευταία ταινία της Μήλας Φιλμ, σημειώνοντας αξιοσημείωτη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία (134.142 εισιτήρια). Σε αυτή πραγματοποίησαν την πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή τους η Μελίνα Μερκούρη και ο Κώστας Κακκαβάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1_(%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1)

Απλά αναφέρω ότι για το “Αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι” η Ιωάννα Γεωργακοπούλου υποστήριζε μέχρι το τέλος της ζωής της ότι η μελωδία είναι απο το τραγούδι της “Τρελέ τσιγγάνε ”

http://rebetiko.sealabs.net/wiki/mediawiki/index.php/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο