Κινητοποίηση στις Φυλακές Τρικάλων

EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Δικαιοσύνης
κ.​ ​Σταύρο Κοντονή
Λεωφ. Μεσογείων 96 
-------------------

Οι κρατούμενοι της Δ1 πτέρυγας μετά από αρκετό καιρό υπομονής και ακόμα περισσότερο αναμονής από μια ριζοσπαστική και προοδευτική κυβέρνηση για τα δικαιώματα των ευπαθών ομάδων κρίναμε να σας αφυπνίσουμε με αυτό το κείμενο που θα θεωρηθεί από εμάς σαν κείμενο διαμαρτυρίας και εσάς να σας αφυπνίσει ώστε να δείτε ένα σοβαρό μακροχόνιο πρόβλημα κάποιων κρατουμένων οι οποίοι έχουν πέσει θύματα κάποιων οργανωμένων κυκλωμάτων εκμετάλλευσης ανθρώπων και σαν απλοί μεταφορείς (βαπτισμένοι καπετάνιοι, μηχανικοί, οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί φορτηγών) εκτίουν ποινές τις οποίες για να τις εκτίσουν θα έπρεπε ένας άνθρωπος να ζει όσα χρόνια ζει μια χελώνα – 400-600 χρόνια εφετείο Δωδεκανήσου, 400-800 χρόνια εφετείο Θράκης σε απλούς φτωχοδιάβολους μεταφορείς που δεν έχουν να καλύψουν στα χρόνια της κράτησής τους ούτε τα βασικά για τη διαβίωσή τους, πχ. οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστα, ρουχισμό, ούτε καν σκόνη για να πλύνουν τα ρούχα τους και δεν το συζητάμε για νομική υπεράσπιση, γιατί αυτό θα είναι μεγάλη ειρωνεία.

Δείτε το θέμα της μεταφοράς παράνομων μεταναστών εντός συνόρων να έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα. Διότι αυτό δεν αποτελεί ούτε ληστεία, ούτε ανθρωποκτονία, ούτε κλοπή, ούτε βιασμό. Και αναφέρουμε ενδεικτικά σε μια ακτίνα με τόσους κρατούμενους, πόσοι κρατούμενοι κρατούνται με το συγκεκριμένο αδίκημα και με τις παραπάνω ποινές ώστε να μην θεωρηθούν υπερβολή. Θα σας αναφέρουμε με ονοματεπώνυμο, υπογραφή και ποινές σαν πρώτο βήμα διαμαρτυρίας και μέχρι να μας ενημερώσετε ποιες είναι οι προθέσεις σας, η Δ1 πτέρυγα θα παραμένει ανοιχτή από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 και επιφυλασσόμαστε σε περίπτωση που μας αγνοήσετε να προχωρήσουμε και σε περαιτέρω κινητοποίηση.

ΥΓ. Κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης περιμένουμε από την ημέρα που αναλάβατε τα καθήκοντά σας αντικαθιστώντας τον κ. Παρασκευόπουλο να φέρετε προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τον καινούργιο ποινικό κώδικα και τον καινούργιο σωφρονιστικό κώδικα προς αντικατάσταση του απαρχαιωμένου ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα που έχει η χώρα, τα οποία είναι η αιτία να πέφτουν βροχή τα πρόστιμα από την ευρωπαϊκή ένωση για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μήπως νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να μας ενημερώσετε πότε τα ευρωπαϊκά νομοθετήματα θα έρθουν προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο ώστε να μην είμαστε στο σκοτάδι;

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Δ1 ΠΤΕΡΥΓΑΣ – ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
(ακολουθούν 41 υπογραφές)

Τρίκαλα 15/10/2017

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο