Πέραμα και Ζώνη: Αντιφασιστική παρέμβαση στα καραβάκια

Σήμερα, Σάββατο 21/10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η ανακοινωμένη αντιφασιστική παρέμβαση στα καραβάκια στο Πέραμα από την ΟΡ.Μ.Α., την Π.Ε.Ν.Ε.Ν., την Ε.Α.Σ.–Ε.Θ.Ε.Λ. και την Εργατική Λέσχη Δραπετσώνας–Κερατσινίου. Αφορμή της κινητοποίησης αποτέλεσε η συντονισμένη επίθεση Χρυσής Αυγής – ΕΛ.ΑΣ. στο αντιφασιστικό κίνημα σε καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση την 20/09, που πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην προκλητική εμφάνιση των ηγετικών στελεχών της Χ.Α. δύο ημέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Π.Φύσσα στην περιοχή.

Συγκεντρωμένοι, σήμερα, στα καραβάκια δηλώσαμε ανυποχώρητοι στην κατοχύρωση των εργατικών γειτονιών, εκδιώκοντας τους λιγοστούς φασίστες και απονομιμοποιώντας τους κοινωνικά. Η μικροφωνική που στήθηκε έδωσε το ξεκάθαρο μήνυμα πως το κλείσιμο των γιαφκών και των εργοδοτικών σωματείων τους θα επιφέρουν την οριστική διάλυση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας.

Αντιθέτως, ρόλος της ΕΛ.ΑΣ., ντροπιαστικός και αντιδημοκρατικός για άλλη μια φορά, επικεντρώθηκε στην προστασία και κάλυψη των γραφείων του φασιστικού ναυπηγοεπισκευαστικού σωματείου της Χ.Α. “Αγ.Νικόλαος”. Απέναντι σε μία δημοσίως ανακοινωμένη πολιτική κινητοποίηση, επέλεξε να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στις γειτονιές του Περάματος, συγκεντρώνοντας περί τις 10 κλούβες με διμοιρίες των ΜΑΤ. Κι όλα αυτά για να περιφρουρήσει μια δεκαριά μέλη της υπόδικης ναζιστικής οργάνωσης. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για πολλοστή φορά την πολιτική υποκρισία της ως προς τον αντιφασισμό.

Η δράση μας αυτή, ως μέρος μιας αλληλουχίας αντιφασιστικών μαχών, έρχεται να ενδυναμώσει τη δίκαια επικράτηση του στρατοπέδου μας στις περιοχές του Πειραιά, του Περάματος και της Σαλαμίνας απέναντι στους φασίστες. Πρόκειται για τις τελευταίες περιοχές όπου τολμάει ακόμα να εμφανιστεί η ανίκανη και υπό διάλυση ηγεσία της Χρυσής Αυγής στα Α.Τ. ή τα γραφεία της. Φαινόμενα συμμορίτικων τραμπουκισμών από μέλη της, όπως οι επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών, αφισοκολλητών της Π.Ε.Ν.Ε.Ν. και συνδικαλιστών του Π.Α.Μ.Ε., αποτυπώνουν το κύκνειο άσμα της υπόδικης ναζιστικής οργάνωσης. Το “θηρίο” σπαρταράει λίγο πριν το τέλος του!

Η κινητοποίηση στα καραβάκια έρχεται μία ημέρα μετά την μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά που στρίμωξε τους φασίστες μέσα στα γραφεία-γιάφκες τους και πίσω από αρκετές κλούβες των ΜΑΤ. Στα δήθεν εγκαίνια τους, οι υπόδικοι ναζί, μας απέδειξαν περίτρανα ότι μαζεύτηκαν στα γραφεία για να κηδέψουν την κανιβαλιστική ιδεολογία τους, λίγο πριν τα κλείσει και αυτά το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα.

Η ΟΡΜΑ με αιχμές την αποφασιστικότητα και την οργάνωση προετοιμάζει τις επόμενες μεγάλες αναμετρήσεις. Δίχως ενδοιασμούς και ανοχή στη μισαλλοδοξία, με οργάνωση και αποφασιστικότητα ακυρώνουμε το αυριανό (Κυριακή 22/10) μάζεμα φασιστικών ομάδων στην Αθήνα με δυναμική αντιφασιστική–αντισεξιστική–αντιτρανσφοβική συγκέντρωση στην πλ.Συντάγματος στις 4μμ.

Διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούν το γραφείο του φασιστικού σωματείου

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο