Το πρώτο Workers Fest στη Νέα Ιωνία

Στις 21 Οκτωβρίου 2017 έγινε στον πολυχώρο του συνεδριακού κέντρου της Νέας Ιωνίας από τον Συντονισμό Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία το πρώτο Workers Fest. Και παρά την μικρή του διάρκεια -από τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής- πραγματικά δικαίωσε τον τίτλο του Φεστιβάλ που αρχικά ακουγόταν σαν λεκτική υπερβολή.

Κι όμως οι διοργανωτές κατάφεραν να χωρέσουν σε έναν αρκετά περιορισμένο -αλλά πολύ λειτουργικό χώρο- όσα θα περίμενε κανείς από ένα φεστιβάλ και σε αρκετές περιπτώσεις με υψηλότερη ποιότητα από πολλά “καθιερωμένα” κινηματικά φεστιβάλ.

Τρεις παρουσιάσεις-συζητήσεις, μια έκθεση φωτογραφίας, μια έκθεση κόμικς και γελοιογραφίας, βιντεοπροβολές ντοκιμαντέρ, παιδικό πρόγραμμα με αφήγηση λαϊκών παραμυθιών (που κράτησε και πολλούς ενήλικες), συναδελφική κουζίνα με σπιτικά φαγητά, μπαρ και μουσικό πρόγραμμα (αρχικά από dj και στη συνέχεια με ζωντανές εμφανίσεις των Υπεραστικών και μιας ρεμπέτικης μπάντας εργαζομένων στη Nokia).

Όμως η ζεστασιά που ανέδιδε το πρώτο Workers Fest ήταν το πιο όμορφο στοιχείο του, πράγμα που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και την επιτυχία του. Ο συνδυασμός ενδυνάμωσης των εργαζομένων του Συντονισμού που ήδη γνωρίζονταν από τους κοινούς τους αγώνες και απεύθυνσης στον κόσμο της Νέας Ιωνίας ήταν πραγματικά μοναδικός και έγινε χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια.

Το πρώτο Workers Fest κατάφερε να είναι συμπεριληπτικό κι αυτό είναι σχετικά σπάνιο γεγονός στις κινηματικές εκδηλώσεις.

Μακάρι αυτή να είναι μια παράδοση που δημιουργήθηκε απόψε και θα καθορίσει όσα επόμενα Workers Fest ακολουθήσουν…

Ακολουθεί ένα μικρό φωτορεπορτάζ:

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο