Για την μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος

Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Επίθεση στην τρανσφοβία και τον ρατσισμό. Άφαντοι οι φασίστες.

Εκατοντάδες αγωνιστές πλαισίωσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί στις 4μμ στην πλατεία Συντάγματος. Από νωρίς το μεσημέρι, η ΟΡ.Μ.Α. κατέλαβε τον χώρο του καλέσματος προκειμένου να κατοχυρώσει την παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος.

Για άλλη μία φορά, αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ έστησαν στενό κλοιό γύρω από τους αντιφασίστες προσπαθώντας με ασφυκτική πίεση να παρεμποδίσουν την παρουσία τους εκεί. Όμως, δεν τους έγινε το χατίρι και το πάνω μέρος της πλατείας κρατήθηκε κόντρα στις προθέσεις των ΜΑΤ του Τόσκα. Ενώ, στη συνέχεια, δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας μπας και διασφαλίσουν την ασφαλή παρουσία των φασιστών. Μια παρουσία από 20 μίζερους και γραφικούς νεοναζί, απόνερα της Χρυσής Αυγής, που είχαν μαζευτεί εκατοντάδες μέτρα μακριά, γεμάτοι κατάθλιψη και μοναξιά σε μία γωνιά από όπου σε λιγότερο από μία ώρα έφυγαν με την ουρά κάτω από τα σκέλια, πάντα φυσικά με τη συνοδεία πολλαπλάσιων μπάτσων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, μετά τον Πειραιά και το Πέραμα, να σιγοντάρει τους νεοναζί, προστατεύοντας τους από το μένος του αντιφασιστικού κινήματος, από την οργή κάθε δημοκράτη, ενώ την ίδια ώρα έστηνε πανηγύρια στην Μακρόνησο πάνω στα σώματα των βασανισμένων αγωνιστών μίας ολόκληρης γενιάς προσπαθώντας να εξαγοράσει συνειδήσεις και να πουλήσει έναν κάλπικο «αντιφασισμό».

Στον Πειραιά την Παρασκευή προστάτευσε 50 τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, την επόμενη μέρα στο Πέραμα 15 τραμπούκους της ίδιας φάρας που είχαν ταμπουρωθεί στο εργοδοτικό «σωματείο» της περιοχής. Απόψε προκάλεσε σαμποτάζ στην ομαλή κυκλοφορία του κέντρου, προσπαθώντας να απομονώσει τους πάνω από 1000 αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε καταπιεσμένου από την δυσωδία του φασιστικού υπονόμου.

Όσο και να προσπαθούν οι φασίστες να ανατρέψουν το κλίμα που επικρατεί, αντιμετωπίζουν συνεχώς τον μαχητικό αντιφασισμό που τους χαλάει τα σχέδια. Τα μίζερα νούμερα που συγκέντρωσαν το τριήμερο αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της αντιστροφής των όρων που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ο φασισμός χάνει έδαφος μέρα τη μέρα και πλέον χρειάζεται από τη μεριά μας, με υπομονή και αποφασιστικότητα, να δώσουμε οριστική λύση.

Σήμερα αρκούν αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ και τα στραβά μάτια των ξεπουλημένων του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι φασίστες να καταφέρνουν να τα λένε με τον εαυτό τους. Και αυτό θα λήξει σύντομα και ο μαχητικός αντιφασισμός θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο