Αντιφασιστική παρέμβαση στο σχολείο του Αμίρ και συμμετοχή στις αντιφασιστικές πορείες στη Δάφνη

Εν έτει 2017 περιστατικά όπως αυτά του μαθητή Αμιρ από τη δάφνη σίγουρα δεν μας αφήνουν έκπληκτους. Ξέρουμε για τι είναι ικανοί οι φασίστες και έχουμε δει να γίνονται πολύ χειρότερα τα περασμένα χρόνια. Για εμάς το να μένεις έκπληκτος μπροστά σε τέτοια περιστατικά τη στιγμή που το 3ο κόμμα στη βουλή είναι ναζιστικό είναι θέση. Έκπληκτοι μένουν αυτοί που επέλεξαν το δρόμο της αδιαφορίας της εξατομίκευσης του “θα ζήσω εγώ και ας πεθάνουν και μερικοί περιττοί”. Και βέβαια εκπληκτοι μένουν πάντα οι κρατικοί μηχανισμοί που χρειάζονται μήνες για να εξακριβώσουν το που, το ποιός και το γιατί, αφού έχουμε δημοκρατία υποτίθεται.

Εμείς από τη μεριά μας δε χρειαζόμαστε μήνες για να καταλάβουμε πως λειτουργεί ο φασιστικός δάκτυλος μέσα σε κοινωνικά υποκείμενα όπως οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. Κάποια πράγματα βγάζουν μάτι από μακριά. Την Τετάρτη 8/11 οργανώσαμε παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο όπου φοιτά ο Αμιρ με σκοπό από τη μια να εξακριβώσουμε από κοντά το ρόλο του διευθυντή (με τον οποίο μιλήσαμε μέσα στο σχολείο) στον οποίο αναφέρθηκε ο εν λόγω σύλλογος όπως και σε ποιό βαθμό έπαιξαν ρόλο αυτοί οι ευαίσθητοι γονείς που συνέταξαν αυτήν την ανακοίνωση.

Στο 6ο δημοτικό σχολείο δάφνης φοιτούν εδώ και μερικά χρόνια πολλοί μετανάστες κα πρόσφυγες μαθητές οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα έως τώρα, το ποσοστό τους κυμαίνεται περίπου στο 30-40%. Κατά το παρελθόν τη σημαία έχουν κρατήσει και αλλοδαποί μαθητές χωρίς εντάσεις. Αυτή τη χρονιά με αφορμή το νέο νόμο για τους επιλαχόντες σημαιοφόρους Βρήκαν αφορμή κάποιοι ρατσιστές γονείς που μέχρι στιγμής δεν είχαν την κυριαρχία μέσα στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, να σηκώσουν θέμα ξεσπώντας πάνω σ΄ένα μαθητή που μόλις ήρθε στο σχολείο. Η διεύθυνση του σχολείου έχοντας την αντίληψη του “ας το κρύψω για να μη βρουν ευκαιρία οι ρατσιστές ” και πατώντας σ΄ένα αρχικό δισταγμό της οικογένειας που εν τέλει δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει τη σημαία επέλεξε να μην τη δώσει στον Αμίρ αλλά σε άλλο μαθητή. Έτσι ηρέμησε και ο φιλόξενος σύλλογος γονέων που κατα τα άλλα δεν είχε πρόβλημα να δεχτεί συγχαρητήρια από τη χρυσή αυγή για την στάση του.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι γονείς στο σύλλογο δεν είναι ούτε τόσο θρασύδειλα σκουπίδια ούτε τόσο περιορισμένης νοητικής ευθύνης όπως αυτό το κομμάτι που ενορχήστρωσε την επίθεση στο σπίτι του Αμιρ, η σιωπή τους δεν είχε ως αποτέλεσμα την άμβλυνση τη έντασης. Το συμπέρασμα ήταν και θα παραμείνει ένα : όταν δεν ξεριζώνεις το φασισμό απ’ τα θεμέλια του, θα τον βρίσκεις πάντα μπροστά σου. Όσο δεν αντιμετωπίζεται κάθε φασιστικός θύλακας εν τη γενέσει, αυτός θα μεγαλώνει και καμία στάση σιωπής ή στραβών ματιών δε τον αναχαιτίζει.
Απ΄τη μεριά μας θα φροντίσουμε να καθαρίσουμε κάθε σχολείο, κάθε γειτονιά, κάθε χώρο από τους κανίβαλους αυτού του κόσμου. Στη Δάφνη μόλις τώρα αρχίζουμε.

Τέλος με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή, εκτός από την παρέμβαση στο σχολείο,καλέσαμε και συμμετείχαμε με συγκροτημένο μπλοκ στις πορείες της Τρίτης 07/11 και της Παρασκευής 10/11.

Επόμενη αντιφασιστική κινητοποίηση στο 144 Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια αύριο 12/11, 10πμ, Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, Μετρό Σεπολίων για να ανατρέψουμε τις κανιβαλιστικές διαθέσεις των φασιστών στην περιοχή εξασφαλίζοντας τη φοίτηση των παιδιών των μεταναστών.

bty

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο