Κινητοποίηση ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα: ανακοίνωση 4η

«Αν μέχρι την Τετάρτη 15 Νοεμβρη δεν έχουμε καμία απάντηση απ' το υπουργείο δικαιοσύνης τότε θα δυναμώσουμε κι άλλο τη φωνή μας»

Σήμερα 12 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της κινητοποίησης ενάντια στις νέες φασιστικές διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα, ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ, πέρα από το προβλεπόμενο ωράριο για δύο ώρες.

Πριν μία βδομάδα, ο γενικός διευθυντής συντονισμού σωφρονιστικών καταστημάτων Δουλάμης Παύλος, στην συνάντηση του με την Επιτροπή Αγώνα, μας διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματά μας (τα οποία χαρακτήρισε δίκαια) θα μεταφερθούν στο υπουργείο ώστε να μας δοθούν απαντήσεις.

Αντίθετα όμως το υπουργείο ακολούθησε το δόγμα του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».
Έτσι, την Πέμπτη 9 Νοέμβρη ξεκίνησε η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς καν τη συμμετοχή της επιτροπής δικηγόρων που έχει συσταθεί για να μας εκπροσωπεί.

Οι μυστικές επικερδείς συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες (η Group 4 χρηματοδοτείται για τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια), οι συναλλαγές και τα ανταλλάγματα με την δικαστική εξουσία (υπερεξουσίες των εισαγγελέων μέσα στην φυλακή), η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΥΠΟΥ Γ’ (άρθρο 11 παράγραφος 4), η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας των κρατουμένων που παίζονται πάνω στην πλάτη μας, καταργούν οποιαδήποτε προοπτική στους φυλακισμένους και λειτουργούν σαν μια διαρκής θανατική ποινή.

Αν μέχρι την Τετάρτη 15 Νοεμβρη δεν έχουμε καμία απάντηση απ’ το υπουργείο δικαιοσύνης τότε θα δυναμώσουμε κι άλλο τη φωνή μας και η κινητοποίηση μας θα επεκταθεί και στις νυχτερινές ώρες .

Επιτροπή Αγώνα γυναικείων- αντρικών φυλακών Κορυδαλλού (πτέρυγες Α, Β, Γ, Δ και Α’ παράρτημα υπογείου καταστήματος)

Υ.Γ. Η κινητοποίηση με το ανοιχτό κράτημα προαυλίου έχει ήδη ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη στις γυναικείες φυλακές.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο