Πάνω από 300 αντιφασίστες και αντιφασίστριες υποδέχθηκαν τα παιδιά των μεταναστών την Κυριακή, 12/11, στο 144ο Δημοτικό Σεπολίων. Από νωρίς το πρωί η ΟΡ.Μ.Α. βρισκόταν στο μετρό της περιοχής (βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο), εξασφαλίζοντας την παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, στήνοντας μικροφωνική και μοιράζοντας το 5ο τεύχος της Αντιφασιστικής Φρουράς. Στη συνέχεια κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες κατευθυνθήκαμε στο σχολείο για να υποδεχθούμε τα παιδιά των μεταναστών από το Πακιστάν.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 29/10, την ημερομηνία που προβλεπόταν η έναρξη μαθημάτων είχε μαζευτεί ένας ακροδεξιός οχετός προκειμένου να χύσει το ρατσιστικό του δηλητήριο. Οι φασίστες που συγκεντρώθηκαν εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κατά συντριπτική πλειοψηφία φυτευτοί από άλλες περιοχές της Αθήνας.
Το χίλιο-παιγμένο χαρτί των μεταφερόμενων ”αγανακτισμένων κατοίκων” που άλλες φορές παίρνει τη μορφή των ”επιτροπών κατοίκων” και άλλες των ”αγανακτισμένων γονιών” απέτυχε για άλλη μία φορά!

Στα Σεπόλια – Κολωνό οι “Επιτροπές Κατοίκων” έχουν πάει στα σκουπίδια. Αλλά ακόμα και οι νυχτερινές επιδρομές, οι μεμονωμένες τραμπούκικες δράσεις των ναζί περιθωριοποιούνται όλο και περισσότερο. Το αντιφασιστικό κίνημα αποτρέπει τη συγκρότηση ρατσιστικών δράσεων και δεν αφήνει τη σύγχυση και τα ακροδεξιά στοιχεία να αποκτήσουν ειρμό και συνέχεια. Σύντομα η γειτονιά θα έχει αφήσει τις ναζιστικές συμμορίες στο παρελθόν σαν έναν κακό εφιάλτη.
Η αλληλεγγύη θα κυριαρχήσει και οι φασίστες θα καταλήξουν στις τρύπες τους!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments