Κινητοποίηση κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα: ανακοίνωση 5η

«Καλούμε τον υπουργό δικαιοσύνης να εξετάσει ξανά όλα όσα σκέφτεται να νομοθετήσει για εμάς, χωρίς εμάς.»

Ενημέρωση από την κινητοποιήση στις φυλακές
Ανακοίνωση 5η

Στις 14/11/2017 στα πλαίσια του αγώνα μας ενάντια στο σωφρονιστικό κώδικα κλιμακώσαμε τον αγώνα μας κρατώντας ανοικτά τα προαύλια από τις 17:30 έως τις 20:30 (το κλείσιμο των προαυλίων σύμφωνα με τον κανονισμό γίνεται στις 17:30). Η κλιμάκωση θα συνεχιστεί μέχρις ότου αποσυρθεί ο κατάπτυστος και αναχρονιστικού περιεχομένου σωφρονιστικός κώδικας, ο οποίος εξουδετερώνει κάθε εναπομείναν ανθρώπινο δικαίωμα μας. Έτσι στις 15/11/2017 αποφασίσαμε να κρατάμε ανοικτά τα προαύλια και το μεσημέρι (12:00 – 14:00) μαζί με άρνηση μας να μπαίνουμε στα κελιά μας κατά τη μεσημεριανή κατάκλιση όπως επίσης να παρατείνουμε κατά μία ώρα το βραδινό κλείδωμα των κελιών (από τις 20:00 στις 21:00).

Καλούμε τον υπουργό δικαιοσύνης να εξετάσει ξανά όλα όσα σκέφτεται να νομοθετήσει για εμάς, χωρίς εμάς.

Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας δεν εισάγει τίποτα άλλο πέρα από την νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών του επόπτη εισαγγελέα και τον πειθαρχικό του ρόλο εξ ολοκλήρου στο τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο φυλακής ως άλλος δήμιος Ο σωφρονιστικός κώδικας, πρέπει να είναι σωφρονιστικού περιεχομένου εξ ορισμού κι όχι απόλυτα αφιερωμένος στον πειθαρχικό έλεγχο των κρατουμένων, με οποιοδήποτε τρόπο. Καμία επιστήμη δεν αποδέχεται την τιμωρία και τον βασανισμό, ως μέτρο πειθαρχίας και ειδικά σωφρονισμού.
Για αυτό καλούμε το υπουργείο να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και να αποσύρει ή να ικανοποιήσει όσα αιτούμαστε και αναφέρουμε τεκμηριωμένα ως καταχρηστικά και αφορούν το πετσόκομμα των – εδώ και χρόνια – κεκτημένων δικαιωμάτων μας! Αν μέχρι τη Παρασκευή δεν λάβουμε κάποια επίσημη απάντηση απ’το υπουργείο που να μας δικαιώνει τότε θα κλιματώσουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας κρατώντας ανοιχτό το προαύλιο ως τις 21:30… και έπεται δυναμική συνέχεια.

Επιτροπή Αγώνα γυναικείων – αντρικών φυλακών Κορυδαλλού (Α, Β, Γ, Δ, και Α θέση υπογείου παραρτήματος)

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο