«Αγωνιστικός» Δεκέμβρης και για το σωματείο σωφρονιστικών υπαλλήλων

του Βασίλη Δημάκη*

Την πρώτη του Δεκέμβρη το σωματείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων Κορυδαλλού εξήγγειλε προειδοποιητικές κινητοποιήσεις για αυτή την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, η οποία μάς τοιχοκολλήθηκε σήμερα. Στερώντας μας τα επισκεπτήρια με συγγενείς, συνηγόρους κτλ, αυτή είναι η δεύτερη φορά που το σωφρονιστικό σωματείο των βαθιά «συνδικαλιστών» ανθρωποφυλάκων προβαίνει σε μια τέτοιου είδους κατάπτυστη απόφαση.

Την πρώτη φορά κλιμάκωσαμε την ένταση του αγώνα μας ως αντίποινα στα αντίποινα, βέβαια, από την κοινωνική κατακραυγή πανταχόθεν, κοινώς το κράξιμο δηλαδή, όλων όσων έμαθαν για τον τρόπο που προσπαθούν να περιφρουρήσουν τα εργασιακά δικαιώματά τους, αναγκάστηκαν να αναστείλουν της κινητοποίησή τους, διότι βύθιζαν το ηθικό έρεισμα τις διεκδίκησής τους, όχι για κάποιον άλλο λόγο δηλαδή, μη φανταστεί κανείς… Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα τώρα, λίγες μέρες μετά… «θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει».

Οι κρατούμενοι αντιλαμβανόμαστε τις εργασιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανθρωποφύλακες κατά την (εξάωρη) βάρδια τους αλλά όμως θεωρούμε την απόφασή τους αυτή, ως μία ακόμα αποκοτιά του βρώμικα συνθηκολογημένου τους οργάνου.

Όλη αυτή η προσπάθεια να καμφθεί ο δίκαιος αγώνας των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, υπαγορεύεται από τους μπόλικους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που εκπροσωπούνται απόλυτα στο σωματείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, είτε από την παλιά είτε από τη νέα φουρνιά των δοσίλογων συνδικαλιστών, που λειτουργούν ως φερέφωνα της εκάστοτε εξουσίας.

Ο συγκεκριμένος τρόπος διεκδίκησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων, είναι συνδικαλιστικά απαράδεκτος και ανήθικος, αγωνιστικά δε προδοτικός και δεν πρόκειται να τύχει καμιάς συμπάθειας και αλληλεγγύης από οποιονδήποτε ελεύθερο άνθρωπο.

Εμείς ως κρατούμενοι, αποκλιμακώσαμε σημαντικά την ένταση του αγώνα, σεβόμενοι ακόμα και τα δικά τους αιτήματας, αυτοί όμως ως αδίστακτοι ανθρωποφύλακες για άλλη μία φορά -και μιλάω βεβαίως για το άρρωστο και βορβορώδες συνδικαλιστικό τους κομμάτι- έπραξαν βάσει εντολών του πολιτικού τους υποβολέα, ως είθισται να συμβαίνει, ενάντια σε κάθε αγωνιστική και ηθική ευταξία που διέπει κάθε μορφή δίκαιης (;) διεκδίκησης.

Η κλιμάκωση και η αντίδραση είναι μονόδρομος. Οποιοσδήποτε εφησυχασμός ή κατανόηση  σε τέτοιου είδους οριζόντιες κατασταλτικές πρακτικές, που εφαρμόζουν τα γνωστά, επίμεμπτου περιεχομένου, σωφρονιστικά πτώματα του Κορυδαλλού εξασφαλίζοντας περαιτέρω ασυλία, θα συνιστούσε από μέρους μας απροκάλυπτη συνενοχή  σε σχέση με το επιβεβλημένο αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουν οι αγώνες μας για την προστασία των κεκτημένων δικαιωμάτων μας.

Ούτε βήμα πίσω από τους αγώνες μας εναντίον του νέου σωφρονιστικού κώδικα σε ότι αφορά τα δικαιώματά μας!

*Βασίλης Δημάκης
Μέλος της Επιτροπής Αγώνα εναντίον του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα
Φυλακές Κορυδαλλού, Πτέρυγα Δ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο