Πολιτική εκδήλωση Σαλαμίνας – Απόκρουση επίθεσης και κυνήγι φασιστών

Με συμμετοχή άνω των 60 ατόμων πραγματοποιήθηκε η Πολιτική Εκδήλωση –  Συζήτηση της ΟΡ.Μ.Α. στο Εργατικό Κέντρο της Σαλαμίνας, το απόγευμα της Δευτέρας 11/12.

Η εισήγηση της ΟΡ.Μ.Α. περιέγραψε, αρχικά, τις αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, την παρουσία της Χρυσής Αυγής που επένδυσε στο συντηρητισμό που επικρατεί στη συγκεκριμένη κλειστή κοινωνία και την ανεπάρκεια των πολιτικών υποκειμένων να δώσουν ηχηρή απάντηση στον κίνδυνο του φασισμού. Συνέχισε με την παρουσίαση των αντιφασιστικών δράσεων που ξεδιπλώθηκαν στο νησί από το 2015, με αφορμή την υπόθεση βασανισμού του μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ μέχρι σήμερα, με το πρόσφατο γεγονός της επίθεσης του φασίστα επιστάτη του ΕΠΑΛ Σαλαμίνας σε αντιφασίστες αφισοκολλητές λίγες μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας Φύσσα. Επιπλέον, περιέγραψε τις διεθνείς εξελίξεις που συναντούν την ακροδεξιά να διεκδικεί την ηγεμονία και να προτάσσεται από τους αστούς, ως εναλλακτική λύση για την οικονομική κρίση και το ελληνικό παράδοξο που βρίσκει τη Χρυσή Αυγή εξαφανισμένη από το δρόμο. Απομακρυσμένη εντελώς από δημόσιες εκδηλώσεις και δυσκολευόμενη να παράξει ουσιαστικό πόλο αμφισβήτησης της υπάρχουσας κατάστασης, αρκείται σε επιθέσεις νύχτας και συντηρείται με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ κάθε φορά που αντίκρυ της βρίσκεται το οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα. Ολοκλήρωσε, με τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται μπροστά μας και τη δυνατότητα να τσακίσουμε ολοκληρωτικά τα τσιράκια των αφεντικών. Στη συνέχεια, με οργανωμένη συμμετοχή πήρε το λόγο η Δημοτική Κίνηση της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. και η Π.Ε.Ν.Ε.Ν., η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία με εκπροσώπους της και σύντροφοι/ισσες οι οποίοι/ες κατέθεσαν το σκεπτικό τους και σχολίασαν τα πολιτικά ζητήματα που κατέθεσε η ΟΡ.Μ.Α. . Κοινός παρανομαστής όλων μας η αποφασιστικότητα των συντρόφων για συνέχεια και προχώρημα των αντιφασιστικών αγώνων. Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση, η ομιλία του Ουαλίντ Ταλέμπ που ανέδειξε τη σημασία του κινήματος αλληλεγγύης ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις της εργοδοσίας.

Η Χρυσή Αυγή αντιμέτωπη με την δυσχερή για εκείνη, πολιτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει ο μαχητικός αντιφασισμός στο νησί, συγκεντρώνοντας και προετοιμάζοντας από νωρίς τάγματα εφόδου κάτω από τα γραφεία της, επιτέθηκε στην Πολιτική Εκδήλωση διεκδικώντας να τραυματίσει αντιφασίστες και πολίτες και να την ακυρώσει. Τα άμεσα αντανακλαστικά της περιφρούρησης καθώς και των συντρόφων που συμμετείχαν στη συζήτηση, όχι μόνο κατάφεραν να αποκρούσουν το τάγμα εφόδου, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με σπασμένα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, αλλά και να τους δώσουν την ευκαιρία να εξασκηθούν κι άλλο στο τρέξιμο τονώνοντας τη φιλοδοξία τους για πρωταθλητισμό και βραβεία. Η αστυνομία για άλλη μία φορά ήταν παρούσα, αλλά δεν εμπόδισε την επίθεση και βιάστηκε να τους προστατέψει από τη δίκαιη μήνι των αντιφασιστών.

Η πολιτική ανάλυση της αδυναμίας τους επιβεβαιώνεται, τα γεγονότα επαναλαμβάνονται, εντούτοις η αδερφική σχέση Χρυσής Αυγής και κράτους γρήγορα δε θα αρκεί για να προστατέψει τους φασίστες από την οργή των αντιφασιστών.

Οι φασίστες εξ αρχής είχαν δύο επιλογές: Είτε το ταμπούριασμα στα γραφεία-γιάφκες τους είτε την επίθεση που θα τους γυρνούσε σε άτακτη υποχώρηση. Στηριζόμενοι στις παλιές ανεπάρκειες και αδυναμίες του αντιφασιστικού στρατοπέδου προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν και το μετάνιωσαν γρήγορα. Οι όροι έχουν αντιστραφεί, ο μαχητικός αντιφασισμός παραδειγματισμένος από το παρελθόν, οργανωμένος και έμπειρος τους τσάκισε για άλλη μία φορά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κανονικά και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδήλωση που κατευθύνθηκε στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής και μπλοκαρίστηκε από κλούβες ΜΑΤ, τα οποία απείχαν από την θρασύδειλη επίθεση, αλλά βιάστηκαν να περιφρουρήσουν τα γραφεία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, όταν εκείνα τα είχε ανάγκη.

Η συνέχεια δίνεται στην Αντιφασιστική Διαδήλωση στο Πέραμα, στις 16/12, πλ. Ηρώων, 12 το μεσημέρι που θα θέσει ζητήματα και νέες προοπτικές.

Οι μεταφερόμενες συμμορίες της Χρυσής Αυγής θα διαλυθούν, τα γραφεία από τα οποία προέρχονται οι δολοφονικές επιθέσεις θα κλείσουν και η αλληλεγγύη θα κυριαρχήσει.

Για τα γεγονότα τη επίθεσης, η ΟΡ.Μ.Α. έχει δημοσιεύσει καταγγελία.

Φωτογραφίες από την πολιτική εκδήλωση – συζήτηση:

Εισήγηση από την ΟΡ.Μ.Α.
Τοποθέτηση Ουαλίντ Ταλέμπ
Τοποθέτηση από Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
Τοποθέτηση από Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Φωτογραφίες από την αντιφασιστική περιφρούρηση και υλικών της φασιστικής επίθεσης:

Βίντεο από την στιγμή της απόκρουσης της φασιστικής επίθεσης και το κυνήγι των χρυσαυγιτών από τους αντιφασίστες:

Φωτογραφίες από την αντιφασιστική πορεία από το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας προς τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής (και πίσω):

Φωτογραφίες από την αντιφασιστική πορεία μπροστά στο αστυνομικό μπλόκο κάτω από τα γραφεία-γιάφκα της Χρυσής Αυγής (φυγαδευμένης στο μπαλκόνι):

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο