10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Για την ακύρωση των επισκεπτηρίων από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Ανακοίνωση 8η

Την Τετάρτη, Πέμπτη (στα πλαίσια της απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και Παρασκευή 13, 14 και 15 Δεκέμβρη, το σωματείο σωφρονιστικών υπαλλήλων έχει εξαγγείλει στάσεις εργασίας ακυρώνοντας τα επισκεπτήριά μας εκείνες τις μέρες.

Τα επισκεπτήρια για έναν κρατούμενο με τα παιδιά του, με τους γονείς του, τα αγαπημένα του πρόσωπα, είναι το πιο σημαντικό του στήριγμα μέσα στη φυλακή.

Ο κρατούμενος μετράει μέρες μέχρι το επισκεπτήριο, για να ζήσει έστω λίγες στιγμές με τους δικούς του, συνήθως πίσω απο ένα θολό τζάμι…

Από τα τέλη Οκτώβρη έχουμε ξεκινήσει την κινητοποίηση εναντίον του νέου σωφρονιστικού κώδικα (η οποία πλέον έχει επεκταθεί σε φυλακές σε ολόκληρη την Ελλάδα). Διεκδικούμε να παραμένουμε άνθρωποι, όχι σκιές κλειδωμένες σε τέσσερις τοίχους…

Η ακύρωση των επισκεπτηρίων μας, ιδιαίτερα εν όψει γιορτινών ημερών όπου αρκετοί συγγενείς μας έρχονται από την επαρχία ή και από άλλες χώρες για να μοιραστούμε αυτές τις λίγες στιγμες μαζί τους έιναι ηθική και συναισθηματική βαρβαρότητα.

Η οποιαδήποτε συνδικαλιστική διεκδίκηση των σωφρονιστικών δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των συγγενών και των αγαπημένων μας προσώπων.

Αν θέλουν μια απεργία που θα ενοχλήσει το υπουργείο, ας αρνηθούν να μας κλειδώσουν (κι ας ξανασκεφτούν το επάγγελμα που διάλεξαν).

Ως διαμαρτυρία για την ακύρωση των επισκεπτηρίων μας (για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα καθώς το ίδιο είχε γίνει την προηγούμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή), θα βραχυκυκλώσουμε το σύστημα της φυλακής με το κράτημα του μεσημεριανού προαυλισμού και διεύρυνση της κινητοποίησής μας το βράδυ από τις 19:00 ως τις 21:00 στο προαύλιο και από τις 20:00 ως τις 22:00 στα κειά, για όσες μέρες μας στερούν τα επισκεπτήρια.

Αντίστοιχα στις γυναικείες φυλακές το προαύλιο θα κρατιέται ανοιχτό μέχρι τις 20:00 και τα κελιά μέχρι τις 21:00.

Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων-Αντρικών φυλακών Κορυδαλλού – Α, Β, Γ, Δ, Ε, και Α θέση υπογείου παραρτήματος

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο