Αντιφασιστική παρέμβαση στο «Μεθεόρτιον» στην Καλλιθέα | Κανένας δημόσιος χώρος στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής

Τον περασμένο Δεκέμβρη στην Καλλιθέα, η υπόδικη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής διοργάνωσε εκδήλωση στο μεζεδοπωλείο «Μεθεόρτιον». Ναζιστικά σύμβολα, έδρανα και οι σημαίες της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν έναν ανοιχτό, κοινωνικό χώρο για να μολύνουν τη γειτονιά των Τζιτζιφιών με το ρατσιστικό τους μίσος.

Η Χρυσή Αυγή έχει όλη την ηγεσία της και δεκάδες μέλη της υπόδικα για δολοφονίες συμπολιτών μας, ρατσιστικά πογκρόμ, πολλαπλές επιθέσεις σε συνδικαλιστές, μετανάστες και απλούς ανθρώπους του μεροκάματου. Επίσης, έχει διακοπεί η χρηματοδότηση της από κάθε φορέα, ενώ κανένας δημόσιος οργανισμός δεν της παραχωρεί χώρο για εκδηλώσεις. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα κανένας σύλλογος ή ξενοδοχείο δεν εκμισθώνει αίθουσα στους τραμπούκους ναζί.

Θεωρούμε απίστευτη πρόκληση των ιδιοκτητών του μεζεδοπωλείου «Μεθεόρτιον» να φιλοξενήσει τη Χρυσή Αυγή στο μαγαζί τους. Κανένα χρηματικό αντίτιμο δεν είναι αρκετό για να ισοφαρίσει τις ζωές του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν πρόκειται για μια απλή συνεστίαση πολιτικής οργάνωσης αλλά στην ουσία για «ξέπλυμα» στυγνών δολοφόνων. Το φαί που σερβίρει είναι «βρώμικο»! Έχει πληρωθεί από ναζιστές και έχει «ποτιστεί» από το αίμα των νεκρών της υπόδικης συμμορίας.

Το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα αφήσει τις φασιστικές συμμορίες να δυναμώσουν ξανά. Θα αντιμετωπίσει τα Τάγματά Εφόδου αλλά και τους παρακρατικούς υποστηρικτές τους. Θα απαντήσει στα εθνικιστικά και ρατσιστικά κηρύγματα και την κανιβαλιστική του στρατηγική με τα Οράματα της Κοινωνίας της Ταξικής Αλληλεγγύης και του Διεθνισμού.

Ως εκ τούτου, την Κυριακή 14/01 η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού πραγματοποίησε αντιφασιστική παρέμβαση έξω από το μεζεδοπωλείο «Μεθεόρτιον». Ενημερώσαμε σχετικώς τους θαμμόνες και τους περαστικούς της γειτονιάς στήνοντας παράλληλα μικροφωνική για την καταγγελία. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης επικοινωνήθηκε στους ιδιοκτήτες ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιες συνεργασίες με τους υπόδικους ναζί και τους καλέσαμε να πάρουν δημόσια θέση. Παρά την η απολογητική στάση της ιδιοκτησίας, ότι δεν γνώριζαν εξαρχής για εκδήλωση της Χ.Α. αλλά για ατομική εκδήλωση και ότι έχουν στείλει email διαμαρτυρίας λόγω εξόδων που δεν τους δώθηκαν, σημειώνουμε ότι η ίδια αποδέχτηκε να στηθεί έδρανo ομιλητή και φασιστικά λάβαρα μέσα στο μαγαζί.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο