Η εδραίωση της επετείου της κρίσης των Ιμίων ως μέρα Διεθνισμού και Ταξικής Αλληλεγγύης των λαών

Το απόγευμα του Σαββάτου 27/01 πλήθος πολιτικών οργανώσεων μαζί με Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές πραγματοποιήσαμε μια βαρυσήμαντη Αντιφασιστική – Διεθνιστική διαδήλωση στην πλατεία Ρηγίλλης στο κέντρο της Αθήνας, διατρανώνοντας την επικράτηση των αντιφασιστικών δυνάμεων και προτάσσοντας την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών ως μοναδική απάντηση στους εθνικιστικούς ανταγωνισμούς.

Το απόγευμα στις 5μμ, οι δυνάμεις της ΟΡ.Μ.Α. συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρηγίλλης, στο μνημείο των τριών πεσόντων στρατιωτικών, τοποθετώντας τα σύμβολα του Αντιφασισμού. Στήθηκε μικροφωνική για να δηλώσουμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι η εν λόγω κινητοποίηση αποτελεί ένα απαραίτητο στάδιο συγκρότησης ενός πολιτικού υποκειμένου που να μπορεί κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, να αναμετρηθεί με τους πυρήνες και τις δομές δύο αιώνων καπιταλιστικού μηχανισμού.

Με συγκροτημένα μπλοκ συμμετείχαμε οι: ΟΡ.Μ.Α., ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ., Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά, Κ.Α.Ρ., φεμινιστική κίνηση Καμία Ανοχή, ομάδα υγείας Α.Π.Α.Π.Α., Ε.Ε.Κ., Ο.Κ.Δ.Ε. Σπάρτακος, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν. Οι οργανώσεις τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης δείχνοντας την στήριξη τους προς τον κούρδικο λαό για τον άδικο πόλεμο που τους εξαπολύει η τουρκική κυβέρνηση. Το σώμα της συγκέντρωσης προχώρησε σε συγκροτημένη πορεία έως την πλατεία Συντάγματος με συμβολικές στάσεις έξω από τα γραφεία της Ε.Ε. και Μαξίμου και έπειτα μπροστά στη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι μέχρι και το 2015, η Χ.Α. είχε εκμεταλλευτεί την επέτειο από την κρίση των Ιμίων με χαρακτιριστικά πολεμοκαπηλείας στήνοντας σχεδόν κάθε χρόνο μια φασιστική φιέστα. Το 2016 το αντιφασιστικό κίνημα πραγματοποιώντας δυναμική αντισυγκέντρωση κατόρθωσε να ακυρώσει αυτή την εθνικιστική σύναξη. Όμως, όλα αυτά ήρθαν για να αλλάξουν το 2017, οπότε και οι δυνάμεις του αντιφασισμού διεκδίκησαν να μετατρέψουν την ημέρα μνήμης των πεσόντων σε ημέρα Διεθνισμού και Ταξικού αγώνα, κοινού μεταξύ Ελλήνων – Τούρκων – Κούρδων, και δημιούργησαν ένα κεντρικό πολιτικό γεγονός. Φέτος, επαναλαμβάνοντας την κινητοποίηση εδραιώσαμε το πρόταγμα της ταξικής διεθνιστικής αλληλεγγύης σε μια περίοδο, όπου λόγω του Μακεδονικού ζητήματος, ξαναβγαίνει στο προσκήνιο το χαρτί του εθνικισμού από τον μηχανισμό του αστικού μπλοκ. Η θέση της οργάνωσης μας περιγράφεται αναλυτικά στην ανακοίνωση “Ταξική Διεθνιστική Αλληλεγγύη – Η απάντηση στον εθνικισμό”.

Είναι άξιο αναφοράς ότι, στήνοντας ένα τόσο σημαντικό γεγονός στην πολιτική επικαιρότητα, το αντιφασιστικό κίνημα παρέλυσε οργανωτικά και έκοψε το τέμπο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων περί Μακεδονικού στην Αθήνα, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να αναδιπλωθούν και να αναβάλουν για μια βδομάδα μετά. Παράλληλα, παρατηρούμε μια Χ.Α. να χάνει πλέον την ηγεμονία της επί της επετείου των Ιμίων και να μένει ανίκανη να σταθεί στο δρόμο χωρίς το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Δεξιάς. Μόνη επιλογή της είναι πια το εφετζίδικο μάζεμα των αυστηρά κομματικών μελών της με τους πυρσούς έξω από τα γραφεία της (03/02), σε μια απελπισμένη προσπάθεια συγκρότησης των στελεχών της μπροστά στις τρεις Αντιφασιστικές Διεθνιστικές Διαδηλώσεις των 27/01, 03/02, 04/02.

Στην ίδια γραμμή μαχητικότητας με τις 27/01, η ΟΡ.Μ.Α. συνεχίζει την ταξική μάχη απέναντι στην εθνικιστική υστερία που χρησιμοποιεί η Δεξιά και στην νεοναζιστική βία την οποία συγκαλύπτουν τα κόμματα της. Καλούμε το Σάββατο 03/02 σε αντιφασιστική διεθνιστική συγκέντρωση στην πλ. Ρηγίλλης 6μμ και στην συνέχεια σε πορεία προς τα γραφεία της χρυσής αυγής στη Λ. Μεσογείων.

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο