Δεύτερος θάνατος κρατούμενου μέσα σε τρεις ημέρες

Άλλο ένα γεγονός ενδεικτικό της κατάστασης στις ελληνικές φυλακές.

Ένας 33χρονος που κρατούνταν από το 2016 για ληστείες, με ποινή 14 χρόνια κάθειρξης, έδωσε τέλος στην ζωή του μέσα στο κελί του στις φυλακές Αλικαρνασσού, τα ξημερώματα της 5ης Φλεβάρη. Τον αυτόχειρα κρατούμενο, σύμφωνα με την διεύθυνση του καταστήματος, εντόπισε κρεμασμένο στο κελί του ο σωφρονιστικός υπάλληλος νυχτερινής βάρδιας στις 4:25 το πρωί της Δευτέρας. Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του επήλθε στις 4:10. Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με την διεύθυνση της φυλακής Αλικαρνασσού, άφησε σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι προέβη σε αυτήν την πράξη γιατί δεν άντεχε το γεγονός ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη της οικογένειας του.

Ο 33χρονος αυτόχειρας είχε εξαπατήσει τον ξάδελφό του ο οποίος, χωρίς να το γνωρίζει, του έφερε στο επισκεπτήριο ρούχο στην ραφή του οποίου υπήρχε κρυμμένη μικροποσότητα ηρωίνης. Η μικροποσότητα αυτή όμως εντοπίστηκε στην τυπική έρευνα που πραγματοποιείται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα ρούχα που εισέρχονται στη φυλακή. Ο φόβος και οι τύψεις για τις ποινικές συνέπειες που ενδεχομένως θα είχε ο ξάδελφός του για κάτι που δεν γνώριζε, φαίνεται να οδήγησε τον 33χρονο σε αυτήν την τραγική και αμετάκλητη απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συγκρατούμενούς του (τις οποίες διαψεύδει η Διεύθυνση του καταστήματος) ο 33χρονος χρωστούσε λεφτά από αγορά ναρκωτικών στο σχετικό κύκλωμα που λειτουργεί στη φυλακή. Για να ξεχρεώσει, υπέκυψε υπό την απειλή βίας, στην εντολή να εισάγει ναρκωτικά για λογαριασμό τους με αυτόν τον τρόπο.

Ενδιαφέρον για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές παρουσιάζει το γεγονός πως οι δύο συγκελίτες του δεν αντιλήφθηκαν την αυτοκτονία εγκαίρως, καθώς λαμβάνουν αγωγή με χρήση δυνατών ψυχοφαρμάκων.

Είναι ο δεύτερος θάνατος κρατούμενου σε ελληνική φυλακή μέσα σε τρεις ημέρες. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του κρατούμενου Μαλτέζου Σώζου από οδοντική φλεγμονή στις φυλακές Λάρισας.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο