Κώστας Παπαδάκης: «Προετοιμαζόμαστε για την οριστική απαλλαγή του Γρ. Τσιρώνη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το υπ’ αριθμ. 191/2018 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που δημοσιεύτηκε σήμερα έγινε δεκτή η αίτηση του εντολέα μου Γρηγόρη Τσιρώνη να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους ο κατ’ οίκον περιορισμός που του είχε επιβληθεί και ίσχυε από τις 7-12-2017 με το υπ’ αριθμ. 2295/2017 Βούλευμα του ίδιου Συμβουλίου.

Παρά τη βαρύτητα των περιοριστικών όρων (μεταξύ άλλων έξι φορές παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση διανυκτέρευσης εκτός της κατοικίας του και απαγόρευση μεταβολής κατοικίας), την υπερβολή και τη δυσαναλογία τους απέναντι σε ένα κατηγορούμενο που δεν έχει απειλήσει ανθρώπινη ζωή (έχει επανειλημμένα φυλακιστεί αποδεδειγμένα άδικα 12 μήνες επιπλέον του 18μηνου που συμπλήρωσε το Δεκέμβρη 2017), αυτή καθ’ αυτή η αντικατάσταση του κατ’ οίκον περιορισμού αποτελεί σημαντική νίκη λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της βαρύτητας και της αυθαιρασίας του κατ’ οίκον περιορισμού, που αποτελεί έμμεσα μορφή προφυλάκισης.

Το Βούλευμα του οποίου το σκεπτικό δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί έλαβε προφανώς υπόψη του και την Εισαγγελική πρόταση η οποία ζητούσε να γίνει δεκτή η αίτηση αντικατάστασης του Γρηγόρη Τσιρώνη.

Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή η υπεράσπισή του προσπερνώντας έναν ακόμα σκόπελο προσανατολίζεται στην προετοιμασία για την οριστική απαλλαγή του από τις κατηγορίες στη δίκη του που ξεκινάει 25-5-2018.

Αθήνα, 7-2-2018

Ο συνήγορος υπεράσπισης

Κώστας Παπαδάκης

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο