Ένοχος κρίθηκε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ομιλία του στις 3 Σεπτεμβρίου 2011.

Την μηνυτήρια αναφορά είχε υποβάλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατόπιν δημοσιεύματος της ΕΦΣΥΝ.

Στην ομιλία για την οποία καταδικάστηκε, έλεγε, μεταξύ άλλων:

Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή [ξαναχτυπάει το χέρι του στο βήμα]. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν [παρατεταμένα χειροκροτήματα]. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους που θέλουν να ’ναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Δεν γίνεται να ’σαι και με τη Νίκη την Τζαβέλλα των Εβραίων και με τη Χρυσή Αυγή. Ούτε να ’ρχεσαι εδώ για να βλέπεις τι τρέχει και μετά να πηγαίνεις να το ψιθυρίζεις και να λένε τα διάφορα υποκείμενα λέξεις και κουβέντες κατά της Χρυσής Αυγής. Θα είναι τυχεροί. Εχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Αυτό είχα να πω

Του επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή, καθώς η υπεράσπιση θα ασκήσει έφεση.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει και την πορεία της δίκης της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης που πέρασε πλέον στην φάση των αναγνωστέων εγγράφων.

avatar
  Subscribe  
Notify of