«Ζητάμε επισκεπτήριο με όρους αξιοπρέπειας»

Ανοιχτή επιστολή κρατουμένων σχετικά με την υποβάθμιση του επισκεπτηρίου με συγγενείς κρατούμενες/ους

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ

Προς εισαγγελείς φυλακών κ. Σαββαΐδη και κ. Σπηλιώτη
Διευθυντή φυλακών κ. Χ. Γιαννακόπουλο
Αρχιφύλακες κ. Β. Λαμπράκη και Γ. Νικολόπουλο

Κοινοποίηση προς υπουργείο Δικαιοσύνης κ. Π. Δουλάμη.

Γνωρίζουμε πως ως κρατούμενοι που οι γυναίκες μας είναι στην φυλακή ή έχουμε συγγενικά πρόσωπα (μάνα, αδελφή, κόρη) στις γυναικείες φυλακές, δικαιούμαστε μια φορά την εβδομάδα ένα ελεύθερο επισκεπτήριο.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό το επισκεπτήριο καθώς μοιραζόμαστε έστω κάποιες λίγες στιγμές ανθρωπιάς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Όμως ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται, τελικά ακυρώνει στην ουσία το δικαίωμα του επισκεπτηριου.

Το επισκεπτήριο διαρκεί μόλις μια ωρα (συχνά και λιγότερο), ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε δεν έχει καν καρέκλες και τραπέζια (μόνο 2 πάγκους), οι συνθήκες είναι ασφυκτικές καθώς βρισκόμαστε 40 άτομα σε ένα χώρο που μετα βιας χωράει 20 ανθρώπους.

Για αυτό το επισκεπτήριο μας πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπρέπειας και όχι σε συνθήκες αποθήκευσης ανθρώπων.

Συγκεκριμένα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Να αυξηθεί η διάρκεια του επισκεπτηριου απο 1 ώρα σε 2 ώρες. Πολλοί απο εμάς δεν έχουμε άλλα επισκεπτήρια και το επισκεπτήριο με τις γυναίκες (συζύγους ή συγγενείς) μας είναι η μοναδική επικοινωνία.
  2. Να εφοδιαστεί ο χώρος του επισκεπτηριου με καρέκλες και τραπέζια ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες επικοινωνίας.
  3. Να υπάρξει στο μέλλον καταλληλότερος χώρος επισκεπτηριου με τις γυναίκες (συζύγους ή συγγενείς) που είναι κρατούμενες, όπως για παράδειγμα ο κήπος των φυλακών που μένει αναξιοποίητος (όπως συνέβαινε παλαιότερα).

Μέχρι να ικανοποιηθούν τα 2 τελευταία αιτήματα μας, απαιτούμε την άμεση επίλυση του πρώτου αιτήματος σε σχέση με την αύξηση του χρόνου επισκεπτηριου απο 1 ωρα σε 2 ώρες.

Υ.Γ.: Αυτό ισχύει ήδη σε μια περίπτωση κρατούμενων (και ορθώς ισχύει), αλλά θεωρούμε ανεπίτρεπτο να υπάρχουν κρατούμενοι 2 ταχυτήτων.

Υ.Γ. 2: Την διαμαρτυρία και την διεκδίκηση μας για την πραγματοποίηση κανονικών επισκεπτηριων στηρίζει και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ γυναικείων-ανδρικών ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ καθώς η στέρηση δικαιωμάτων σε κάποιους κρατούμενους είναι επίθεση σε όλους τους κρατούμενους.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Το παρόν κείμενο έχει υπογραφεί από τους 40 άντρες και γυναίκες κρατούμενους/ες που πραγματοποιούν επισκεπτήρια μεταξύ τους και έχει αποσταλεί στο υπουργείο δικαιοσύνης από την προηγούμενη βδομάδα. Απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα.

Κρατούμενοι/ες Κορυδαλλού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο